Maastricht magazine >
lifestyleentertainment

Met deze telefoons maak je de beste foto’s

Met deze telefoons maak je de beste foto’s
Artikel begint onder de advertentie

Maak jij ook graag mooie foto’s waar je ook bent? Dan is het hebben van een smartphone met een goede camera een must. In dit artikel nemen wij de drie smartphones met de beste camera op dit moment met je door.

iPhone 13 Pro (Max)

De hele iPhone 13 reeks maakt mooie foto’s, maar de iPhone 13 Pro (max) steekt er bovenuit en dus zullen wij wat dieper op dit model ingaan. Op de achterkant van de telefoon zitten drie 12 megapixel camera’s die ervoor zorgen dat je in elke situatie prachtige plaatjes kunt gaan schieten. De hoofdcamera heeft een diafragma van f/1,5 waarmee je ook met weinig licht scherpe foto’s maakt. Panorama- en groepfoto’s zijn ook geen probleem bij weinig licht dankzij de verbeterde ultragroothoeklens met een diafragma van f/1,8. Voor het inzoomen gebruik je de telelens welke 3x optisch inzoomt (zoom zonder kwaliteitsverlies). Een macrolens zit er niet op, maar ondanks het ontbreken hiervan maakt de telefoon nog betere macrofoto’s dan de concurrentie. De selfiecamera bezit eveneens over een 12 megapixel camera.

Let er op dat de cameramodules op een smartphone tegenwoordig steeds vaker uitsteken, waardoor de telefoon op je camera rust wanneer je hem met de scherm naar boven neerlegt. Schaf dus ook gelijk een goed iPhone 13 hoesje aan om krassen op je camera te voorkomen.

Smartphone met beste camera iPhone 13 Pro (Max)

Samsung Galaxy S22 Ultra

Net als de Samsung Galaxy S21 Ultra heeft ook de Galaxy S22 Ultra in totaal vier camera’s aan de achterkant. Naast de hoofdcamera van maar liefst 108 megapixel is er ook nog een 12 megapixel groothoeklens en twee keer een telelens van 10 megapixel, waarbij de een met 3x optische zoom en de ander 10x optische zoom. De hoofdcamera heeft een anti-weerspiegeling en anti-schittering die flare voorkomt en zorgt voor heldere opnames. De mooiste selfies maak je met de 40 megapixel camera aan de voorkant.

Hoewel de verschillen tussen de camera’s van de S22 Ultra en de S21 Ultra gelijk lijken, zit het grootste verschil hem in de software. Hierdoor zijn de nachtfoto’s en de portretmodus van de S22 Ultra beter.

Samsung Galaxy S22 Ultra beste camera smartphone

Google Pixel 6 Pro

De Google Pixel 6 Pro beschikt over drie camera’s aan de achterkant van het toestel. De hoofdcamera is 50 megapixel, de groothoeklens 12 megapixel en de telelens is 48 megapixel met 4x optische zoom. De selfiecamera is 11,1 megapixel.

De smartphone haalt voordelen uit de software die je bij de concurrenten niet terugziet. Zo kan je ongewilde objecten van je foto verwijderen met de Magic Eraser, zorgt Real Tone voor een realistische huidskleur en is er een Motion-modus voor foto’s met een langdurige blootstelling aan het licht.

Google Pixel 6 Pro smartphone camera

Lees ook onze tips voor het maken van de mooiste foto’s met je telefoon.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *