Maastricht magazine >
travel

Nieuwe en vertrouwde restaurants op Ibiza

Nieuwe en vertrouwde restaurants op Ibiza

Mijn hart is vol van Ibiza. Ik weet niet goed waarom, maar toen ik er vier jaar geleden voor het eerst aankwam rook het zo lekker dat ik dacht ‘dit is mijn eiland’. Ik was al vaker met de kinderen op vakantie geweest en had dat gevoel nog nooit gehad. Nu ben ik er vier jaar op rij geweest en het verveelt niet. Steeds weer ontdekken we nieuwe plekken, maar we gaan ook weer naar de oude vertrouwde adresjes terug. Het valt dus nooit tegen. Eerst iets over de nieuw ontdekte plekken, maar zeker ook oude vertrouwde restaurants op Ibiza.

It Beach Club Ibiza

IT Cala Moli Beach Club met zwembad

Een beachclub met zwembad, die hadden we nog niet gezien. We vonden het zo speciaal dat we onze bedjes bij het zwembad al hadden gereserveerd. Achteraf niet nodig, want het was een rustige dag. Wel fijn om foto’s te maken en alles goed te absorberen. Rondom het zwembad alleen maar prachtige lounge bedden. Een mengelmoes van bezoekers, maar het gevoel overheerst dat hier veel party people komen. Het wordt namelijk  pas laat op de dag drukker. Voor de kinderen is het een oase. Voor ons ook. Vooral als we gaan eten in het beachrestaurant. Daar is het gezellig druk en we genieten van Italiaanse visgerechten. Het bijbehorende strand is een publiek strand met veel kiezels en de baai is prachtig. Maar het zwembad heeft dit keer onze voorkeur. Deze beachclub is een aanrader, zeker als je niet graag in de zee zwemt.

Lamuella Ibiza

Het nieuwe, trendy restaurant Lamuella

Gelegen aan de weg ligt het nieuwe restaurant Lamuella. Toevallig ontdekt, omdat we er langs reden naar San Lorenzo. Dit restaurant is anders dan anders, zelfs voor Ibiza begrippen. ‘An experience for the soul’ zeggen ze zelf, dit zie je ook in hun video’s. Op het complex ligt het restaurant centraal onder een dak van tentzeil. Als je binnenkomt zie je links een speelparadijs voor kinderen en rechts een grote winkel met prachtige boho chic kleding. Er komen opvallend veel locals en de sfeer is alternatief, artistiek en trendy. Het eten is een mix van Aziatisch en Europees. Mijn spring rolls met kip zijn geweldig en ik krijg tot mijn verrassing een heel visje op mijn bord. Elk gerecht is bijzonder en wordt op een speciale manier geserveerd, zoals de gebakken vis in een gevouwen pitabroodje voor de kinderen. Het is vrij rustig op de donderdagavond, dus de discotheek is gesloten. Toch mogen de kinderen, inclusief het dochtertje van de eigenaar, even dansen in de gekleurde lichtjes. Een hele belevenis die niet stopt na de zomer, want Lamuella is ook in de winter geopend.

Paloma

En dan het vertrouwde, romantische La Paloma

Als we een vertrouwde plek niet wilden missen dit jaar, dan was het restaurant La Paloma. Hier moet je wel echt van te voren reserveren! La Paloma is zo typisch Ibiza: flower power, romantisch, relaxed, healthy homemade food, kortom alles komt daar samen op het platteland in San Lorenzo. We zitten toevallig aan dezelfde tafel als verleden jaar met een bloemetjes servies en stoffen servetten, die wel een shawl lijken. Veel families, maar later op de avond ook groepen die nog gaan stappen. En allemaal zitten we onder de lichtjes, die in de bomen hangen en genieten we van het overheerlijke eten. Verrukkelijke penne pasta voor de kinderen, vis of veggie, maar ook een goede steak. Iedereen komt daar aan zijn trekken. Hier moet je echt naar toe gaan!

Organic Market Ibiza

Voor een gezond ontbijt naar Organic Market Ibiza

In de jachthaven Marina Botafoch liggen veel goede restaurants. Als je het centrum van Ibiza stad te toeristisch vindt, dan kun je hier je hele vakantie goed eten. Dat hebben wij ook gedaan en we gingen ontbijten bij Organic Market Ibiza. Hier kun je terecht voor een ontbijtbuffetje of gerechten naar eigen keuze met allerlei smoothies en sappen. Vooral de pancakes van ricotta met banaan, yochurt en honing waren favoriet. Maar ook de eggs benedict met avocado was om te smullen. Jammer dat ik niet van alle gerechten een foto kan laten zien. Vanuit de rieten stoelen heb je mooi uitzicht op de haven en zie je hoe iedereen ’s morgens samenkomt om met de boot te vertrekken. Het ultieme vakantiegevoel.

vakantie Ibiza

Het naseizoen is op Ibiza pas net begonnen…

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *