Maastricht magazine >
lifestyletip

Thuiswerken: 3 tips om efficiënter aan de slag te gaan!

Thuiswerken: 3 tips om efficiënter aan de slag te gaan!
Artikel begint onder de advertentie

Steeds meer mensen werken vanuit huis. Gedurende de pandemie was dit natuurlijk noodzakelijk, maar ook daarna is dit niet opgehouden. De meeste bedrijven hebben alles al zo ingericht dat thuiswerken vanzelfsprekend is geworden. Daarnaast zijn er door de jaren heen ook steeds meer zelfstandigen opgestaan. Zelfstandigen die meestal hun werk vanuit huis verrichten.

Geen wonder, want thuiswerken biedt dan ook veel voordelen. Hoe fijn is het om je eigen uren in te kunnen delen? Om nooit meer last te hebben van het verkeer en op elk moment je dag te kunnen starten? Heel fijn, maar toch soms ook best lastig om de motivatie te vinden om door te gaan. Zonder de zakelijke omgeving van kantoor is het toch wel heel verleidelijk om werk vermijdend gedrag te vertonen. Herken je dit? En vind je het vaak lastig om efficiënt te werken op je thuiswerkdagen? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. De volgende drie tips kunnen hierbij helpen. 

1. Zorg voor een betrouwbare internetverbinding

Allereerst is het belangrijk dat je van alle gemakken bent voorzien in huis. Dat je over alles beschikt om goed en efficiënt te kunnen werken. Een betrouwbare internetverbinding staat hierbij hoog op het prioriteitenlijstje. Controleer daarom voordat je vanuit huis gaat werken of je internet abonnement nog wel aan de wensen voldoet. Als het internet voortaan veel intensiever wordt gebruikt, betekent dit wellicht dat je moet veranderen van snelheid. Traag internet is immers wel het laatste wat je wilt als je vanuit huis werkt. Dit kan het werk veel moeilijker maken dan nodig is. Zorg er daarom eerst voor dat je over een snelle en betrouwbare internetverbinding beschikt om toekomstige frustraties te voorkomen.

2. Sta op dezelfde tijd op

Het is zo verleidelijk om langer te blijven liggen als je vanuit huis werkt. Waarom zou je vroeg opstaan als je ook pas rond elf uur kunt beginnen? Niemand die het ziet. Zolang jij je werk maar afkrijgt. Misschien. Maar de meeste mensen zijn toch wel gebaat bij een beetje regelmaat. Als je telkens veel te laat gaat slapen en ook pas tegen de middag opstaat, creëer je natuurlijk geen gezonde basis. Bovendien hebben de meeste mensen nog maar weinig zin om iets te doen als ze al laat hun bed uit zijn gekomen. Probeer daarom je oorspronkelijke ritme te behouden en sta op precies dezelfde tijden op als dat je normaal zou doen voordat je naar kantoor ging. Installeer je in een fijne werkplek en ga direct aan de slag. Je zult merken dat je hierdoor veel sneller in de werkflow zit. 

3. Maak een planning 

Het kan soms best lastig zijn om vanuit huis te werken. Simpelweg omdat je minder kan sparren met een werkgever of collega’s. Misschien werk je daardoor minder georganiseerd en vergeet je belangrijke afspraken. Daarom is het belangrijk om elke dag te beginnen met het maken van een planning. Schrijf de belangrijkste dingen op voor die dag en stel eventueel extra uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan een tijdsbestek waarin je een klus af moet hebben. Daag jezelf uit om zo sneller en efficiënter aan de slag te gaan. Zo weet je niet alleen zeker dat alle klussen gedaan zijn aan het einde van de dag, maar wordt het werk ook nog eens veel leuker. 

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *