Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Leuke ideetjes voor in de tuin

Leuke ideetjes voor in de tuin

Jaja, volgende week komt als het goed is weer het zonnetje tevoorschijn. Ik zie om mij heen al veel berichtjes langskomen van mensen die druk bezig zijn met het nadenken over de inrichting van hun tuin. Vorige maand (toen het wel lekker weer was) schreef ik al een blog over de tuintrend Natural Living. Een ontzettend leuke trend waarbij voornamelijk natuurlijke materialen worden gebruikt. In deze blog geen tuintrend, maar wat algemene ideetjes voor in je tuin.

Heb je vaak familie of vrienden over de vloer, dan is een bank gemaakt op je border ideaal. Als je al van plan was om een border te nemen dan neemt het niet veel meer ruimte in beslag als je hier gelijk een zitting van maakt zoals op de foto hierboven. En toch krijg je er onwijs veel zitplaatsen erbij!

Wel een border, maar niet zoveel ruimte in je tuin? Bovenstaande foto kwam ik tegen en is echt ideaal voor het maken van een kleine/lage border! Door deze betonnen U-elementen op deze manier te plaatsen, hoef je niet in de weer met allemaal stapelblokken. Ook een worteldoek is niet nodig. Je zet eenvoudig een aantal U-elementen tegen elkaar aan, tot zo lang als je de border wilt hebben, en je sluit af met een speciaal hoekelement. Prut er in, leuke planten er in en klaar! Hoe slim is dat?!

Vaak zie je in tuinen vooral loungebanken voorbij komen, maar je kunt in plaats daarvan ook hele leuke lounge tuinstoelen kopen. Hierboven zijn de stoelen leuk aangekleed met wat verschillende kussens en een fleece deken. Dit geeft veel sfeer aan het geheel en nodigt uit om daar in de zomeravonden lekker te gaan zitten tot in de late uurtjes.

Niet zo een grote tuin? Geen probleem, ook in een kleine tuin kun je een gezellig hoekje creëren. In het voorbeeld hierboven zien we in de hoek een boom in een plantenbak met daar tegen aan beide zijdes een bankje gemaakt van pallets. Leuk rond vloerkleedje, kleine bijzettafeltjes erbij in verschillende hoogtes en het ziet er super gezellig en knus uit!

Als je niet zo’n groene vingers hebt en het niet ziet zitten om hele borders of stukken grond in je tuin te nemen, kun je er altijd voor kiezen om wat leuke potten neer te zetten. Dit vraagt minder onderhoud (uiteraard blijft dit wel ook afhankelijk van wat je er zelf in stopt) en staat ook erg leuk. Wil je het een beetje speels maken dan kies je voor potten in verschillende hoogtes. Ook kun je er voor kiezen om verschillende soorten, maar wel bij elkaar passende, potten te kopen.

Heb je de mogelijkheid om een buitenhaard neer te zetten in je tuin? Dan zou ik na het zien van deze foto al helemaal om zijn! Hoe heerlijk om hier lekker bij te zitten en het vuur te zien branden? Alleen de stapels met houtblokken ernaast geven al zoveel extra sfeer.

Hebben jullie nog leuke tuin ideetjes, of hebben jullie ideeën opgedaan dankzij deze blog? Laat het ons weten in de reacties!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *