Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes maart 2020

Kringloopkoopjes maart 2020

Begin maart toen er nog geen Corona-maatregelen waren, besloten wij af te reizen naar Den Helder om daar een rondje te maken langs de kringloopwinkels.

Rataplan – Den Helder

We trapten af met een bezoek aan Rataplan Den Helder. Van al de Rataplan winkels die wij hebben bezocht, is dit denk ik wel één van de goedkoopste. Het is overigens ook de plek waar Rataplan bijna 40 jaar geleden is begonnen.

De meeste meubelen staan hier beneden. Op de eerste etage vind je speelgoed, woonaccessoires en kleding en op de tweede etage boeken, films en muziek.

Kringloopkoopjes Rataplan

Mijn keurige buit van Rataplan. Ik was al een tijdje op zoek naar een wit dienblad met hoge rand en in deze specifieke maat, dus de prijs was voor mij niet belangrijk. Al viel die echt enorm mee, hij was €0,75. De schelpen en theelichthouders waren €0,50 per stuk.

Briljant koopje van de hubster… Het lijkt een origineel of echt een super goede kopie van de Rich Bastard shirt van Philipp Plein. Zelfs op Marktplaats betaal je er nog zeker €50,- voor.

Het Boelhuys – Den Helder

Volgende stop: Het Boelhuys aan de Drs. F. Bijlweg. De meubels zijn hier wel geprijsd maar de accessoires en andere kleine items helaas niet.

Ze hebben behoorlijk veel meubelen met best vriendelijke prijzen. Woonaccessoires hebben ze hier minder, maar evengoed genoeg. Ik vind het altijd wat eng als het niet geprijsd is dus heb ik mezelf ingehouden.

Kringloopkoopjes Het Boelhuys

Deze drie kocht ik bij Het Boelhuys. De prijs viel mee, totaal €0,60.

Zolder van Den Helder

Laatste kringloop die we deze dag bezochten was Zolder van Den Helder. De prijzen hier vond ik erg wisselend.

De meubelen staan hier deels opgesteld als complete aangeklede kamers, zoals je op de foto hieronder ziet. Naast de keurige kamers staan er ook stellingen vol met allerhande artikelen, netjes gesorteerd.

Kringloopkoopjes Zolder van Den Helder

Dit kocht ik bij Zolder van Den Helder. Het blad op pootjes kostte €1,50 en kocht ik vooral voor de pootjes. De mega rozenkrans was €9,95, het roestige blikje met sterren en kamelen kostte €0,50 en was verhoudingsgewijs misschien wel wat prijzig, het blauwe en zalmroze blik waren €2,00 per stuk.

Noppes – Zwaag

Dagen na het bezoek aan Den Helder, bezochten we Noppes in Zwaag. We besloten om direct nog maar zo veel mogelijk kringloopwinkels te bezoeken aan het begin van de maand.

Er belandde zomaar weer een masker in mijn winkelmandje, samen met een Marilyn Monroe afbeelding en een grote glazen vaas in een naturel jasje. Daarnaast ook nog wat praktische items, zoals een weekendtas voor ons kind, maatlepels voor in de keuken, maar ook een koffer voor onze reis die we halverwege maart zouden maken naar Rome.

Ons kind was als een kind zo blij met deze Calvin Klein tas voor €6,00.
En ik blij met het scherpe oog van mijn man die het masker vond. Het masker hangt inmiddels al tussen de rest.

Noppes – Grootebroek

Een week later is de situatie toch wat heftiger en terwijl half Nederland toiletpapier, groente in blik, babyvoeding en paracetamol hamstert, bezoeken wij nog snel wat kringloopwinkels. Het is daar buitengewoon rustig, dus afstand bewaren is geen probleem.

Onze aankopen bij Noppes Grootebroek.
Onder andere weer spellen om de extra tijd thuis leuk in te vullen.

Echte lederen tas zonder logo, maar wel met naam. Origineel of niet? Ik ben er nog niet over uit, maar €4,00 voor een leren tas in nieuw staat is hoe dan ook een koopje, toch?

Noppes – Zwaag

Dit kochten wij bij Noppes Zwaag. Wat lijsten voor zwart/wit posters die ik heb besteld, alhoewel ik de olifant print (die echt uit India komt, geprint op Italiaans papier) natuurlijk ook gewoon erg leuk vind. En de vaas, wauw! Hij heeft nog geen mooie plek, maar ik kon hem voor €3,00 gewoon niet achter laten.

Noppes – Zaandam

Bij Noppes Zaandam vond ik twee roze kandelaars van Hay. Ze waren €0,50 per stuk en zijn online nog te verkrijgen voor gemiddeld €20,00.

De kandelaar van Noppes zwart gespoten zodat hij bij de rest past.
De kandelaren van Hay, samen met mijn koopjes van Het Boelhuys in Den Helder op mijn werkkamer.

Het Goed – Zaandam

En na Noppes ook dan nog maar naar Het Goed, aan de andere kant van de weg.

Geweldig gordijn in de paskamer daar, gemaakt van spijkerbroeken.
Onze koopjes bij Het Goed.

Noppes – Grootebroek

Ons laatste bezoekje was nogmaals naar Noppes in Grootebroek. Gewoon om even mentaal afscheid te nemen.

De houten mannen waren €3,00 en €3,50. Verder kocht ik een mand met deksel, een mandje voor aan de muur, een pijl van hout, mini olifant(-potje) en jaja, een springtouw voor nu ik mijn favoriete sport, kringlopen, even niet meer kan beoefenen, haha.

De plant staat met de zwarte emmer (die ik vorige week kocht in Zaandam), als binnenemmer in een rubber mand. De houten beelden hadden al snel een perfecte plek in onze woonkamer.

De mini olifant met een mini plant.

Dat was voorlopig de laatste kringloopkoopjes die ik hier laat zien. Hoewel de meeste (grote) kringloopwinkels nog open zijn, al dan niet met aangepaste openingstijden, is het gewoon verstandiger voor ieders gezondheid om de bezoeken voorlopig uit te stellen. Dus tot de maatregelen worden opgeheven moeten jullie het even zonder mijn kringloopvondsten stellen.

Voor nu: stay strong, stay save, stay inside en hopelijk tot snel!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *