Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Radiatoren in huis

Radiatoren in huis

Natuurlijk willen we er allemaal warm bij zitten. Het liefst voor met een openhaard of een houtkachel, maar die luxe hebben we niet allemaal.

Ik denk dat de meerderheid van de mensen, net als ik, gewoon radiatoren heeft in huis. En laten we eerlijk zijn, de meeste radiatoren zijn nou niet echt sexy te noemen. Ze zijn functioneel, en daar gaat het eigenlijk ook gewoon om, maar wat als jouw standaard radiator, natuurlijk in het crème en met geribbelde voorkant je een doorn in het oog is?

Deze interieurjunkie heeft besloten wat oplossingen voor dit probleem op een rij te zetten en met jullie te delen.

Vervangen

Oké, laten we gelijk maar met de meest rigoureuze oplossing beginnen: vervangen.

Als je de radiator gaat vervangen is het van belang dat je kiest voor een radiator met de juiste capaciteit. Het zou zonde zijn als je alleen in de kou kan genieten van je mooie radiator.

Wanneer je mooie radiator aanbiedingen voorbij ziet komen dan moet je weten dat het zo kan zijn dat, wanneer het een ander model is, de leidingen misschien ook aangepast moeten worden. Dit zou je zelf kunnen doen aan de hand van een (online) stappenplan. Of kies ervoor de klus uit te besteden. Als je hiervoor kiest wordt het misschien wel weer een vrij kostbare klus. Gelukkig zijn er ook nog andere opties.

Bij de eethoek hebben wij de standaard radiator vervangen door een verticale vlakke radiator.

Radiator ombouw

Een stuk makkelijker is het plaatsen van een radiator ombouw. De mogelijkheden zijn enorm.

Zo kun je er zelf een maken van hout, op Pinterest zijn vele voorbeelden te vinden. Of kies voor iets meer gemak en maak gebruik van de sets radiator bekleding die je in de bouwmarkt kunt vinden. Zoek je naar nog meer gemak en hou je van strak? Kies dan voor een ombouwset op maat die je middels magneten bevestigd.

Met deze ombouw werk je het eenvoudigst een lelijke radiator weg.

Verven

De laatste optie is het verven van de radiator met radiator lak. Deze lak is prima bestand tegen hitte, zonder dat de verf verkleurt.

Radiator lak kan in de bouwmarkt op bijna iedere gewenste kleur worden gemengd. De vorm van je radiator blijft op deze manier natuurlijk wel gewoon het zelfde, maar door hem in dezelfde kleur als je muur te verven valt hij wel minder op.

Onze radiator in de woonkamer heeft dezelfde kleur als de muur gekregen zodat hij minder opvalt.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *