Maastricht magazine >
lifestyle

Fashionable pétanque van Louis Vuitton

Fashionable pétanque van Louis Vuitton

Voor de honderdste verjaardag van pétanque besloot Louis Vuitton een luxueuze set van het spel te ontwerpen. Over originele cadeaus gesproken. De set is op de markt gebracht als de Luxury Collection. De ballen zijn gemaakt van stevig canvas en zijn opgeborgen in een leren koffertje, dat ook plek heeft voor het scoresheet en pennen (Vuitton denkt ook overal aan). Om het gewicht van de traditionele, metalen pétanque-ballen te evenaren zijn ze extra verzwaard.

Artikel begint onder de advertentie

De set is al in 2007 ontworpen en was sindsdien nooit meer voor het gewone publiek te verkrijgen, alleen ‘a lucky few’ VIP-klanten hadden dit voorrecht. Voor wie pétanque naar een hoger niveau wil tillen qua modieusheid is dit een absolute must-have. Om je samen met vrienden onder het genot van een glas witte wijn even in Franse sferen te wanen, volstaan de traditionele, metalen ballen even goed.

Ook Karl Lagerfeld van Chanel is niet vies van een potje pétanque. De avond voor de presentatie van zijn Cruise Collectie in Saint Tropez, waarbij de modellen paradeerden langs le Sénéquier en de aangemeerde luxe jachten, organiseerde hij voor zijn nationale en internationale gasten een pétanque-tournooi op de Place des Lices.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *