Maastricht magazine >

 
lifestyletravel

Op vakantie wanneer je wilt

Op vakantie wanneer je wilt

Op vakantie wanneer je maar wilt. Klinkt als een droom, niet? Toch hoef je daarvoor niet steenrijk te zijn of onbeperkte vakantiedagen te hebben. Vaak kun je in een weekend al het vakantie gevoel hebben als je er even tussenuit gaat. Je bent weg uit je dagelijkse bezigheden, en als je niet thuis bent lijkt het net of je anders tegen de omgeving aankijkt.

Je kunt er voor kiezen om lekker een weekend naar een bungalowpark of iets dergelijks te gaan, maar als je dat meerdere keren per jaar doet of wilt doen, is het misschien het overwegen waard om ook eens andere opties te bekijken.

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Op een grote camping of juist een kleine, een lege plek inrichten met een stacaravan of chalets, of een bestaande plaats overnemen. De keuze is reuze!

Wij hebben er zelf geregeld over nagedacht, maar eigenlijk was de uiteindelijke aankoop van onze stacaravan meer een impuls aankoop.

Dit past dus echt bij het vakantiegevoel

Na de zomervakantie van 2017 waren wij op bezoek bij familie op de camping toen we hoorden dat er eentje vrij kwam voor een spotprijs. We hebben toen dezelfde middag nog een kijkje genomen en direct besloten om het te doen, aangezien het jaarlijkse staangeld ook binnen ons budget viel.

En dit zagen wij toen we een kijkje namen in de caravan.

Voor ons was het een buitenkansje, de prijs was gunstig en we zijn beide handig, dus wij zagen deze uitdaging wel zitten. In de weekenden daaropvolgend hebben we heel hard geklust in de caravan, terwijl ik doordeweeks uren doorbracht op Marktplaats op zoek naar een vloer, kasten, bank, jaloezie├źn etc.

De woonkamer een paar weken later, geen oranje vloer meer en een stoer industrieel interieur.

De camping waar wij staan, staat op gepachte grond van Rijkswaterstaat. Die overeenkomst loopt tot 2023. Omdat de toekomst dus misschien wat onzeker is wilde ik er geen fortuin aan spenderen, maar ik wilde wel iets leuks in een totaal andere sfeer dan thuis. Ik kocht dus vooral goedkopere kasten op marktplaats die ik zelf een make-over gaf. Het enige wat werd hergebruikt was de eettafel en stoelen, die ik ook zelf opknapte.

De eethoek bleef, maar kreeg een nieuwe look en een logische plek.

Hoewel de meeste weekenden dus klussend werden doorgebracht was het veelal zonnig en hadden wij even goed al een beetje het vakantiegevoel. In elk geval was de leefruimte helemaal op orde voor de herfstvakantie en zijn wij daar met ons gezin een midweek gebleven.

Decoratie heb ik genoeg voor wel 4 huizen, dus dit gezellige hoekje was zo gemaakt.

In 2018 hadden we redelijk wat extra plannen, maar veel verder dan het opknappen van de slaapkamer en het leggen van een terras kwamen wij echter niet.

De slaapkamer bij de aanschaf van de stacaravan. Een stapel bed en een groot bed dwars in de ruimte.
En zo ziet de slaapkamer er nu uit.

We kochten wel nog een kleine caravan voor de kinderen. Daarvan sloopten we de binnenkant eruit en toen bleek dat hij last had van lekkage, moest dat natuurlijk ook verholpen worden.

Op de to do list van dit jaar staat de het verven van de buitenkant van onze caravan en het afwerken van het interieur van de kleine caravan.

Een nieuw terras en een lek caravan project.

De camping waar wij staan is echt basic. Pas sinds 2010 is er elektra. En water vind je volop links en rechts van de camping, maar niet op de camping! Wij gaan dus altijd van huis met grote jerrycans, zodat er evengoed water uit de kraan stroomt.

Het is dus echt back to basic, maar ik vind dat zelf erg lekker. Het is een kleine camping waardoor je echt tot rust komt (zelfs als je zo nu en dan wat klust). Als je een grotere camping kiest is er vaak meer vermaak te vinden, dus als je meer van actieve mini vakanties houdt, is dat een betere keuze.

Links grenst onze camping aan het IJsselmeer.

Het grote voordeel van zelf een mooie uitvalbasis te hebben, ten opzichte van zo nu en dan eens een verblijf ergens te boeken, vind ik persoonlijk dat je niet zo afhankelijk bent van het weer. Is het weer slecht, dan kun je ervoor kiezen om gewoon thuis te blijven, er blijven vaak nog genoeg weekenden over om wel volop te genieten van je eigen vakantie plekje!

En aan de overkant van de weg ligt de Waddenzee.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *