Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes juli 2019

Kringloopkoopjes juli 2019
Artikel begint onder de advertentie

Ik ben serieus aan het aftellen, niet alleen voor mezelf, tot de verhuizing achter de rug is, maar ook voor jullie, zodat ik meer tijd heb om verschillende kringloop winkels te bezoeken en weer met tassen vol geweldige vondsten thuis te komen en deze met jullie te delen.

Maar druk of niet, toch heb ik ook deze maand gewoon toegegeven aan mijn therapeutische rondjes shoppen bij de kringloop. Beter vier keer naar de plaatselijke kringloop, dan helemaal niet.

Op 6 juli vonden wij onderstaande items. De vitrines kunnen opgehangen worden. Ik kon ze gewoon niet laten staan, want ook in het nieuwe huis weet ik er wel een paar plekken voor. Super leuk op een sidetable tegen de korte muur, of hangend in de hal of bij de eettafel, misschien nog even een verfje?

Ze komen hoe dan ook over een maand wel uit de verhuisdoos voor hun uiteindelijke bestemming. Dat zelfde geldt natuurlijk voor het masker wat weer in de doos met de rest van de maskers is gegaan. En het afdekplaatje konden we in dit huis nog gebruiken om de centraaldoos op zolder mee weg te werken.

Bezoek 6 juli aan Noppes in Zwaag

De week erna hadden we aardig wat spullen buit gemaakt. En dat was eigenlijk best een opgave, de kringloop stond namelijk afgeladen vol met onze eigen spullen die we de week ervoor in hadden gebracht. Best gek dat je een vaasje vast pakt en denkt “leuk, nu heb ik er twee” en er dan achter komen dat je er nog steeds maar één hebt, want dat was een vaasje wat je vorige week in een doos met nog veel meer spullen hebt gedoneerd, hahaha!

Het bruidsmandje is voor de bruiloft van mijn zusje volgend jaar, de tablet houder voor mijn ouders die altijd wel kleinkinderen over de vloer hebben, en sinds deze maand een tablet hebben. Zo gaat hij hopelijk wat langer mee. Ook de theelichthouder is voor één van mijn zusjes, die de mijne zo leuk vond. Het kannetje leek mij een leuke gieter, en natuurlijk lag er weer een prachtig masker.

14 juli Noppes in Zwaag

Ooit, jaren terug, zag ik eens op Pinterest of in een woonmagazine een aantal maskers die allemaal in dezelfde kleur (blauw) geverfd waren en in een groep aan de muur hingen. Ik vond dat zo een leuk idee, dat wilde ik ook in onze hal.

Zo begon ik met het verzamelen van de maskers. Je raad het misschien al, ze hebben nooit in de hal gehangen. Sterker nog, ik heb ze überhaupt nog nooit ergens in huis opgehangen! Maar straks na de verhuizing gaan ze wel een plekje krijgen. Ik denk dat ze langs de trapopgang komen te hangen. Ik twijfel inmiddels wel heel erg of ik ze zal verven, want ik ben gewoon dol op hout.

Speciaal voor jullie even van zolder gehaald voor een foto. Ik ben er nu ook gelijk achter dat ik wel kan stoppen met het verzamelen van maskers. Dit moeten er wel genoeg zijn lijkt mij!

Op 19 juli waagden we nog een rondje, in de hoop dat ook andere mensen net zo hun best hadden gedaan met ontspullen. Helaas viel het een beetje tegen, maar wij zouden wij niet zijn, als we met lege handen naar buiten zouden lopen.

De armband met heiligen is van mijn hubster, die mij vrijwel altijd vergezeld op de rondjes kringloop. Zelf vond ik op de sieraden afdeling een schelpen ketting, die jullie binnenkort terug zullen zien in een nieuwe DIY.

19 juli Noppes Zwaag
Onze hond was in elk geval blij met de frisbee. Hij is dol op speelgoed, en nog doller op slopen. Dan is een frisbee van de kringloop van 60 cent een mooi koopje!
De mand kreeg samen met de kandelaar een plekje op de vensterbank.

Bij ons laatste bezoekje aan de kringloop van juli viel ons oog apart van elkaar op het schilderij. Een replica op een stuk boardplaat, maar evengoed enorm oud als ik naar de sticker achterop kijk. We hebben nog een paar wanstaltige schilderijen in ons bezit die we misschien wel een keer op gaan hangen, misschien ook niet, maar voor €2,50 verhuisde deze meneer van de kringloop naar ons huis.

De ikea mandjes zijn nog nieuw en waren samen een euro. Leuk voor in de badkamer, dus ook die mochten mee. Het roze doosje is enorm zwaar, het lijkt op messing, en kon ik niet weerstaan, ook al weet ik eerlijk gezegd niet wat ik er mee moet… Gelukkig neemt hij niet zo veel ruimte in beslag.

20 juli Noppes Grootebroek

Het onderbord was ik ook super blij mee. Ik heb nu ook een leuke verzameling borden voor aan de muur bij elkaar. Degene die ik vorige maand kocht is inmiddels ook voorzien van wat white wash zodat ze prima bij elkaar passen.

De bordjes/mandjes voor aan de muur

Dit was het voor deze maand. Nog even een maandje bikkelen met inpakken, opknappen en verhuizen, maar daarna gaan we er weer op uit om leuke kringloopwinkels te ontdekken.

Hebben jullie nog tips voor leuke kringloopwinkels?

Gerelateerde blogs

  Reacties (6)

  1. Wat een leuke spulletjes! En geweldig al die maskers. Super mooi ook in deze kleuren. Sonde eigenlijk om ze te verven. Hoewel dat effect sowieso ook wel heel gaaf gaat zijn denk ik. Zou ze voor nu lekker zo laten. succes met de laatste loodjes voor de verhuizing!

   1. Hoi Ilona, dank je wel! Ik ga ze inderdaad eerst in hun originele staat ophangen, ik vind de meeste echt gewoon mooi zoals ze zijn!

  2. Weer leuke aankopen. Hoe doe je dat? Zo leuke spullen bij Kringloop kan vinden.
   Als ik leuk vind, weet ik niet waar kan ik ze laten staan/liggen in huis

   1. Hoi Dhini,

    Dank je wel. Ik denk dat de truc is dat je gewoon altijd wel wat vindt als je vaak gaat. Maar natuurlijk heb ik mijn eigen interieur altijd als uitgangspunt. Staat het bij de rest? Of staat het leuker als wat ik nu heb in huis? Dan neem ik het mee. Voor de prijzen hoef je het bij de meeste kringloopwinkels ook niet te laten staan, dus als het toch niks is, dan zet ik het gewoon op een verkoophoek en maak ik er iemand anders blij mee 😉

  3. Ik las je blogs over de kringloopkoopjes graag, komen er ook weer nieuwe blogs aan? Ik mis ze eigenlijk wel
   Groetjes Irene

   1. Hoi Irene,
    Wat lief! Inmiddels heb ik zelf ook heftig afkick verschijnselen, dus nu ik gesettelt ben in mijn nieuwe huis wil ik het ook wel weer op gaan pakken.
    Begin volgende maand hoop ik weer een nieuwe blog te plaatsen.
    Groetjes Wendy

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *