Maastricht magazine >
lifestyletip

Mooiste nationale parken in Nederland

Mooiste nationale parken in Nederland
Artikel begint onder de advertentie

We mogen de hele week gaan genieten van heerlijk weer, een goede reden om er een dagje op uit te gaan. In Nederland zijn wel 21 nationale parken te vinden die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Elk park heeft weer zijn eigen charme. Of je nu van fietsen, varen of lopen houdt, het kan allemaal. We hebben de mooiste nationale parken in Nederland voor je op een rijtje gezet, dus ga er lekker op uit en geniet van al het moois wat dit land je te bieden heeft.

1. Schiermonnikoog

Het Waddeneiland Schiermonnikoog is zeker een plek die tot de mooiste nationale parken in Nederland hoort. Dit komt door de sterke zee, flinke wind en de enorme hoeveelheid zand. Op dit eiland kun je naast de uitgestrekte stranden ook prachtige bossen vinden waar je kunt gaan wandelen. Door de veelzijdige natuur zijn hier ook erg veel dier- en plantsoorten te vinden. Dit nationale park heeft je genoeg te bieden!

2. De Biesbosch

De Biesbosch is onder te verdelen in drie stukken namelijk de Sliedrechtse Biesbosch, De Hollandsche Biesbosch en de Brabantse Biesbosch. De naam zegt het misschien al, maar dit nationale park is te vinden op de grens tussen Zuid-Holland en Noord-Brabant. De Biesbosch is bekend door de waterrijke omgeving, waardoor je er ook allerlei activiteiten kunt doen op en rond het water. Denk aan varen, wandelen, vissen, kanoën en nog veel meer.

3. De Loonse en Drunense Duinen

Mocht je van een zandrijke omgeving houden, dan is dit nationale park echt wat voor jou. Ook dit park bevindt zich in Noord-Brabant en heeft heel veel weg van een Sahara. Je vindt hier uitgestrekte bossen vol zand waardoor je een prachtig uitzicht hebt. Ook zijn er hier veel diersoorten te vinden, dus neem zeker de tijd om er een kijkje te nemen. Doordat dit nationale park erg groot is, is het een aanrader om de fiets mee te nemen. Zo kun je zoveel mogelijk ontdekken en mis je niks!

4. Oosterschelde

Dit is het grootste nationale park van Nederland en bevindt zich in Zeeland. Naast allerlei duinen vind je hier nog veel meer. Denk aan wateren, dijken, slikken en platen. Mocht je geluk hebben, dan kun je er ook zeehonden en bruinvissen spotten. Hoe leuk is dat? Daarnaast zijn er ook veel andere diersoorten te vinden. Een prachtige plek, die zeker een bezoekje waard is.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie nationale parken in Nederland die je zeker eens moet bezoeken. Maar daarnaast heeft ons land je nog veel meer te bieden, want een stedentrip is ook heel erg leuk om te doen. Zo kun je ook een kijkje nemen en ideeën op doen bij onze hotspots blogs. Charmaine maakte onlangs een persreis naar Giethoorn, ook dat is echt een aanrader om heen te gaan met dit heerlijke weer.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *