Maastricht magazine >
lifestyletravel

Tips voor een weekje relaxen op Zanzibar

Tips voor een weekje relaxen op Zanzibar
Artikel begint onder de advertentie

Naast de 5-daagse safari in Tanzania die ik maakte met mijn vriend, zijn we ook een weekje naar Zanzibar geweest. Een weekje relaxen en helemaal niets moeten was echt even nodig na de safari. Denken jullie er ook over na om een combinatie van een safari en Zanzibar te doen? Of wellicht alleen een weekje relaxen op Zanzibar? Lees dan in deze blog meer over onze ervaring met Zanzibar.

Hotels Zanzibar

Vooraf was het voor ons nog best wel een zoektocht om een hotel te vinden waarvan wij overtuigd waren: dit gaat hem worden. Ik heb echt veel hotels bekeken, maar allemaal hadden ze wel iets waardoor ik begon te twijfelen of het wel wat was. Bij bijna alle hotels las ik in de recensies terug dat de weg ernaar toe slecht was en dat je in de zee vaak niet kan zwemmen vanwege de eb en vloed, zee-egels en dergelijke.. Het stond dan ook vast dat we een hotel wilde met een goed zwembad.

Uiteindelijk hadden we een hotel geboekt via Expedia die we tot 48 uur van tevoren nog konden annuleren. En gelukkig maar, want een week voor vertrek kwam ik een ander hotel tegen waar ik wél direct van overtuigd was. Ik geloof dat dit ook het enige hotel is waarbij ik alleen maar positieve recensies las over het strand waar het aan lag. Mijn vriend was gelukkig net zo enthousiast als ik, dus boekte wij een weekje bij dit hotel, genaamd RIU Palace Zanzibar.

RIU Palace Zanzibar

Het fijne is dat dit hotel ook nog eens All Inclusive is, waardoor wij de hele dag door kunnen eten en drinken wat we willen. Wel zo fijn als je een weekje wilt relaxen! Je hoeft nergens meer over na te denken. De kleinste kamer die je kunt boeken in dit resort is een Junior Suite, welke wij ook hadden. Wat een grote kamer is dit al zeg! De badkamer hier was al net zo groot als onze slaapkamer thuis, met een inloopdouche, een grote wastafel met twee wasbakken, kastruimte en een apart toilet. Voor de rest had de kamer een queensize bed, een soort woonkamer met tv, bank en een salontafel, een bureau en balkon. Onder de tv zit een gevulde minibar die ook inbegrepen is en dagelijks wordt bijgevuld. Wij hadden hier dus niks te klagen.

Junior Suite, RIU Palace Zanzibar

Relaxen op het resort

Zoals jullie wellicht in de safari blog al gelezen hadden, was dit erg vermoeiend. Omdat wij dit al hadden verwacht zochten wij om deze reden ook naar een goed hotel op Zanzibar waarbij het niet nodig was om weg te gaan. Onze dag indeling was in grote lijnen elke dag wel een beetje hetzelfde: we sliepen uit, ontbeten, gingen nog even een uurtje liggen op de kamer en dan vetrokken we naar het zwembad waar rond die tijd ook altijd gevolleybald werd.

Na een paar uur vertoeven bij het zwembad keerde we dan weer terug naar de kamer om rustig even te douchen en om te kleden, om vervolgens weer terug te gaan richting de bar bij het zwembad waar je onder het genot van een cocktail en wat nootjes kunt genieten van de zonsondergang. Dit is echt een aanrader om te doen, zo mooi! Zodra de zon weer onder was gingen we weer even relaxen op de kamer tot het tijd was voor het avondeten. Het eten in dit resort is erg goed en ze hebben ook veel keus. Wat voor mij erg fijn is, want ik kan aardig lastig zijn met eten. Maar gelukkig hoefde ik mij hier geen zorgen over te maken. Je kon ook gewoon westers eten krijgen, zoals bijvoorbeeld pasta en pizza.

Op sommige avonden werd er ook voor entertainment tijdens het diner gezorgd. Er was onder andere een Afrikaanse avond, waarbij we wat Afrikaanse dansen te zien kregen en een man op stelten die wat trucjes deed met een hoepel. Een paar keer werd er live muziek gespeeld door een man met een keyboard, en een avond trad er een band op die (rustige) covers zongen. Later op de avond was er ook altijd nog entertainment bij de bar bij het zwembad, maar zelf zijn wij hier dit keer niet naar toe gegaan, op de Masai market op de laatste avond na.

Verder kon je op het resort onder andere nog pingpongen, biljarten en darten. Al was het biljarten niet echt te doen op de kromme biljarttafel, de ballen rolde vanzelf alle kanten op haha. Niet echt een eerlijke strijd, nu kwam het meer op geluk uit.

Duiken op Zanzibar

Zelf ben ik niet van het duiken en/of snorkelen, omdat ik geen vissen in mijn buurt wil hebben haha. Maar mijn vriend duikt graag en hij heeft ook hier twee ochtenden gedoken. Via onze taxi chauffeur op Zanzibar (welke wij weer hadden van onze gids tijdens de safari) kwam hij in contact met een duikschool in de buurt van ons hotel. Deze pikte hem ’s ochtends bij het hotel op, waarna ze naar de boot vertrokken.

Op de eerste dag dook hij bij het Magic Reef en Nyumba y Case. Hier zag hij onder andere prachtig koraal, twee schildpadden en vele vissen, waaronder blauwe pijlstaartroggen, koraalduivels, bladvissen en trompetvissen.

De tweede dag werden er twee duiken gedaan bij Mnemba Toll. Onderweg naar de duikspot en tijdens de duik zelf kwamen er dolfijnen langs. Verder heeft hij ook hier weer genoeg verschillende soorten vissen gespot.

Wil je ook gaan duiken, maar geen tijd om beide duiken te doen? Mijn vriend zou jullie dan de duik van de tweede dag aanraden. Echter is dit wel ook afhankelijk van wat je wilt zien: wil je schildpadden zien? Dat kon bij het Magic Reef en Nyumba y Case. Zie je liever dolfijnen? Dan ga je naar Mnemba Toll.

Stone Town verkennen

Op de dag voor ons vertrek hadden wij een hotel geboekt in Stone Town. Onze vlucht was om 4 uur ’s nachts, wat betekende dat wij rond 1 uur ’s nachts al richting het vliegveld moesten. Stone Town is vlakbij het vliegveld dus zo waren wij alvast in de buurt en konden we op deze manier ook Stone Town nog verkennen.

Op internet had ik vooraf al gelezen dat een dagje hier heen al genoeg is en dat kunnen wij ook wel bevestigen. Het is eigenlijk niet veel meer dan straten vol met souvenirwinkeltjes. Ideaal dus om je laatste souvenirs te scoren, maar wat mij betreft is het geen must om hier heen te gaan. Wij waren nog naar een travellers café gelopen die aan het strand lag, maar ook dit was nou niet echt een aanrader te noemen. We hebben geloof ik ruim een uur gewacht op onze lunch en dan was het ook nog niet eens zo lekker.

Stone Town

Armoede in Tanzania

Wat misschien niet zo duidelijk naar voren is gekomen in zowel deze als in mijn vorige blog, is dat je echt wel veel armoede ziet in Tanzania. Het is maar zelden dat je een huis ziet wat echt van steen is gemaakt. Je ziet voornamelijk vervallen hutjes of in elkaar gekleide huisjes en dergelijke. De mensen zien er over het algemeen ook armoedig uit, met kleding wat vaak onder het modder zit en nog nooit gewassen lijkt.

Op de markten zie je vaak ook kramen met kleding en/of schoenen langskomen, waarvan mijn vriend gelijk zei: ‘’Dat lijkt wel kleding en schoenen die wij in Nederland in de bak gooien voor de arme landen’’. En dat blijkt dus ook het geval te zijn, werd ons later verteld door onze taxi chauffeur. De kleding die zij hier verkopen, is de kleding die door Europa gegeven wordt. De arme mensen in dit land krijgen deze kleding dus niet gratis. De overheid verkoopt het voor een goedkope prijs aan de handelaren, welke het op de markten weer doorverkopen aan de andere mensen. Gelukkig wel voor een goedkope prijs, zo verkopen ze het daar voor een paar euro, maar dat is natuurlijk niet wat je verwacht van het doneren van je kleding. Overigens is een paar euro voor deze mensen ook veel geld, gezien zij zelf niet zoveel geld verdienen.

Arusha, Tanzania

Dat was de blog met onze ervaringen van Zanzibar. Heb je nog vragen, stel ze gerust!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *