Maastricht magazine >

 
lifestyletip

Speel rechercheur en los een moordzaak op

Speel rechercheur en los een moordzaak op

Nu we veel thuis zitten komen alle spelletjes weer uit de kast tevoorschijn. Heb je behoefte aan een nieuw, spannend en tijd vullend spel, dan kan ik je Crimibox aanraden. Voel je even als een echte rechercheur en probeer een moord op te lossen! Wij hebben zelf afgelopen weekend onze eerste dossier gespeeld en kijken er al naar uit om te beginnen aan een volgende case.

Wat is Crimibox?

Crimibox is een spannend detectivespel waarbij je alleen of met meerdere rechercheurs (1 tot 4 spelers) opzoek gaat naar de moordenaar. Er zijn verschillende moorddossiers waarbij je alles wat je nodig hebt voor de zaak krijgt toegestuurd. Zo zitten er in de onderzoeksmap bijvoorbeeld foto’s, documenten, getuigenverklaringen en/of andere bewijsmaterialen die je allemaal aanwijzingen geven over de moord.

Daarnaast gaat het spel mee in de tijd en kun je de verdachten opzoeken op social media en heb je digitaal contact met een chatbot, een collega bij de politie. Bij deze collega kun je aangeven wie je wilt ondervragen of wat je wilt onderzoeken. Loop je even helemaal vast? Dan kun je bij deze chatbot ook terecht voor een hint.

Naast de analoge dossiers zijn er ook digitale dossiers die je kunt spelen. Bij de digitale versie krijg je niks thuis gestuurd maar ontvang je alles wat je nodig hebt in je mailbox. Goede rechercheurs kunnen één dossier binnen 4 uur oplossen. Tijd die de meeste nu toch in overvloed hebben. Dan kun je er maar beter een leuk en spannend spel in spelen toch?😉

De beschikbare cases

Dossier Trending (digitaal)

Het doodgewone meisje Laura wordt in haar eigen slaapkamer vermoord met een mes. Wie wilde haar nu om het leven helpen? Had ze geheimen? Helaas kunnen wij het haar niet meer vragen..

Dossier As (analoog of digitaal)

Antje van den Hoef sterft geheel onverwachts, wat haar naasten en politie met veel onbeantwoorde vragen achter laat. Het meest gekke is dat zij al een urn in haar kast had staan voor zij overleed. Nog gekker: deze urn was al gevuld.. en dit is niet met het as van haar overleden man. Maar van wie is dit dan wel?

Dossier Macdeath deel 1 (analoog)

Achter de schermen van een toneel speelt zich een tragedie af, waarbij de nog jonge Maarten om het leven komt. Dit dossier is onderdeel van een spannende trilogie en het is aan jou om de moordenaar te vinden voor hij opnieuw toeslaat.

Dossier Macdeath deel 2 (analoog)

In het tweede deel maken de vele ontdekkingen het onderzoek erg zwaar. Wie liegt er en wie spreekt de waarheid? Wie is er alles behalve onschuldig?

Dossier Macdeath deel 3 (analoog)

In het derde en laatste deel van de Macdeath trilogie valt alles op zijn plaats in dit gruwelijke onderzoek. Nu je dichterbij de moordenaar van Maarten in de buurt komt wordt het je duidelijk dat deze zich niet zomaar laat vangen, niet zonder een laatste gevecht.

Let op: je moet eerst deel 1 spelen om deel 2 en vervolgens deel 3 te kunnen spelen.

Mijn ervaring

Het eerste dossier dat ik samen met mijn vriend heb gespeeld was de analoge versie van Dossier As. We werden gelijk enthousiast en voelde de spanning na het openen van het dossier. Omdat dit onze eerste Crimibox was wisten wij nog niet precies hoe wij moesten denken. Nu kan ik je zeggen dat je echt buiten de kaders om moet denken wil je de moordenaar vinden. Niets is wat het lijkt.

Wij hadden de dader na twee uur tijd gevonden, echter hadden wij hier wel twee hints bij nodig (oops). Dit had vooral te maken met het feit dat wij nog niet zo out of the box dachten. Bij onze volgende cases denk ik dat dit ons veel beter af zal gaan en wij hopelijk geen hints nodig zullen hebben.

Tip!

Ben je door de quarantaine gescheiden van je vaste speelmaatjes? Met onder andere Skype kun je elkaar horen en zien maar ook je scherm delen. Zo kunnen zij ook meekijken met de gesprekken die je voert met de chatbot. Daarnaast kun je van de analoge versies de foto’s en overige documenten inscannen of foto’s maken en deze naar hen doorsturen. Zo kun je toch nog samen een game night houden! De spellen worden aangeraden vanaf 14 jaar.

Ik ben benieuwd.. durven jullie dit spel aan? Of sla je liever even over?

Lees ook…

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *