Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes april 2022

Kringloopkoopjes april 2022

April was een drukke maand waardoor we voor mijn gevoel iets minder kringloopwinkels hebben bezocht dan normaal, maar evengoed hebben we wel leuke koopjes gevonden en heb ik er een aantal een make-over gegeven.

Noppes Grootebroek

Zoals ik in mijn vorige Kringloopkoopjes als schreef heeft deze Noppes op donderdagavond koopavond. Ideaal! Geen parkeerproblemen en heerlijk rustig rondscharrelen door de tent.

En zowaar tegen een leuk koopje aanlopen! Een buikkastje in de grondverf voor €10,00, dat was net zoveel als we voor het beeld van Jezus betaalden.

Het kastje verfde ik na het schuren en ontvetten in mat zwart en werkte ik af met een zwarte wax. Ik vond het echt super jammer dat ik er zelf geen plek voor had, maar wilde er al langere tijd één opknappen en dat vind ik zelf behoorlijk goed gelukt. Net als de nieuwe eigenaar van het kastje, die was ook gelijk verliefd.

Niet op de foto op zijn uiteindelijke plek, want de puberkamer is nog minder fotogeniek dan de goedkope inrichting van Noppes. De jongste puber klaagde al even over een zere heup omdat zijn stoel scheef was. Voordat het tot blijvende problemen zou leiden, aangezien ze nogal wat uren in zo een stoel hangen, vonden we bij Noppes voor €10,00 een vervangende stoel. In nog nette staat ook en van zware kwaliteit. Volgens mijn Google zoekactie is de nieuwwaarde van de stoel zo rond de €299,00 dus een leuk koopje voor de puber.

Rataplan Lelystad

Gelukkig moesten we in Lelystad zijn, want ik had het zonde gevonden als we hiervoor die kant op waren gereden. Toch wel erg blij met de elpee van The Beach Boys. Kom maar door met de zomer, dan gaan we daar lekker van genieten.

De teckel mocht mee omdat we een zwak hebben voor teckels. Even dachten we dat we daar ook nog eens de jackpot mee hadden gescoord…

Dat bleek helaas niet zo te zijn, maar toch enorm blij met onze niet te tillen, zo zware, teckel!

De mini vaasjes kregen een verfje in verschillende aarde tinten.

Noppes Zwaag

Geen grootse vondsten, maar wel blij met mijn plantenpotten en de handgemaakte schaal.

Rataplan Wieringenwerf

Even een stop tussendoor van een bezoek in Friesland onderweg naar huis. Ik zocht eigenlijk een oranje vest voor Koningsdag. Zoals je ziet, niet gevonden, maar we gingen niet met lege handen naar huis.

Op de borden van Casa Vivante zaten de originele prijsstickers nog. De grote was nieuw €57,95, de kleine €42,95. Wij namen ze mee voor €9,95 en €5,50. De zwart-witte tajine stond al langer op mijn verlanglijst. Er zijn wat blusjes af, maar hij is alleen voor de sier dus voor mij geen bezwaar. Deze nam ik voor €3,25 mee. De lantaarns waren €0,95 per stuk en het blik €0,50.

Vrijmarkt Bovenkarspel

Wat was ik blij dat na de Corona jaren we weer eens mochten genieten van Koningsdag. De eerste keer in onze nieuwe woonplaats en dat is ook de plaats waar we traditiegetrouw met het grootste deel van mijn familie een ronde over de vrijmarkt maken. We kochten voor alle neefjes en nichtjes die mee waren wat speelgoed en mijn persoonlijke buit staat op onderstaande foto.

Het kleed van 120cm doorsnede kocht ik voor €3,00 en vervangt het kleed van 90cm doorsnede in onze hal. De tafel was €3,50, het kussen €0,50, net als het vaasje, en het boek was €3,00.

De vaas kreeg een nieuw kleurtje, want de oorspronkelijke grijze kleur vond ik hier iets minder mooi staan.

De tafel had een hele mooie groene kleur, maar toch spoot ik deze mat zwart zodat hij beter bij de andere tafel past. Het kussen kreeg eerst een enkeltje wasmachine en staat echt helemaal super bij de sfeer in onze tuin. Jammer dat ik er maar één vond, want heb nog veel meer zitjes in de tuin waar deze mooi zou staan. Ik ben er inmiddels wel achter dat hij van Xenos komt, maar helaas helemaal uitverkocht!

Woord en Daad Drachten

De laatste vrijdag van april besloten we er spontaan op uit te trekken en wat kringloopwinkels verderop te bezoeken. Onze bestemming werd Drachten. Hier vind je 4 kringloopwinkels op het zelfde bedrijventerrein.

We begonnen bij Woord en Daad en kochten weinig spectaculairs. Een blik steigerhout beits voor onze loungeset, een Indonesische briefopener voor €0,75, een lampfitting voor €0,50 en omdat ik eind vorige maand ben gestart met een opleiding Interieur Stylist, nam ik ook een VT Wonen magazine mee voor het maken van moodboards.

Dorcas Drachten

Deze Dorcas vestiging was wat groter dan die wij meestal bezoeken, dus we brachten hier ook flink wat tijd door.

Ouderwets leuke prijsjes; het witte ornament en de zwarte vaas waren €1,00, nog wat magazines voor mijn opleiding voor €0,25 per stuk en het doosje van bamboe €0,50. Verder kocht ik weer eens een lampenkap (€1,50) en een krukje (€2,50).

Zoals op deze foto duidelijk zichtbaar waren zowel het ornament als de vaas glanzend.

Omdat dat glimmende niet echt iets van nu is kregen ze samen met de vaas die ik in Lelystad kocht een nieuwe look.

Warenhuis De Kringloop Drachten

Nog een kringloopwinkel waar je met wat zoeken erg leuke koopjes kan vinden. Deze hebben we tijdens een eerder bezoekje aan Drachten gemist, maar nu we hem ontdekt hebben denk ik niet dat we die volgende keer overslaan.

Omdat ik veel praktijkopdrachten maak voor mij opleiding, leek het mij leuk om een paar van mijn mooiste moodboards te lamineren. Voor €5,00 kan ik dat nu eenvoudig zelf doen. Het gouden hoofd van Paaseiland kochten we voor €1,00 en is van Housevitamin (nog steeds te koop voor circa €25,00). Verder nam ik nog een vloerschakelaar mee voor €0,50, waarvan er een hele partij lag. Misschien leuk als ik zelf weer eens een lamp knutsel.

Dat was het weer voor deze maand. Ik ben benieuwd waar we volgende maand nog belanden, naast onze vaste adresjes. En ook benieuwd wat we allemaal weer zullen vinden, waarvan we niet eens wisten dat we dat nodig hadden ;-).

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *