Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes maart 2022

Kringloopkoopjes maart 2022
Artikel begint onder de advertentie

Ik begin deze maand nog even met een van de aankopen van vorige maand die een nieuwe look kreeg in maart. Het was een Indonesische dame van hout met daaroverheen een laag gips. Te veel werk om helemaal kaal te maken en veel te kleurrijk voor mij om het echt een aanwinst te vinden.

Ze kreeg een nieuwe look door haar in een lichte basiskleur te verven. Na het drogen heb ik met een vrijwel droge kwast nog een verf in een donkerdere kleur aangebracht als accent. Ik maakte nog een armband en ketting van houten kralen en nu is ze helemaal mijn smaak!

Met het stijgen van de brandstofprijzen hebben we afgelopen maand opnieuw vooral kringloopwinkels in de buurt bezocht. Maar dat is helemaal geen straf, want er is genoeg te vinden. Ons huis is ook deze maand gewoon weer wat voller geworden dan de maand daarvoor, dankzij alle onderstaande koopjes.

Rataplan Heerhugowaard

Aan de fittingen hing origineel een grote lampenkap, die heb ik gelijk weer ingebracht. Ik had namelijk alleen de plaat en de fittingen nodig voor de glazen lampenkappen van vorige maand.

In het zonnetje heb ik de plafondplaat en de uiteinden zwart gespoten.

Zo zag de lamp er uiteindelijk uit, ik zette hem op een verkoophoek van Facebook en was hem zo kwijt voor €35. Het armatuur was €5,50 en de glazen kappen €2,95 per stuk. Geen afgrijselijke winst, maar wel weer wat moois gemaakt.

De linker en rechter vaasjes kocht ik vorig jaar in de kringloop. Met de nieuwe vaasjes (€0,75 per stuk) maakte ik er een leuk setje van. De voorste vaas had geen verfje nodig, de andere vaas was in wat mindere staat en verfde ik met wat muurverf die ik nog in de schuur had staan. De andere vaasjes gaf ik ook een nieuw kleurtje. Wist je dat je bij de meeste bouwmarkten een testpotje verf kan laten mengen? Voor €2,99 heb je 100ml verf en daar kun je aardig wat vazen mee verven.

Cyan Heerhugowaard

In Heerhugowaard bezochten we ook Cyan. We kochten niet veel, maar ik werd dus wel blij van de zinken gruttersbak die ik kocht voor €3,50. Het houten bord was €0,50 en nam ik mee om eventueel te bewerken met mijn brandpen. Je kan het maar beter hebben liggen, toch?

Noppes Grootebroek

Tijdens ons eerste bezoekje van de maand vond ik eindelijk een houten giraffe, waar ik voor mijn neefje een lamp van wil maken. Verder nam ik hele toffe wijnglazen mee voor €0,40 per stuk. Kunnen we chique genieten van een wijntje. De zwarte vogel vond ik mooi in zijn eenvoud en was €1. De houten broodrooster en mixer waren €1,25 per stuk.

Enthousiast als ik was over de wijnglazen wilde ik ze een mooie plek geven in de keuken. Uiteindelijk staan ze in de gruttersbak. Ik vind het contrast van het zink, bewerkte glas, het wit en het groen zelf een hele mooie combi op ons aanrecht.

Ons tweede bezoek was echt een verrassend bezoekje. Noppes Grootebroek heeft namelijk op donderdag koopavond. Ja, mensen, KOOPAVOND! Het was absoluut niet druk en er stonden ook gewoon nog redelijk wat spullen. Een prima avond tijdverdrijf voor in totaal €6,75.

Over dit beeldje kan ik niet veel vertellen, ik gok jaren 80 en pas volgend jaar of het jaar daarop weer hip in huis. Maar ik vond het een leukkie en ben er echt blij mee.

Rataplan Wieringenwerf

Op een zonnige middag in maart reisden we af naar Wieringenwerf en kwamen we thuis met twee Wilton cakeblikken. Oké en nog wat andere spullen ook.

De cakeblikken waren €1,75 per stuk en zagen er ongebruikt uit. Thuis gekomen al vrij snel weer spijt, want eigenlijk nemen ze aardig wat ruimte in.

Noppes Wormer

We hebben deze vestiging in het verleden één keer eerder bezocht. Hij is namelijk zelden echt op de route en eerlijk gezegd is het ook echt een rommelige winkel.

Alles staat door elkaar en hoewel we hem half maart bezochten, kon je beter slagen voor kerstdecoratie dan voor Pasen.

De prijzen waren erg wisselend, maar voor €6,50 kocht ik bovenstaande spullen. Een vaas, een lamp pendel, rieten schaal en een elpee van Frankie Valli & The Four Seasons, waar ik al langere tijd naar zocht. Ik ken de muziek uit de musical The Jersey Boys en had hem lang in mijn Spotify Playlist, maar nu dus ook op vinyl!

De fitting/pendel kwam mooi van pas voor de mand die ik vorige maand bij Snuffelmug in Haarlem kocht. Inmiddels is het een hanglamp geworden. Zo is het toch een leuke, one of a kind, hanglamp voor nog geen €3.

Noppes Zaandam

Eigenlijk was ik verrast door de hoge prijzen voor de items die ik in mijn handen had, dus gingen we alleen naar huis met een dino-kop voor mijn jongste neefje, een slapende speelgoedhond voor thuis in de speelgoedkist en een enorm glimmende kandelaar die wel een make-over kon gebruiken.

Met de nieuwe kleur en de matte uitstraling staat hij super leuk bij de theelichthouders die ik al op de salontafel had staan.

Het Goed Zaandam

Bij het Goed vonden we wel wat leuke spullen, mede omdat ze veel restanten van de Loods 5 Garage hadden liggen. Zo waren de mangohouten schaaltjes met parelmoer nu €0,50 per stuk en de spiegels rond de €2. We vonden nog wat houten bustes voor €4,95 per stuk, en bij toeval liep ik tegen deze twee schalen aan voor een DIY.

Ik bevestigde ze zoals ik schreef in de DIY blog hoe je een hoge bloempot maakt.

Deze schalen waren wit en glommen behoorlijk, dus behandelde ik ze ook nog met een mengsel van verf en Baking Soda (ook hier schreef ik al eerder een DIY blog over), zodat hij beter bij de rest van de decoratie in huis past.

Kaarsen erin en helemaal leuk!

Beide mannen na de eerste poging ze blank hout te maken.

Noppes Hoorn

Natuurlijk zijn we ook nog bij Noppes Hoorn geweest deze maand. Volgens mij komt normaal de meerderheid van al onze aankopen daar vandaan, maar deze maand hebben we het bescheiden gehouden. Een elpee van Janet Jackson en een beeld van Venus.

Op ons toilet stond een beeld van Aphrodite, gekocht na een geweldige trip naar Athene, maar die vond ik vrij geel, dus hebben we haar nu vervangen voor deze. Dezelfde godin, maar dan uit de Romeinse mythologie. Hier even naast elkaar op de kast ter vergelijking.

Rataplan Alkmaar

Op onze laatste vrije vrijdag van maart besloten we naar Alkmaar te rijden om een bezoek te brengen aan vier van de vijf kringloopwinkels aan de Zijperstraat. We begonnen met Rataplan (niet de outlet, die bezochten we wel nog als laatste maar kochten er niets). Ik nam twee vazen mee, een onderbord en een nepplant voor op de puber kamer.
De witte vaas was €3,25 en is van kunststof, dus die komt in de zomer in de tuin te staan, de donkere vaas is van PtMd en was €0,80.

De pannenkoekenplant voor de puber kamer misstaat eigenlijk ook niet tussen mijn echte planten in de woonkamer.

Loodsz 15 Alkmaar

Daarna staken we de straat over, naar Loodsz 15. Niet groot, net als onze aankopen. Ik vond de marmeren onderzetter voor €0,75 echt een koopje. De metalen ogen zijn bestemd voor de hangstoel die we vorige maand bij de Groene Sluis in Lelystad kochten, en de mini-bierpul is inmiddels onze derde. Misschien hang ik ze komende kerst wel allemaal in de kerstboom.

Kringloopwinkel Alkmaar

Wederom wat elpees, waarmee de kist waar we ze in bewaren officieel wel vol genoemd kan worden, een prachtige Boedhha en een ruggenkrabber voor zoonlief.

Deze Boeddha komt van een cadeauwinkel. Ik kon hem niet weerstaan, door zijn rustige uitstraling en met een verrassend veegje goud hier en daar. Hij kostte €8,- wat ik redelijk aan de prijs vind voor een kringloop, maar ik wist dat ik spijt zou krijgen als ik hem liet staan.

Dat was hem weer voor deze maand. Ik kijk al uit naar Koningsdag, voor mij toch wel feestdag van het jaar! Ik zal mijn vrijmarkt koopjes zeker meenemen in mijn volgende blog.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *