Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes Maart 2021

Kringloopkoopjes Maart 2021
Artikel begint onder de advertentie

Hoera, mijn eerste kringloop blog van 2021! We mochten weer. Gebonden aan de daarvoor geldende regels en met vooraf reserveren. Geen impulsieve bezoekjes meer, maar we mochten weer!!!

Noppes Zwaag

Het eerste bezoekje deed ik alleen, en hoewel het tijdvak 20 minuten was, mocht je 15 minuten shoppen. Een winkelwagen is verplicht en Noppes heeft twee verdiepingen, gescheiden door een uber trage lift. Er was veel…. Heel veel… Dus waar te beginnen? Ik racete met de wagen zigzag over de benedenverdieping en daarna met de lift naar boven. Eenmaal boven werd ik al weggekeken en kreeg ik meerdere malen de mededeling dat mijn tijd er op zat. Niet heel fijn shoppen. Uiteindelijk stond ik dus na 12 minuten alweer buiten. Wat een deceptie! Het aantal items was dan ook niet groot, maar wel leuke spullen.

Ik kocht twee manden, twee blanco canvassen voor een nieuwe DIY, twee beeldjes, een schelpen ketting en een heel laag plantentafeltje (zie foto hieronder).

Een simpel model, in stoer metaal in een lieve roze kleur, nu nog de juiste bestemming vinden.

Ik kocht het tafeltje omdat die wel mooi bij de mand van de plant paste. Jammer genoeg vond ik het toch iets te fleurig en druk staan, dus voorlopig staat hij weer even op zolder.

De yoga meisjes staan heel chill in de slaapkamer.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Ondanks de eerste ervaring kwam ik er later die maand nog een keer. Door de versoepelingen kon je op hun website nu private shopping reserveren voor een uur! Beter!!!! Ook konden er wat meer mensen naar binnen, dus reserveerden we beide zodat we samen heen konden gaan.

Een blik voor een plant, een leren riem en nog wat items voor de keuken. En wat te denken van een decoratie parasol? Totaal nutteloos, maar nog nooit eerder gezien en ik kon hem niet laten liggen.

Met een uur was er ook weer tijd om de platen bakken door te spitten om onze collectie uit te breiden.

Tip van Flip: Dasty is wonderspul. Het aardewerk potje was iets te druk naar mijn mening voor in de keuken. Met wat Dasty kreeg ik de tekening er eenvoudig af.

Noppes Grootebroek

Tegelijk met de eerste afspraak in Zwaag plande ik ook een afspraak voor een dag later in Grootebroek. Wat een wereld van verschil. Ook hier was veel maar werd ik niet opgejaagd, dus kon ik “rustig” rondkijken. Uiteindelijk was ik ook keurig op tijd klaar, zonder naar gevoel. Anders had ik vast het kringlopen weer even gelaten voor wat het was.

Op de foto zie je het niet heel duidelijk, maar rechts zie je mijn trots van die dag, een mooie zwarte plantenpot met metalen draadframe voor €2.

Ook Noppes Grootebroek bezochten we na de versoepelingen nog een keer, zodat we hier ook op ons gemak nog een keer heen konden om te struinen.

En op het gemak leverde een mooie score op! Wat manden, een grote witte schelp, kunstbloemen en weer een zo goed als nieuwe poef voor maar €3,50.

En ook hier was weer tijd om door de platen te zoeken.

Omdat het fleurige mandje en roze tafeltje geen succes waren koos ik voor naturel. De draadmand die ik deze keer kocht geeft het geheel net even een stoerdere look.

De twee stengels met gras en pluimen kwamen in vazen die ik in november bij de kringloop kocht. Het hoofd was overigens een miskoopje die ik op Kringloop.nl deed toen alleen click en collect mogelijk was. Hij is echt verschrikkelijk lelijk, haha!

Het zwarte mandje en de naturel placemat kwamen in de keuken.

Rataplan Wieringenwerf

Bij Rataplan was het begin maart mogelijk om een half uur met twee personen te winkelen. Zo konden mijn lief en ik ook weer samen op pad.

Een gevarieerde verzameling spullen namen we mee naar huis uit Wieringenwerf.

Ik kocht onder andere voor €1,50 per stuk deze vaasjes. Vooral voor hun vorm, want ik heb verder niks blauws in huis.

Met wat verf, touw en kralen gaf ik ze een nieuwe look. Inmiddels staan er ook wat pluimen in om het af te maken.

Saartje Wieringenwerf

Via de Instagram pagina van Kringloop Saartje reserveerde ik vooraf ook een half uurtje winkelen voor twee personen, aansluitend op ons bezoekje aan Rataplan. Twee heel verschillende kringloopwinkels. Bij Saartje is het echt nog zoeken en we vinden altijd wel weer wat.

Ik was vooral blij met de witte oliefles. Lekker basic, maar hij staat perfect in onze keuken die weer een make-over kreeg. Ook het aardewerk pijpje vond ik een leuk item.

Rataplan Heerhugowaard

Om deze maand af te sluiten reden we ook nog naar Heerhugowaard. We hadden onze eerste afspraak die dag bij Rataplan.

Een enorme zeegras schaal voor aan de muur, een even enorm windlicht voor komende zomer in de tuin, een camping kachel voor als het gewoon geen zomer wordt en nog wat kleine spullen.

Wederom ook een aanvulling op onze platen collectie.

De schelp van Noppes, Boeddha snijwerk van Saartje en de zeester van Rataplan samen in de kast.

De vijzel staat in de keuken op de plank. Op de plank eronder ook de pot van Noppes die ik met Dasty weer in originele staat bracht.

Windlicht met Boeddha’s in de tuin.

Cyan Heerhugowaard

Met een half uurtje pauze konden we daarna ook nog een rondje van 30 minuten maken bij Cyan. Ze hebben een mix van oud en nieuw. Ik heb alleen de kringloop items op de foto gezet.

Een houten uil en een mand voor in de hal om de sjaals in te bewaren was de score bij Cyan.

Al met al dus weer lekker op pad geweest en wat leuke koopjes gedaan, ondanks de slechte start. Wij zijn blij dat we weer mogen. De grotere kringloopwinkels zijn prima online te reserveren. Ideaal voor iemand als ik, die een hekel heeft aan bellen.

Zijn jullie al geweest? Vond je het goed te doen? Ik ben benieuwd hoe jullie het hebben ervaren.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *