Maastricht magazine >
lifestyletip

Trends babynamen 2021: de populairste jongens en meisjesnamen

Trends babynamen 2021: de populairste jongens en meisjesnamen
Artikel begint onder de advertentie

Veel mensen willen het jaar 2020 maar al te graag vergeten, het coronavirus en de maatregelen die hiervoor nodig waren -en nu nog steeds zijn- hebben een grote impact op iedereen. Hoewel dit voor vele een negatieve impact is, zijn er ook genoeg waar het juist positief uitgepakt heeft. Door met name de lockdown kunnen verloskundigen dit jaar namelijk een enorme geboortegolf verwachten.

Vooral tijdens het begin van de lockdown zijn er veel vrouwen zwanger geraakt. Met name januari, februari en maart dit jaar zullen hierdoor drukke maanden worden voor de verloskundigen. Ben jij zelf ook zwanger of iemand in je omgeving? Of ben je net als ik gewoon nieuwsgierig naar de trends? In deze blog vertellen wij je de populairste babynamen voor 2021! Daarnaast geven we je tips voor geboorte aankondigingen, waaronder leuke geboorteborden.

Niks leuker dan even scrollen door de leukste babynamen van 2021.

Korte babynamen

Een trend die ook in 2020 zijn opkomst maakte zijn de korte en stoere namen voor zowel jongens als meisjes. Ook de afkorting van langere namen blijft populair in 2021. Met name de echte Hollandse namen zoals Jan, Daan, Mees, Eef, Tess en Fien zijn inmiddels al jaren in trek. Het grote voordeel bij deze namen is dat je bijna nooit hoeft uit te leggen hoe je het schrijft!

Friese babynamen

Naast de oer-Hollandse namen, gaan ook de Friese namen in een stijgende lijn. Denk aan namen als Duuk, Oele, Fedde, Jildou, Doutzen, Fardau, Douwe en Jurre.

Unisex babynamen

Er wordt steeds vaker gekozen voor een naam die zowel voor een jongen als meisje gebruikt kan worden. Dit zijn vaak ook korte, stoere namen zoals bijvoorbeeld Sam, Luca, Jamie, Bobby en Sacha.

Welke babynamen van 2021 zijn jouw favoriet?

Dubbele babynamen

We zien het al een tijdje bij de kinderen van bekend Nederland voorbij komen: dubbele namen. Zo heten de dochters van Nicolette van Dam Lola-Lily en Kiki-Kate, het zoontje van Yolanthe Cabau heet Xess Xava, dochters Sammy-Rose en Jackie-Rey van Marly van der Velden en het dochtertje van Monica Geuze draagt de naam Zara-Lizzy. Het gebruik van dubbele namen zal ook in 2021 weer in populariteit toenemen.

Internationale babynamen

Hoewel de internationale namen nu vooral gebruikt worden als tweede naam, zullen deze in 2021 ook steeds vaker gebruikt gaan worden als eerste naam. Denk aan namen als Luca, Otis, Mason, Jack, James en Lou.

Populaire babynamen in 2021 voor jongens en meisjes

JongensnamenMeisjesnamen
1. Sem1. Tess
2. Noah2. Zoë
3. Mees3. Mila
4. Daan4. Julia
5. Finn5. Lotte
6. Levi6. Nora
7. Luuk7. Liv
8. Mason8. Sara
9. Milan9. Sofie
10. Lucas10. Yara

Geboorte aankondiging

Zodra je baby geboren is wil je dit natuurlijk het liefst van de daken schreeuwen. Nu is dat wat lastig (en overigens ook niet echt aan te raden😉), maar gelukkig zijn er genoeg andere manieren om de geboorte van jullie kind niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Zo zijn er zoals eerder genoemd geboorteborden, welke je in de voortuin kunt zetten of eenvoudig aan je raam kunt bevestigen. Daarnaast hebben ze bij Geboorteplein ook leuke vlaggen en (grote) geboortestickers die je op het raam kunt plakken. Op deze manier is iedereen die voorbij loopt direct op de hoogte van jullie kleine wonder en zijn of haar prachtige naam!

De leukste babynamen van 2021 show je op een geboortebord.

Mocht je tijdens je zwangerschapsverlof wat tijdverdrijf willen hebben, dan kun je alvast de enveloppen versieren met deze leuke DIY. Geboortekaartje erin en versturen maar!

Wat vinden jullie een de mooiste babynamen van 2021?

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *