Maastricht magazine >
tip

Kijken naar Azzedine Alaïa in Groningen

Kijken naar Azzedine Alaïa in Groningen

Voor wie niet alleen houdt van kopen maar ook van kijken presenteert het Groninger Museum voor de tweede keer een overzichtstentoonstelling gewijd aan het werk van Azzedine Alaïa. Even dreigde de tentoonstelling letterlijk in het water te vallen, maar de prachtige jurken en andere kledingstukken werden op tijd in veiligheid gebracht. Azzedine Alaïa beleefde zijn doorbraak in de tachtiger jaren. Hoewel hij het in de jaren negentig rustig aan deed en de modepers niets meer van hem wilde weten is Azzedine weer helemaal terug. De Tunesische ontwerper, die onder andere Michelle Obama tot zijn fans mag rekenen, staat toch vooral bekend om zijn sexy, nauwsluitende kleding. Op en top vrouwelijke glamour.

Artikel begint onder de advertentie

Het filmpje geeft een indruk van de tentoonstelling. Ook Azzedine zelf en fan Naomi Campbell komen voorbij.

De tentoonstelling richt zich op ontwerpen die hij de afgelopen tien jaar maakte. Rode draad is zijn voorliefde om te experimenteren met bijzondere materialen en combinaties van weefsels. Zo ontwikkelde hij voor de wintercollectie van 2011 een geheel nieuwe breitechniek. Elke ruimte is gewijd aan kledingstukken van een bepaald materiaal: van leer tot katoen en van wol tot fluweel.

Azzedine_Alaia_AW20111 Azzedine_Alaia_AW2011_jas

De AW 2011-2012 collectie van Azzedine Alaïa.

Azzedine Alaïa in the 21st century is nog te zien tot en met 6 mei 2012. En het Groninger Museum biedt dit jaar meer voor de echte fashionista: van 24 maart tot 23 september zijn de opvallende creaties van de Nederlandse ontwerpster Iris van Herpen te bewonderen.

Hebberig geworden? Scroll naar beneden voor winkels die creaties van Azzedine Alaïa verkopen. Verkooppunten van Iris van Herpen zijn te vinden met behulp van de labelfinder rechtsboven.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *