Maastricht magazine >
lifestyleentertainment

Dit zijn de leukste winterse activiteiten voor 2020

Dit zijn de leukste winterse activiteiten voor 2020
Artikel begint onder de advertentie

De koude winterdagen staan alweer voor de deur. Overal worden weer langzaam lichtjes opgehangen en de kerstmuziek is alweer te horen op de radio. Dit jaar zal de winterperiode helaas anders zijn dan ooit, maar veiligheid en gezondheid gaat natuurlijk voor alles. Alleen hoeft dat natuurlijk niet te betekenen dat er helemaal niks te doen is. Er zijn namelijk nog talloze winterse activiteiten, die net zo leuk zijn om te doen. Ga er lekker met je vriend(in) of gezin er op uit en geniet van elkaar!

1. Boswandeling

Het maken van een boswandeling kan natuurlijk het hele jaar door, maar ook in de winter kan dit heel erg leuk zijn. Kleed je natuurlijk wel warm aan en geniet van de natuur om je heen. Zo kan je bijvoorbeeld op zoek gaan naar allerlei dieren die in het wild te vinden zijn. Daarnaast kan je natuurlijk ook allemaal mooie dennenappels en bladeren verzamelen om een mooi kerststukje mee te maken. Naast het maken van een boswandeling kun je er ook voor kiezen om er op uit te gaan met de fiets. Eerder schreven wij al een blog met de mooiste fietsroutes door Nederland!

2. Kerstinkopen doen

Een echte winterse activiteit die zeker niet in dit rijtje mag ontbreken is het doen van kerstinkopen. Vooral in deze minder leuke periode mag je je huis natuurlijk extra gezellig en knus maken. Of je nu een grote kerstboom op gaat zetten of je kiest ervoor om alleen wat lichtjes buiten op te hangen. Het kan allemaal! Laten we eerlijk zijn, de kerstperiode blijft toch altijd een magische tijd van het jaar.

3. Duik de keuken in

Ook al ben je misschien geen geboren keukenprinses is het alsnog heel erg leuk om de keuken in te duiken en nieuwe recepten uit te proberen. Zo maken wij elk jaar ons eigen gingerbread huisje. Heel erg leuk om te doen met kinderen, maar natuurlijk ook erg lekker om zelf van te eten. Op internet zijn genoeg lekkere recepten te vinden, zodat er voor ieder wat wils is. Ga jij voor die overheerlijke pumpkin spice latte of bak jij jouw favoriete taart?

4. Film marathon

Kruip lekker onder een dekentje voor de openhaard en hou een leuke film marathon. Dit kunnen natuurlijk kerstfilms zijn, maar je kan ook zeker voor een andere genre kiezen. Pak wat lekkers uit de kast en kijk onder het genot van een heerlijke warme chocolademelk (met slagroom!) je favoriete films. Vooral heel leuk om te doen op een regenachtige dag.

Dit zijn slechts een aantal leuke activiteiten die je kunt gaan doen deze winter. Uiteraard zijn er nog veel meer andere activiteiten die leuk zijn om te doen. In de winterse periode is het natuurlijk het allerleukste om samen te zijn en van elkaar te genieten. Of dat nu met een film marathon is of tijdens een boswandeling. Genoeg winterse activiteiten om te doen!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *