Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes november

Kringloopkoopjes november
Artikel begint onder de advertentie

Inmiddels is december begonnen. Ik vind het echt ongelooflijk hoe snel de tijd gaat! De meeste kringloopwinkels hebben begin november hun “kerstshow” geopend. Natuurlijk is dat niet het zelfde als de kerstshow in een willekeurig tuincentrum, maar toch kun je hier wel leuke items vinden voor je kerstinterieur.

En leuke items vind ik bijna elke week wel. Daarom heb ik besloten er maandelijks een item aan te wijden.

Deze items kocht ik bij Rataplan in Wieringenwerf.

Vaak zitten bij mijn kringloop aankopen wel bloempotten. Aangezien ik veel planten in huis heb, en ook regelmatig stekjes heb, zijn potten echt een musthave voor mij. Iedereen die een stekje van mij krijgt, krijgt deze altijd inclusief een pot. Dat geeft toch wat leuker vind ik zelf.

Verder heb ik ook een zwak voor houten beelden. Als ze onder de €2,- zijn gaan ze altijd mee naar huis. Als ze duurder zijn, dan denk ik na of ik er echt een plek voor heb. Afhankelijk daarvan gaat het mee, of niet.

Het houten beeld en de lijst met tekst vonden een plek op onze slaapkamer.

Zoals je op de bovenstaande foto ziet, gebruik ik niet direct alles. Wat ik niet gebruik bewaar ik in een doos in onze walk-in closet.

Een aankoop bij Noppes in Zwaag

De bovenstaande windlichten nam ik mee, gewoon omdat ze wit zijn en dus altijd wel ergens leuk staan. Thuis heb ik ze eerst goed schoon gemaakt en de hengsels verwijderd. Het was mijn idee om de hengsels te voorzien van jutte touw, maar dat was het toch niet helemaal. Ik ben nu nog op zoek naar leuke kralen of iets om ze een iets meer bohemian uitstraling te geven.

Wederom wat aankopen bij Noppes Zwaag

Nog zo een tic van mij…. Manden en kisten! Deze mand is nu onze fruitmand. De kist zou ik verven, maar is uiteindelijk in deze hoedanigheid de deur uit gegaan met iemand die een marktplaats aankoop kwam doen en vroeg of ik misschien ook nog een kleine kist had staan. Nou toevallig dus wel.

De flesjes op de kist gebruik ik om stekjes te laten wortelen. Zo heb ik flesjes genoeg, die ook nog eens allemaal hetzelfde zijn.

Nog meer koopjes bij Noppes in Zwaag. Mijn vaste kringloop.

Soms vind je items waar je niet eens naar op zoek was. Zo ook het roze fietskratje. Mijn fietsbanden waren bij het station lek gestoken, dus kocht ik twee nieuwe. In het roze! En in de week erna vind ik dus dit krat. Het staat super op mijn zwarte fiets.

Helemaal happy met mijn girly fiets!

Het houten krat verfde ik dezelfde kleur groen als de muur in onze slaapkamer. Daar kwam hij ook te staan in een leeg hoekje.

Door het beeld in de kist te zetten komt hij beter naar voren dan wanneer hij los in de hoek zou staan.

Het dienblad erop staat op de vensterbank met planten erop.

Een dienblad vind ik een leuke plek om wat plantjes op te presenteren.

De kleine potjes gebruik ik voor stekjes. Ik vind het zelf wel erg leuk staan zo’n kleine collectie vintage potjes bij elkaar.

Stekjes, ik bulk ervan. Dus zijn potjes altijd een goede vondst in de kringloop.

Voor de verenkrans maakte ik een poot, zodat hij kon staan.

Met een rest stukje hout, een stukje rondhout en zwarte verf maakte ik een standaard voor de krans. Alles had ik in al in huis, dus was het duurste de krans zelf. En daar betaalde ik €0,50 voor.
Een combinatie van Noppes (Zwaag) en Dorcas (Hoorn) aankopen. Samen nog geen €10,-

Nu ben ik absoluut niet heel handig met stof, maar deze koffiebonen zak vond ik zo stoer dat ik hem toch heb meegenomen. Binnenkort ga ik een nieuwe hondenmand maken en ik denk dat deze, gevuld met een dekbed, erin komt te liggen.

Voor wie niet ziet wat het is, het staat er nu op, het is een kist.

In deze kist zitten hangmappen. Ideaal om post en/of magazines per gezinslid gesorteerd in op te bergen. Met wat krijtverf en een zelfgemaakt tekst sjabloon kreeg hij een nieuwe stoere look.

You’ve got a friend in me. En wie kan er nu geen vriend gebruiken?!?

Woody uit Toy Story kocht ik voor de grap voor mijn man. En die vond dat Woody ook een mooie plek verdiende, dus nu staat Woody op onze slaapkamer.

Een multiplex skull voor €1,-. Waar vind je het?

Niet alleen Woody is in onze slaapkamer gebleven. Deze skull vond ik zelf erg leuk en heb ik hier aan een grote tak opgehangen, zodat ik er geen gaatje voor hoefde te boren.

Zijn jullie ook fan van olifanten? Ik vind ze echt prachtig!

En ook de olifant en het vaasje kwamen op onze slaapkamer. Wisten jullie dat een olifant een fantastisch totemdier is? Ik zou zo wel twintig waardes op kunnen noemen waar een olifant voor staat, maar beperk mij tot wijsheid, vriendelijkheid, geluk, kracht en lange levensduur. Ik ben niet bijgelovig of iets, maar vind het wel mooi. En dus…. Als ik een leuke olifant zie, dan verdwijnt hij steevast in mijn winkelmandje.

Gerelateerde blogs

    Reacties (2)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *