Maastricht magazine >
lifestyletip

Top 5 makkelijke kamerplanten

Top 5 makkelijke kamerplanten
Artikel begint onder de advertentie

Mis jij die fijne groene vingers die elke plant doet groeien en bloeien? Maar vind je het wel heel gezellig als er wat groen in huis staat? In dit blog vind je een top 5 van makkelijke kamerplanten die iedereen kan verzorgen, zelfs zonder die groene vingers! Daarnaast geef ik je graag wat tips over de verzorging van kamerplanten. Zo kun je van je planten blijven genieten!

1. Cactus

De cactus is helemaal hip en een van de makkelijkste kamerplanten om te verzorgen. Een cactus kan namelijk wel een maand zonder water! Hij is gewend aan een droge omgeving dus je kunt hem best een tijdje overslaan met water geven. Zet je cactus het liefst bij een raam met zo veel mogelijk direct zonlicht, dan krijg je een mooie, gezonde cactus. En wist je dat een cactus heel mooi kan bloeien?

2. Dracaena

Dracaena, ook wel Drakenbloedboom, is een plant die weinig water en verzorging nodig heeft. Daarnaast is het een topper in het zuiveren van lucht. Het is een hele geschikte plant voor in je woonkamer, maar ook voor op kantoor! Hij staat het liefst op een plekje in de (half)schaduw.

3. Monstera

Een trendy en hele makkelijke plant is de Monstera, ook wel ‘gatenplant’ genoemd. Hij heeft namelijk gaten in zijn bladeren. Daardoor is deze plant ook nog eens heel decoratief. Hij heeft niet veel water nodig, maar vindt het wel fijn als de grond continue vochtig blijft. Als je dat doet, beloont deze mooie plant je relatief snel met prachtig nieuwe bladeren! Zet hem niet op een al te zonnige plek.

4. Pannenkoekplant

De Pannenkoekplant of Pannenkoekenplant (Pilea Peperomioides) is een super leuk, hip én makkelijk plantje die niet in je woonkamer mag ontbreken. Iedereen zonder groene vingers kan een Pannenkoekplantje verzorgen. De plant heeft maar weinig water nodig en kan op elk plekje in je kamer staan. Met zijn ronde bladeren is hij een mooie aanwinst voor jouw woonkamer!

5. Aloë Vera

Aloë Vera ken je waarschijnlijk wel als ingrediënt in onder andere shampoos en handzeep. Maar je kunt dit vetplantje dus ook gewoon in je woonkamer zetten. Net zoals de cactus komt deze plant van oorsprong uit de woestijn en heeft hij weinig water nodig. Je kunt de Aloë Vera het beste op een plekje in halfschaduw zetten. Leuk om te weten is dat deze kamerplant een luchtzuiverende plant is! Mocht je kinderen of huisdieren hebben dan moet je wel even oppassen met deze plant. Hij is namelijk giftig.

Eerder schreef Wendy ook al wat tips voor het onderhouden van je planten mocht je geen groene vingers hebben.

Heb jij al één van deze planten uit de top 5 makkelijke kamerplanten? Of heb je er meerdere? Laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Deze gastblog is geschreven door LindaSchrijft.nl.

Gerelateerde blogs

Reacties (1)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *