Maastricht magazine >

 
lifestyletip

Vlucht vertraagd? Check voor compensatie!

Vlucht vertraagd? Check voor compensatie!

Stel: je gaat op vakantie met het vliegtuig en zorgt er voor dat je op tijd op het vliegveld bent. Eenmaal aangekomen, alle bagage ingecheckt, wat te lezen gehaald voor onderweg, blijkt je vlucht vertraagd. Erg vervelend, want je keek er naar uit om over een paar uur met een cocktail aan het strand te zitten. Maar wat veel mensen niet weten, is dat je in sommige gevallen compensatie kunt krijgen voor je vertraging.

Heb je ‘slechts’ een halfuurtje vertraging, zoals wij hadden toen wij op vakantie naar Tanzania gingen, dan krijg je natuurlijk geen compensatie. Maar mocht het toch wat langer gaan duren, dan is het zeker de moeite waard om uit te zoeken of je bij de vertraging van je vlucht misschien geld terug kunt krijgen. Op de site van AirHelp vind je een eenvoudige tool om dit te controleren, ook kunnen zij je helpen om de vergoeding te krijgen.

Wanneer recht op geld terug

Is je vlucht met meer dan drie uur vertraging op de eindbestemming aangekomen? Dan heb je mogelijk recht op een compensatie vanwege het geleden tijdsverlies. Het maakt hierbij niet uit of je voor je plezier of voor werk reist.

Let op dat het niet gaat om de vertraagde tijd vóór vertrek, maar echt om de tijd die je later aankomt op je eindbestemming. Soms halen ze namelijk in de lucht nog wat tijd in of loopt de vertraging in de lucht misschien zelfs nog meer op, daarom ga je uit van de vertraagde aankomsttijd.

Achterhalen oorzaak vertraging

De maatschappij moet een compensatie betalen voor de vertraging, tenzij de vertraging komt door buitengewone omstandigheden die zij niet hadden kunnen voorkomen. Onder buitengewone omstandigheden vallen onder andere onweer en ander noodweer, medische noodgevallen, opgelegde beperkingen door de luchtverkeersleiding, problemen met de radar, terrorisme. Dit zijn oorzaken die de luchtvaartmaatschappij niet in handen heeft. Afgelopen maart werden er bijvoorbeeld meerdere vluchten geannuleerd of vertraagd vanwege de harde wind.

Als je wilt weten of je recht hebt op compensatie, is het dus verstandig om eerst te vragen naar de oorzaak van de vertraging. Zo kun je er achter komen of het wel of niet door buitengewone omstandigheden kwam.

Eten, drinken, slapen

Moet je noodgedwongen langer wachten op je vlucht, dan moet de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, afhankelijk van de duur van je vertraging, er voor zorgen dat je wat te eten en/of drinken krijgt. Mocht het al laat zijn en moet je overnachten in afwachting op een volgende vlucht naar je eindbestemming, dan moeten zij de accommodatie en het vervoer van en naar de luchthaven vergoeden. In 2018 zijn er vluchten geweest die 42 tot 55 uur vertraging hadden opgelopen, zoals te lezen is in de top 5 vertragingen op de luchtvaartnieuwssite Up in the Sky.

Let op je rechten als passagier

Het kan zijn dat de luchtvaartmaatschappij je een aanbieding wilt doen of een voucher wilt geven. Pas hier goed mee op, want dit kan een manier zijn waarop je afstand doet van je rechten voor een eventuele financiële compensatie. Laat dit dus goed uitzoeken voordat je iets accepteert.

Soms kun je ook de extra kosten terugvragen die je gemaakt hebt vanwege de vertraging. Zorg er dus voor dat je voor de zekerheid alle bonnetjes bewaard tot je zeker weet of je hier wel of niet geld voor terug kunt krijgen.

Hoogte vergoeding

De hoogte van de vergoeding die je ontvangt is afhankelijk van verschillende factoren. Bij een vertraging van langer dan drie uur kan de vergoeding al tussen de €250 en €600 liggen. Hierbij een overzicht van de mogelijke vergoedingen:

Bij vluchten van 1500 km of korter

€250 vergoeding bij een vertraging van 3 uur of meer

Vluchten binnen de EU van langer dan 1500 km

€400 vergoeding bij een vertraging van 3 uur of meer

Vluchten van of naar de EU tussen 1500 en 3500 km

€400 vergoeding bij een vertraging van 3 uur of meer

Vluchten van of naar de EU langer dan 3500 km

€300 vergoeding bij een vertraging van 3 tot 4 uur en €600 bij een vertraging van langer dan 4 uur

Hebben jullie al eens een vertraging van (langer dan) 3 uur gehad? Kreeg je hier ook een compensatie voor? Laat het ons weten in een reactie!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *