Maastricht magazine >

 
travel

Roeptoeteren dat je niet meer naar Ibiza gaat

Roeptoeteren dat je niet meer naar Ibiza gaat

Al drie jaar roeptoeter ik dat ik nu echt niet meer naar Ibiza ga. Maar dan is het maart en dan begint het gemis en gaan we toch weer overstag. Het gehoon is inmiddels niet meer van de lucht, maar do I care? Nee.

Met de buurman op Ibiza

Laten we eerlijk zijn, er zijn maar twee redenen te verzinnen waarom je niet naar Ibiza zou willen. De eerste is omdat iedereen lijkt te gaan en je niet persé je buurman hoeft tegen te komen. Die zie je het hele jaar al en vakantie is er juist om even in een heel andere omgeving met heel andere mensen nieuwe energie en inspiratie op te doen. De tweede reden om niet te gaan is omdat er nog zoveel meer te ontdekken is in de wereld.

Nieuwe dingen ontdekken of blij zijn met wat je kent?

Wat dat de wereld ontdekken betreft, ja, klopt. Maar een omgeving ontdekken is voor mij iets anders dan een vakantie waarin je alleen lui wilt zijn en wilt genieten. Een omgeving ontdekken is een soort van reizen. Ben je ergens nieuw, dan is het toch weer steeds uitzoeken waar het nou écht leuk is. Als je maar 10 dagen hebt, is dat voor mij geen optie. Niet meer. In tegenstelling tot vroeger ben ik nu namelijk best heel tevreden met wat ik heb, en niet constant op zoek naar nog meer spanning en sensatie. Klinkt dat zen of zen?

Hippe beachclubs en authentieke strandjes op Ibiza

En wat dat eerste betreft, ach, als je de meute niet volgt, valt het eigenlijk best mee. Zeker als je net als wij in juni gaan, zo net voor het hoogseizoen. In het hoogseizoen wil je überhaupt nergens zijn als je niet aan schoolvakanties gebonden bent. Vorig jaar ging iedereen en masse naar de Cotton Club en Chiringuito is ook nog steeds een hit. Om over Tropicana en Nassau Beach Club maar niet te spreken. Maar verder heb je ook nog heel veel tentjes waar het best heel authentiek is. En mooi! Ik kan geen baaitje verzinnen wat niet m’n hart heeft gestolen. Soul beach, op weg naar Cala Yondal, is zo’n plek. En tussen Tropicana en Blue Marlin is ook echt helemaal prima. Dezelfde baai, prachtig zwemwater, heerlijk Spaans eten en lieve mensen. De kans dat je buurman daar ook in Nederland je buurman is, is hier toch wel erg klein. Terwijl het vol ligt met hippe, mooie Italianen. En geef toe, die hebben best smaak.

Vroeg uit de veren en lunchen met locals

Ibiza heeft alles. Rijd je op een zondag door de binnenlanden en zie je ergens heel veel auto’s geparkeerd, dan weet je dat het daar druk is met locals die aan het lunchen zijn. Fantastisch! ’s Ochtends vroeg naar Salinas rijden en het hele strand overlopen, over de rotsen de hoek om en even lekker baden in een van de kleine uithammen waar je je eerder in de Cariben waant dan Europa. Een droom! En weer weg zijn voordat de meute komt. Of (ook weer) vroeg het kleine bootje nemen naar Formentera en daar een dagje scooteren. Leuker kan ik het niet verzinnen. En mooier al helemaal niet (zie foto).

B&B zonder eigen ijskast midden op het eiland

Dit jaar hebben we gekozen voor een B&B in het midden van het eiland. Best spannend, want ik heb eigenlijk liever gewoon mijn eigen ijkast en zal ik de zee niet missen? Maar zo hebben we toch het gevoel dat we een nieuw Ibiza gaan ontdekken en zijn we gegarandeerd verder weg van de drukte. Ik laat jullie graag weten hoe het was!

Zie ook 3x to do zomer dingen 2016 op Ibiza.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *