Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes december 2019

Kringloopkoopjes december 2019

December, feestmaand! Het was dus tijd om het huis in kerstsfeer te brengen. Eigenlijk zijn wij niet zo kerstig, maar door de verhuizing wilde ik een nieuwe poging wagen.

Ons eerste bezoek was aan de kerstshow van Noppes in Zwaag. Eigenlijk ben je echt te laat als je dat op 1 december doet dus een tip voor volgend jaar: scoor gelijk het eerste weekend van de kerstmarkt alles wat je nodig hebt of hebben wil! Wij kwamen wel met onderstaande thuis, dus beide zoons hebben nu ook een kerstboom op hun kamer.

Van de zak witte kerstballen kocht ik er twee en, helaas niet op deze foto, een kunstboom van 210cm
De olifant kreeg een plekje in de keuken

Overigens in tegenstelling tot de Noppes vestiging in Hoorn, lag er in Bovenkarspel wel aardig wat. Ik hield me in aangezien ik zo ongeveer al 40 kerstballen had gekocht, maar de onderstaande open ballen kon ik dan weer niet laten liggen. Verder kocht ik de kist voor €5 en een mooie fruitmand, waar ik er bij het opruimen van de zolder al twee van bleek te hebben. Haha, zo mooi, dat ik ze blijkbaar vaker meeneem!

Even een snel rondje kringloop, maar niet met lege handen naar huis.
Ik vind hem echt heel mooi bij al het wit in onze boom

De zaterdag erop belanden we in Lelystad. We bezochten de Groene Zus en de Groene Sluis. De Groene Zus bevind zich in het centrum en heeft twee verdiepingen. Op de begane grond bevind zich de kleding en partijhandel, terwijl je boven de rest vind.

De Groene Cirkel zit op een industrieterrein. We kochten niets, maar als je op zoek bent naar meubilair, dan zit je daar goed! Leuke meubels voor een lage prijs.

Tijdens een zondags rondje kringloop kozen we toch weer voor Noppes Zwaag. Puur omdat daar het aanbod zo snel wisselt! Daar trof ik dit onderbord van Riverdale op de kerst afdeling voor €1,50. De originele sticker van Intratuin zat er nog over. De nieuwprijs was €16,95, dus een mooi koopje! Verder was de zwarte kerstboom €1,- deze staat in de hal.

Ik probeer niet meer zo veel te kopen en dat is dit weekend ook echt gelukt!! Dit is de buit terwijl we drie kringloopwinkels hebben bezocht.
Op het zwarte bord staat een fles die ik vorige maand kocht en wat kaarshouders van Xenos.

En zo trots als ik was met de vorige score, zo een allegaartje is dit weer. Een pot voor de kerstboom, een tasje voor de heb, weer wat voor in de kerstboom, wat blokjes voor mijn nichtjes om mee te spelen, een standaard voor een kunstboom, een kandelaar, tja, zelfs veters… Maar het meest blij was ik met het Afrikaanse beeldje van hout. Ik blijf ze echt prachtig vinden.

Na dit bezoek kregen we autoproblemen, waarbij we dik een uur op de hulpdienst moesten wachten. Auto gelukkig inmiddels weer gefixt, dus we kunnen kringloopwinkels blijven bezoeken.

De vrijdag erop bezochten we voor de boodschappen weer even de plaatselijke kringloop. Wat ik zocht kon ik niet vinden, maar evengoed kwam ik weer met wat leuks en praktisch thuis. Zoals een grappige houten ruggenkrabber, ik denk ook afrikaans, voor maar 60 cent.

Deze aankopen passen dan wel weer super bij elkaar.
Een close up van de fotolijstjes. De witte is echt prachtig!
De lijstjes gevuld met twee foto’s van Pinterest, en ook mijn Afrikaanse beeldje staat op mijn werkkamer.

Het laatste weekend van december zijn we afgereisd naar Wieringenwerf, waar je twee kringloopwinkels kunt vinden. Saartje en Rataplan.

Rataplan Wieringenwerf, geordend, maar hoge prijzen!
Deze waren echt leuk, maar ik heb ze laten staan.
€12,50 voor een tweedehands broodtrommel… Dat zijn beste prijzen!
Aan de overkant van de snelweg vind je Saartje. Precies het tegenovergestelde van Rataplan.

Je kunt daar ouderwets struinen en, zelfs met je armen vol, loop je nooit arm naar buiten.

Tussen de verf, behang en de kringloop spullen vind je soms gewoon te gekke items. Zoals deze vintage locker.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *