Maastricht magazine >
lifestylediy

DIY terracotta vaas

DIY terracotta vaas
Artikel begint onder de advertentie

In deze tweede DIY om je Coronatijd thuis nuttig te besteden gaan we vaasjes een terracotta-look geven. Ook deze is weer niet al te moeilijk en afhankelijk van de gewenste kleur heb je misschien alle benodigdheden al in huis.

De benodigdheden:

 • Vaasje(s)
 • Verf (bijvoorbeeld een restje muurverf, een klein testpotje krijt- of muurverf of een tube acrylverf)
 • Baking Soda
 • Plastic potje of wegwerp bekertje
 • Roerhoutje
 • Lepels (2 stuks)
 • Kwast
 • Een placemat of iets anders om onder je vaas te zetten als je gaat verven (ik gebruikte een velletje bakpapier)

Aan de slag:

Stap 1 Schep 3 dessertlepels verf in je bakje of beker.

Stap 2 Schep er drie dessertlepels baking soda bij.

Stap 3 Roer de verf en baking soda tot een fluffy papje.

Stap 4 Breng de verf aan op je vaas met een kwast. Bij deze vaas smeerde ik alles in de lengterichting. Begin met het aanbrengen vanaf de onderzijde.

Stap 5 Zet je vaas op je onderlegger en voorzie de bovenzijde van verf.

Stap 6 Breng nog wat van het verfmengsel aan op de binnenrand.

Stap 7 Zoals je ziet zal in de meeste gevallen een extra laag verf nodig zijn. Voor je die aan brengt laat je de vaas eerst een paar uur drogen. Of speel net als mij gewoon vals en föhn de vaas droog.

Stap 8 Als de eerste laag droog is (als je de föhn hebt gebruikt dan moet de vaas ook weer afgekoeld zijn, dus wacht dan ook sowieso even een kwartier), kun je de volgende laag aanbrengen. Mocht het nodig zijn om daarna nog een laag aan te brengen, laat de tweede laag dan wel weer eerst opdrogen.

Nog wat tips:

Tip 1: Kwantum verkoopt kleine potjes krijtverf in verschillende kleuren voor minder dan €3,- per potje. De kleur Roasted Pumpkin is een hele mooie terracotta kleur.

Tip 2: Naast het recht aan brengen van het verfmengsel kun je het ook deppend/kloppend aanbrengen met een kwast voor wat meer structuur. Je kunt natuurlijk ook het verfmengsel in allerlei wilde vegen aanbrengen. Experimenteer er gewoon lekker op los.

Experimenteer vooral lekker met kleuren!

En weer blij met mijn terracotta vaas in combinatie met wat kleine pluimen en mijn mooie grote vaas met gat erin.

Veel succes met deze leuke DIY! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Heb je mijn DIY droogbloemen in klei van vorige week ook al gezien?

Gerelateerde blogs

  Reacties (4)

  1. Wow hele gave DIY terracotta. De kleur past mooi in mijn interieur 🙂. Heb je het ook al geprobeerd op glazen flesjes/potjes?

   1. Dank je wel voor je reactie! Leuk dat je het ook wilt gaan proberen. Ik heb het zelf ook op 1 glazen vaasje geprobeerd.
    Dat is het vaasje die op de foto boven en onder tip 2 staat.
    Soms heeft een ondergrond wat meer lagen nodig, maar het is dus gewoon goed mogelijk.
    Heel veel succes!

   1. Hoi Eli,
    Ik heb dat ook wel eens, en ik denk dat er op die plek dan toch een grotere hoeveelheid bakingsoda terecht is gekomen. Ik werk het dan na het drogen nog een keer bij met de mix die ik nog heb staan. Ik speel meestal wel vals door mijn project even droog te föhnen, zodat ik die vlekken altijd snel zie. Na het föhnen wel even af laten koelen, anders beschadig je de eerste laag vrij snel, weet ik inmiddels uit ervaring.
    Ik hoop dat je er iets aan hebt. Succes in elk geval!

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *