Maastricht magazine >
lifestyletip

Hoe kies je het juiste dekbed voor excellent slaapcomfort?

Hoe kies je het juiste dekbed voor excellent slaapcomfort?
Artikel begint onder de advertentie

Als je een dekbed gaat kopen dan is er heel veel keus. Je kunt kiezen voor een donzen dekbed, een synthetisch dekbed en een 4 seizoenen dekbed. En dan is er nog de vraag wil je op je tweepersoonsbed één groot dekbed of liever twee aparte? Een dekbed kan jaren meegaan, het is dus zaak om er even goed over na te denken voordat je tot aanschaf overgaat.

Een goede nachtrust is heel belangrijk

Het is heel belangrijk dat je goed slaapt. Comfortabele dekbedden van natuurlijke materialen leveren daar een grote bijdrage aan, neem hiervoor eens een kijkje bij allnatura. Als je ’s nachts goed slaapt dan sta je uitgerust op en heb je gedurende de dag geen last van vermoeidheid, hoofdpijn en concentratiestoornissen. Tijdens de nacht herstelt je lichaam van de inspanningen van de dag ervoor. Terwijl jij slaapt is je lijf druk bezig met afvalstoffen opruimen en spieren herstellen. Een goed bed is daarbij natuurlijk onmisbaar. Naast een fijn en goed ademend dekbed is het hebben van een goed matras en hoofdkussen ook een must.

Wat zijn de voordelen van een natuurlijk dekbed?

Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van allergieën kan een hypoallergeen dekbed ervoor zorgen dat je van een ongestoorde nachtrust kunt genieten. Daarnaast zijn er dekbedden die vuilafstotend zijn door het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Je hoeft je dekbed dan niet regelmatig in je wasmachine te proppen. Schudt hem dagelijks goed op en laat hem eens per week of twee weken buiten luchten, dan is je dekbed weer heerlijk fris.

Welk dekbed kies je?

Als je een dekbed kiest is het goed om erover na te denken wat je wensen zijn. Als je het in bed snel koud hebt dan is een lekker dik donzen dekbed natuurlijk heel aantrekkelijk. Als je geen last hebt van kou dan kun je prima een dunner synthetisch dekbed gebruiken. Er zijn ook 4-seizoenen dekbedden. Die bestaan uit twee delen die je apart van elkaar en ook samen kunt gebruiken. Als je een groot tweepersoonsbed hebt dan is het aan te raden om een lits-jumeaux dekbed te kopen. Daarmee voorkom je dat je ’s nachts met je partner de strijd aan moet gaan om het dekbed. Of dat jij het dekbed in je eentje over je heen krijgt tijdens een tropisch warme nacht.

Wat is de levensduur van een natuurlijk dekbed?

Volgens de leveranciers gaat een dekbed gemiddeld tien jaar mee. Een dekbed neemt veel transpiratievocht op en na verloop van tijd slijt de tijk en wordt de vulling dunner. Nu is het wel zo dat je een dekbed in de meeste gevallen prima kunt wassen in de wasmachine. Een groot formaat past wellicht niet, maar er komen steeds meer openbare locaties waar je tegen betaling gebruik kunt maken van een grote wasmachine. Als je dekbed smoezelig is geworden is het dus echt niet zo dat je het dan maar moet vervangen. In het kader van duurzaamheid is het juist goed om er langer mee te doen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *