Maastricht magazine >

 
lifestyletip

Hoe krijg je het beste bod op je huis?

Hoe krijg je het beste bod op je huis?

Zoals gezegd in mijn vorige blog wil ik graag met jullie delen hoe je ervoor zorgt dat je huis zoveel mogelijk opbrengt en snel mogelijk verkocht wordt.

Maar hoe begin je daar aan? Nou, gewoon bij het begin!

Om je huis verkoop klaar te maken is het slim om eerst grondig op te ruimen. Hoe fijn is het dat er zoveel in een niet gebruikte kamer past als je er zelf woont? Heel fijn kan ik je verzekeren.

Maar de kijkers in je woning kunnen niet goed zien hoe groot de ruimte is als hij helemaal vol staat. Misschien kun je alvast wat inpakken en opslaan, doneren of weggooien. Dat scheelt straks met verhuizen ook gelijk weer.

Lekker opgeruimd, alles wat niks toevoegt aan de woning kan prima opgeslagen worden.

Wanneer je alle vertrekken hebt opgeruimd ben je al lekker op weg. Maak daarna een rondje door je woning en bekijk alles kritisch. Schrijf de punten op die je tegenkomt.

Gewapend met deze lijst kun je dan aan de slag. Begin met de quick-wins. Dat wil zeggen de kleine klusjes, dus bijvoorbeeld de gaten in de muur dichten, die ene losse plint weer vast zetten, een nieuw rubber ringetje in je lekkende kraan. Gewoon de klusjes die je eenvoudig zelf kan doen.

Deze plint zou wel een likje verf kunnen gebruiken.

Nu je de ruimte hebt en de kleine klusjes van je lijst zijn afgewerkt is het tijd voor het serieuzere werk. Vertrekken voorzien van behang met heftige prints of muren in een felle kleur kun je het beste een neutraler aanzien geven. Gebruik vooral lichte kleuren zodat het ruimtelijker oogt. Dat trekt straks meer kijkers als de foto’s van je huis online gaan.

Super hip: behang met botanische print, maar smaak is zo persoonlijk, dus ga voor wat minder uitgesproken behang.

En wil je je huis mooi maken door los te gaan met decoratie? Ga dan niet te uitbundig aan de slag! Want wat de een leuk vindt kan de ander verschrikkelijk vinden. Hou je decoratie neutraal en minimaal. Less is op dit moment more, hoe minder er staat, hoe minder de aandacht wordt afgeleid.

More is less. Geen overdaad aan decoratie, waardoor de ruimte rustig oogt.

Heb je een tuin, zorg er dan ook voor dat deze opgeruimd is, en er leuke plantjes en bloemen in staan. Stal bij mooi weer ook rustig je tuinset inclusief kussens uit en zet je barbecue paraat. Zo ademt je tuin ook gelijk de gezellige sfeer uit, van heerlijke zomerse dagen in de tuin.

Zorg ervoor dat de kijker zichzelf al helemaal ziet zitten. De kijker van vandaag is de koper van morgen.

En ben je handig met verf en kwast? Verf dan de woning buitenom. Potentiële kopers worden daar echt blij van!

De buitenkant is het eerste wat de kijkers het eerste zien. De kozijnen strak in de verf zorgt ervoor dat de woning er verzorgd uit ziet.

Je inspanning moet de kijkers het gevoel geven dat ze zo kunnen verhuizen, daar worden ze blij van. Voordat je je huis verkoopt, verkoop je eerst vooral het gevoel. Het gevoel hoe lekker het om te verhuizen naar een woning waar je direct in kunt wonen, een woning die gelijk voelt als een warme deken. Niet een huis maar een thuis!

Als je dat weet te bereiken dan zal je je woning vast binnen een maand verkocht hebben.

Te donker en te druk, en daar kijken maar weinig mensen doorheen. Deze woning zal hierdoor minder opbrengen/langer te koop staan.

Hou er wel rekening mee dat de kosten tegen de baten opwegen. Als je enorm moet investeren om bepaalde klussen gedaan te krijgen of vakmensen in moet huren, dan is het misschien handig om dit met een makelaar te bespreken tijdens een vrijblijvende waarde bepaling.En dan komen de kijkers, spannend! Hier nog een paar kleine tips:

  • Zorg voor bezichtigen dat alles schoon, fris en opgeruimd is;
  • Lucht het huis lekker door;
  • Zet in donkere ruimtes verlichting aan;
  • Haal losse dingen zoals speelgoed en/of badmatten weg;
  • Schuif de gordijnen lekker open, zodat er zoveel mogelijk licht naar binnen komt door je heerlijk schone ramen.

Mocht je je in deze situatie bevinden, heel veel succes! Ik ga nog even een muurtje en de trap verven.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *