Maastricht magazine >
lifestyleentertainment

Wat is beter: iPhone of Samsung?

Wat is beter: iPhone of Samsung?
Artikel begint onder de advertentie

Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon en kun je moeilijk kiezen tussen de twee populairste merken: iPhone of Samsung? Deze twee merken smartphone verschillen behoorlijk van elkaar, maar welke kun je nu het beste kiezen? Of een iPhone of een Samsung beter bij je past is een persoonlijke keuze, die je uiteindelijk het beste zelf kunt maken. Hier lees je in elk geval wat de belangrijkste verschillen zijn tussen deze twee merken, zodat de keuze wellicht iets gemakkelijker wordt.

De overeenkomsten tussen een iPhone en Samsung

Beide telefoons zijn goed van kwaliteit en voorzien van de nieuwste technologieën. Goede camera’s vindt je ook bij beide merken, dus hiervoor hoef je niet te kiezen. Beide merken komen ook met smartphones met verschillende formaten schermen. Wel zo handig, aangezien de één een compacte smartphone prefereert, terwijl iemand anders juist een zo groot mogelijk scherm wil. Op deze manier hebben beide merken dus voor ieder wat wils.

De verschillen tussen iPhone en Samsung

Het besturingssysteem is het grootste verschil tussen een iPhone en een Samsung. Apple’s IOS is zeer veelzijdig. Er zijn voor Apple maar liefst meer dan 1 miljoen apps beschikbaar. Samsung maakt gebruikt van Android, welke is ontwikkeld door Google. Ook andere merken maken hier dus gebruik van. Samsung pas het besturingssysteem echter wel aan en maakt onder andere gebruik van vooraf geïnstalleerde apps zoals de Galaxy Store en Samsung Health. Op deze manier heeft ook Samsung zijn eigen exclusiviteit gewaarborgd.

iPhone 13

Wil jij graag de allernieuwste iPhone? De iPhone 13 (mini) en de iPhone 13 Pro (Max) zijn de nieuwste modellen uit 2021. Ze hebben veel met elkaar gemeen, maar de iPhone 13 mini is lekker compact én heeft de beste specificaties. De iPhone 13 Pro (Max) heeft juist het grootste scherm, ideaal voor wie veel streamt. Ook voor het maken van foto’s zit je met deze smartphone helemaal goed. De iPhone 13 Pro (Max) beschikt namelijk over een zeer veelzijdige, driedubbele camera. Beide types iPhone beschikken over een krachtige A15 processor.

Samsung Galaxy S22

De S22 serie van Samsung Galaxy bevat de allernieuwste toestellen van Samsung. Deze krachtige toestellen beschikken allemaal over een scherm dat maar liefst 120 keer per seconde ververst. Bovendien beschikken de smartphones uit de S22 serie allemaal over een goede camera. Met de S22 Ultra kun je zelfs tot 10 keer inzoomen zonder dat je foto’s minder scherp worden. De Samsung S22 heeft een 6,1 inch scherm, waardoor het een redelijk handzame smartphone is. De S22 Plus en de S22 Ultra hebben respectievelijk 6,6 en 6,8 inch schermen, waarmee ze een stuk groter zijn. Fijn als je veel wil streamen, maar ze zijn wat minder makkelijk met één hand te bedienen.

Welke telefoon is nu het beste

Zoals je ziet hebben beide merken smartphones je van alles te bieden. Jij kunt zelf het beste bepalen welke specificaties voor jou het belangrijkst zijn en dus welke telefoon het beste bij jou past. Er is geen goed of fout, want zowel iPhone als Samsung maken smartphones van topkwaliteit en met de nieuwste technologieën. Met één van deze twee merken zit je dus gegarandeerd goed als je toe bent aan een nieuwe smartphone. Beide telefoons komen ook voor in een blog die wij eerder schreven met de telefoons die de beste foto’s maken op dit moment.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *