Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Onmisbaar in de babykamer: een schommelstoel

Onmisbaar in de babykamer: een schommelstoel
Artikel begint onder de advertentie

Als er een baby op komst is dan is het inrichten van de babykamer een van de leukste dingen om te doen. Een ledikant en/of wieg, een commode en een kledingkast staan bij iedere aanstaande ouder op het lijstje. Maar wat ook zeker niet mag ontbreken is een schommelstoel. Als je er de ruimte voor hebt is het hebben van een schommelstoel in de babykamer echt ideaal voor jou en de baby.

Waarom een schommelstoel in de babykamer?

Een schommelstoel in de babykamer is ideaal voor een relaxmoment met je baby. Je kunt er heerlijk op knuffelen met de kleine, iets waar zowel de ouders als de baby vaak veel behoefte aan hebben. Dit is ook heel goed voor de hechting. Daarnaast is een schommelstoel ideaal voor het voeden van je baby, het voorlezen van verhaaltjes voor het slapen gaan of het in slaap wiegen van je baby.

Ideaal voor een huilbaby

Sommige baby’s huilen veel in de eerste maanden van hun jonge leventje. Je hebt alles al geprobeerd: de baby heeft al gegeten, een schone luier aan en wilt niet slapen. Als ouder kan je hier soms erg wanhopig van worden. Een schommelstoel in de slaapkamer kan dan uitkomst bieden. Hier kun je met je baby gaan zitten om hem of haar te kalmeren door te knuffelen en misschien zelfs zachtjes in slaap te wiegen. Een schommelstoel zal niet altijd de oplossing zijn, er kan ook iets anders aan de hand zijn. Je baby zou bijvoorbeeld last kunnen hebben van reflux of een voedsel intolerantie. Als je als ouder twijfelt over de oorzaak van het vele huilen, bespreek dit dan met de huisarts.

Welke soorten schommelstoelen zijn er?

Als je op zoek gaat naar een schommelstoel voor de babykamer dan merk je vast al snel dat er enorm veel keuze is. De traditionele houten schommelstoel kennen we allemaal, maar tegenwoordig is er voor iedere interieurstijl wel een bijpassende stoel te vinden. Wil je een boho-stijl creëren? Dan past een rieten of bamboe stoel helemaal bij jou. Heb je liever een moderne en zeer comfortabele stoel dan zijn er verschillende met stof bekleedde schommelstoelen waar je uit kunt kiezen. Let er voordat je een stoel koopt op dat een schommelstoel veel ruimte nodig heeft. Je moet niet alleen plek hebben voor de stoel zelf maar hij moet natuurlijk ook nog kunnen bewegen.

Comfort in de schommelstoel

Denk bij het maken van je keuze voor een schommelstoel aan voldoende comfort als je van plan bent er veel gebruik van te maken. Je moet er gemakkelijk in kunnen zitten met je baby op je arm of tegen de borst. Zorg dus voor een fijne zitting en een zachte rugleuning. Ook zachte gevoerde armsteunen zijn prettig zodat je de arm waarop je baby rust comfortabel neer kunt leggen. Een voetensteun kan ook nog erg fijn zijn als je je voeten niet comfortabel op de grond kunt zetten als je in de stoel zit.

Geniet van je baby op ieder moment

Of je nu opstaat voor de nachtvoeding van je baby of gewoon even een uurtje in de middag samen met je kindje wilt genieten van de rust, dan is het heerlijk om je samen met de baby in de schommelstoel te kunnen nestelen. Kortom een echte aanrader voor de babykamer.

Review over de Furndaily schommelstoel in de babykamer

Wij hebben zelf de Aemely Schommelstoel Mama. Deze is in meerdere stoffen en kleuren verkrijgbaar, wij kozen voor wit imitatiebont en poten van hout en staal. De schommelstoel is echt een eyecatcher in onze babykamer maar nog veel belangrijker: hij zit heel lekker!

Dankzij de hoge rugleuning wordt je hele rug goed ondersteunt en is het ook mogelijk om met je hoofd even lekker achterover te leunen. De stoel zit comfortabel en voelt door de imitatiebont heerlijk zacht aan. Het is echt een stofje wat je wilt blijven aaien! Ik kan deze schommelstoel zeker aanraden.

Schommelstoel in de babykamer is heel handig, bijvoorbeeld voor borstvoeding

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *