Maastricht magazine >
lifestyletravel

Route en tips voor 5-daagse Safari Tanzania

Route en tips voor 5-daagse Safari Tanzania
Artikel begint onder de advertentie

Een paar weken geleden ging ik samen met mijn vriend naar Tanzania, waar wij onder andere een 5-daagse safari maakte. In deze blog vertel ik jullie graag over deze prachtige safari, wat echt een aanrader is! De foto’s spreken denk ik wel voor zich.

Dag 1: Tarangire

Op dag 1 van de safari werden wij door onze gids opgehaald in Arusha en reden we naar het eerste park: Tarangire National Park. Het was een prachtig park, precies zoals je het jezelf voorstelt van een safari. In dit park zagen we gelijk al veel verschillende diersoorten voorbij komen: olifanten, giraffen, zebra’s, apen, gnoes, zwijnen, impala’s, en… een luipaard! Wat een mooi dier is dat. Het is maar goed dat je door het park rijdt met een gids, want deze spot gewoon dieren die honderden meters verderop in een boom verstopt zitten, zoals de luipaard in dit geval. Hoe hij het doet, geen idee! Maar ik denk dat wij hem nog niet eens hadden gespot als de boom op 10 meter afstand stond.

Dit park vond ik achteraf het leukste park, maar dit kan ook mede komen door het mooie weer wat wij hadden en dat elk dier wat wij zagen nog ‘nieuw’ was voor ons. Uiteraard hebben wij deze dieren bijna allemaal wel eens gezien in een dierentuin, maar om de dieren zo in het wild voorbij te zien lopen is toch een hele andere ervaring. Erg bijzonder en echt een aanrader!

Safari dag 1: Tarangire

Wij sliepen deze avond en ook de tweede nacht op een door ons zelf gekozen camping: Migombani Campsite. Er zat bij onze safari een andere camping inbegrepen, maar wij hebben dit tegen een kleine meer betaling laten omzetten. Mijn vriend kwam deze camping tegen via Facebook en werd op slag verliefd op het zwembad op de camping met een geweldig uitzicht over Lake Manyara. Dit was ook echt prachtig! Wij wisten dan ook niet hoe snel wij onze zwemkleding moesten aantrekken zodra wij op de camping aan kwamen. Als je tot rust wilt komen, dan is dit je plek. Lekker in het zwembad aan de rand hangen, kijkend naar het adembenemende uitzicht.

Tijdens onze safari reed er ook een eigen kok mee, die iedere dag al het eten voor ons verzorgde. Echter gingen wij de eerste avond uiteten bij het Serena Hotel in de buurt, daar stond mij een grote verassing te wachten.. Ik werd hier ten huwelijk gevraagd 😊! Deze dag kon dus niet meer stuk.

Safari dag 1: Tarangire

Dag 2: Lake Manyara

De tweede dag hoefde wij niet ver te rijden naar het volgende park: de ingang van Lake Manyara National Park lag namelijk tegenover onze camping.

Helaas hadden wij nu wat pech met het weer. De avond en nacht ervoor onweerde het ontzettend hard en ook nu was het nog een beetje regenachtig. Alles zag er hierdoor wat grauw en blubberig uit. De dieren die we hier onder andere gespot hebben waren: buffels, nijlpaarden, olifanten, pelikanen, apen, arend, impala’s en nog wat bijzondere soorten vogels waar ik de naam niet meer van weet haha.

Dit park vond ikzelf het minste, maar onze gids vertelde ons dat de dieren vaak heen en weer trekken van Lake Manyara naar Tarangire, net waar het weer beter is. Later tijdens onze safari hoorde wij dan ook dat andere mensen in Tarangire helemaal niks hadden gezien, dan moet je dus juist wel weer in Lake Manyara zijn. Verder was de ervaring bij mij gewoon wat minder vanwege het weer. Er waren hierdoor ook ontzettend veel tseetseevliegen, deze beten mij een aantal keer wat best pijnlijk is. Er schijnen ook geen leeuwen meer te zijn in dit park vanwege deze vliegen. Dat zegt denk ik al genoeg.. Let ook op, want deze vliegen kunnen een slaapziekte overdragen die zelfs dodelijk kan zijn.

Safari dag 2: Lake Manyara

Dag 3: Serengeti

Op dag 3 moesten we weer een flink stuk rijden. We gingen nu naar het grootste park: Serengeti National Park. Om dit park te bereiken moet je eerst door Ngorongoro Conservation Area, het park die wij op de laatste dag zullen bezoeken. De weg van hier naar Serengeti is enorm hobbelig. Je rijdt een heel lang stuk over een soort weg van alleen maar grindstenen, wat dus niet ideaal rijdt. De auto trilt constant en het maakt ook veel herrie. Maarja, je moet er iets voor over hebben.

Onderweg naar het park zie je al veel Masai’s, de bekendste stam van Afrika. Ook andere dieren als zebra’s zie je onderweg al veel. Aangekomen in het park zie je gelijk grote rotsen. Hier verblijven vaak leeuwen, dus je moet al gelijk goed opletten. Onderweg naar onze camping voor deze nacht zagen wij onder andere: cheeta’s, leeuwen, giraffen, nijlpaarden, zwijnen, zebra’s, gnoes en impala’s. De cheeta’s zagen wij van nog geen vijf meter afstand, wat ik best wel even spannend vond! Het leverde wel mooie plaatjes op. Ook zagen wij naast leeuwen op een rots, ook een familie leeuwen genieten van een hapje (gnoe).

Deze avond sliepen wij op een gratis camping in het park. Dit vond ik erg spannend, want je slaapt hier in een koepeltent tussen de wilde dieren in! Ik was dan ook erg blij dat onze gids onze tent had verplaatst in een kooi. Er stond daar een ruimte wat voor de helft van beton was en de andere helft van ijzeren tralies. Ondanks dat we in een kooi zaten heb ik deze nacht alsnog niet geslapen. Het is toch erg spannend om onder andere leeuwen, buffels en hyena’s om je heen te horen en alle bomen en bosjes naast en achter je te horen ritselen.

Safari dag 3: Serengeti

Dag 4: Serengeti

Op dag 4 moesten wij (gelukkig voor mij) vroeg ons bed uit. Tijdens zonsopgang verplaatsen de meeste dieren zich. Zelf hebben wij dit niet echt gemerkt, op een nijlpaard die we in de verte voorbij zagen rennen na. Deze dag spotte wij wel weer een nieuw dier: de hyena. Door The Lion King dacht ik dat dit erg lelijke dieren waren, maar dat viel mij alles mee. Ik vond ze juist heel leuk, met hun gestippelde vacht! Ook cheeta’s hebben wij deze dag weer van heel dichtbij mogen bekijken. Blijft spannend maar toch ook bijzonder!

Deze avond stonden wij op een andere gratis camping, meer in de buurt van de Ngorongoro krater. De camping zag er al een stuk beter uit dan de vorige, maar ook hier slaap je tussen de wilde dieren. Ik zag dit eigenlijk niet echt meer zitten, maar veel keus hadden we niet. Dan maar met een koptelefoon met muziek op slapen zodat je de dieren naast je tent niet hoort, hierdoor streste ik een stuk minder dan de avond ervoor. Al zat slapen er nog steeds niet in met een koptelefoon op.

Safari dag 4: Serengeti

Dag 5: Ngorongoro krater

De laatste dag vertrokken wij weer vroeg naar de Ngorongoro krater. Wij zagen hier onder andere de laatste dier van onze Big 5 verzameling: de neushoorn. Helaas was deze wel erg ver weg, waardoor een mooie foto hiervan niet gelukt is. Verder zagen we nog een grijze vos en ook hier weer olifanten, een leeuw, buffels, nijlpaarden, apen, zebra’s, gnoes, impala’s enzovoort. Rond lunchtijd vertrokken wij weer terug richting Arusha en zat onze safari er op.

Safari dag 5: Ngorongoro krater

Gelukkig hadden wij nog een week Zanzibar geboekt voor na de safari, waar we konden relaxen op een resort. Dit heb je ook wel nodig aangezien de safari best vermoeiend is! Houdt hier dus rekening mee mocht je ook een safari willen doen. Wij hebben er in elk geval enorm van genoten en kunnen het iedereen aanraden! Mochten jullie nog vragen hebben over onze safari, stel ze gerust.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *