Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Een comfy zithoek

Een comfy zithoek

Hoe lekker is het als je na een dag werken thuis komt en heerlijk op de bank kunt ploffen? Eerder schreef ik al in een blog dat je veel tijd in de eetkamer doorbrengt, maar in de woonkamer brengen we waarschijnlijk nog wel veel meer tijd door. Het is dan ook belangrijk dat dit een fijn plekje in huis is, waar je graag zit en even kan relaxen van het soms wel erg drukke leven. In deze blog daarom wat tips voor het creëren van een comfy zithoek.

Comfy bank

Laten we beginnen met het meubel wat waarschijnlijk centraal staat in je woonkamer: de bank. Er zijn namelijk zoveel opties om te overwegen: neem ik een lange rechte bank, of misschien een 2- of 3-zits met een losse fauteuil erbij? Of wordt het toch een hoekbank? Zelf ben ik altijd van de hoekbanken omdat je hier vaak met meer mensen op kunt zitten en het naar mijn idee ruimtelijker oogt dan meerdere losse banken bij elkaar.

Wat voor type bank je ook kiest, ze kunnen bijna allemaal wel naar je eigen wensen gemaakt worden. Eén bank kan zoveel verschillende uitstralingen hebben, simpelweg door het materiaal of de kleur van de bank aan te passen. Heb je een industrieel interieur? Dan staat bijvoorbeeld een leren bank in een cognac kleur erg gaaf. Bij een urban jungle interieur zou je kunnen gaan voor een groene fluwelen bank, of een roze bij een romantisch interieur.

Een mooi (zacht) vloerkleed

Niets is zo vervelend als koude voeten. Als je geen last wilt hebben van koude voetjes terwijl je aan het relaxen bent op de bank, dan biedt een vloerkleed uitkomst. Uiteraard zijn er méga zachte vloerkleden te koop die je hele dagen wilt gaan aaien, maar als dit niet past bij jouw interieur hoeft dit niet. Ook van laagpolige vloerkleden blijven je voeten warmer dan op de koude vloer (oké, tenzij je vloerverwarming hebt).

Een ander voordeel naast de warme voetjes: een vloerkleed geeft veel sfeer aan je zithoek. Ben je een beetje uitgekeken op je zithoek en ben je toe aan wat nieuws, dan kan alleen al een ander kleed de stijl compleet veranderen.

Handige salontafels

En zit je dan eenmaal te chillen op de bank, is het ook wel fijn als je makkelijk bij je drankje op de salontafel kunt komen. Heb je een grote salontafel van hout dan is deze waarschijnlijk niet van ze plek te krijgen en zul je toch echt naar voor moeten buigen om je drankje te pakken.

Voor de wat luiere momenten zijn kleinere salontafels dan wel een mooie en handige oplossing. Steeds vaker zien we dat mensen gebruik maken van meerdere kleine salontafels, wat erg leuk oogt in iedere inrichting. Afhankelijk van wat voor soort salontafel, kun je deze eenvoudig dichtbij je neerzetten of zelfs naar je toe trekken wat ze ook nog eens erg handig maakt. Heb je kleine kinderen dan is het wel verstandig om eerst te testen of de salontafel wel echt stabiel is voor je deze koopt, mocht je niet steeds drinken over de grond willen hebben.

Aankleden met accessoires

Wil je een gezellige zithoek creëren kunnen accessoires natuurlijk niet ontbreken. Voornamelijk meerdere leuke kussentjes op de bank kleden je bank aan en maken het gezellig. Wil je de zithoek een metamorfose geven dan zijn andere kussentjes ook weer een eenvoudige manier om het een hele andere look te geven, samen met een ander vloerkleed.

Verder kun je het aankleden door wat leuke woonaccessoires op de salontafel(s) te zetten. Zet bijvoorbeeld wat leuke kaarsjes en/of planten neer, geheel afhankelijk van jouw interieurstijl natuurlijk.

Kleur op de muur

Door je muren een kleurtje te geven krijg je al snel een aangekleed en warm gevoel. Kijk goed naar welke kleuren passen in jouw interieur en voer deze kleur ook door in je accessoires. Niet alle muren hoeven een kleur te krijgen, misschien wil je alleen de muur achter je bank van wat kleur voorzien, of juist de muur waar de tv staat.

Vind je een hele muur verven teveel van het goede? Speel dan eens met alleen een gekleurd vlak. Behangen is natuurlijk ook mogelijk, maar let op dat je niet een té drukke print uitkiest want daardoor kun je waarschijnlijk wat minder goed ontspannen.

Brengen jullie veel tijd door in de woonkamer? En is dit voor jou ook een fijn plekje om te relaxen of zijn er nog wel wat aanpassingen nodig?

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *