Maastricht magazine >
beautyskincare

5 DIY gezichtsmaskers voor je huid

5 DIY gezichtsmaskers voor je huid
Artikel begint onder de advertentie

Gezichtsmaskers zijn een ideale manier om je huid een extra boost te geven. Er zijn verschillende doelen te behalen, maar voornamelijk wil men met een gezichtsmasker de huid hydrateren, kalmeren en onzuiverheden verminderen. Het is erg ontspannend, wat je huid direct ook een positief effect geeft. Ook je huid vind namelijk alle stress en drukte niet fijn. Zorg daarom dat je elke dag een momentje voor jezelf hebt en combineer dat elke week met een gezichtsmasker. Vandaag leer ik je 5 DIY gezichtsmaskers die je gemakkelijk thuis kunt maken.

Wat zijn de voor- en nadelen van DIY gezichtsmaskers?

DIY gezichtsmaskers zijn maskers die je thuis kunt maken met de spullen die je in huis hebt. Voor de huid wordt vaak honing, fruit en havermout gebruikt. Voordelen hiervan zijn dat het heel puur is, je kunt het vaak direct maken zonder dat je iets hoeft te kopen en je weet precies wat erin zit. Maar een groot nadeel van DIY maskers vind ik dat je voor een echt sterk resultaat meer actieve ingrediënten nodig hebt, zoals glycolzuur. Natuurlijke ingrediënten zijn vaak van veel lagere concentraties, waardoor het minder snel een echt huidprobleem zal oplossen. Dit betekent echter niet dat het helemaal niets voor je huid zal doen. Onderstaande maskers hebben elk hun persoonlijke eigenschappen die bijvoorbeeld je huid kunnen hydrateren, wat onzuiverheden kunnen verwijderen en je huid kan kalmeren. Dit kan zeker werken, alleen het zal niet blijvend zijn. Buiten dat is het ook een erg goedkope oplossing om even een lekker maskertje te gebruiken.

1. Banaan en honing

Wat heb je nodig?

 • 1 banaan
 • 1 eetlepel honing

Het is een heel simpel maar wel wat viezig masker. Je prakt de banaan fijn, daarna meng je het met een lepel honing en kun je het al op je gezicht smeren. De banaan verkleurt vrij snel, waardoor je al snel een bruinig goedje op je gezicht hebt. Je laat het 15 minuten intrekken en daarna kun je het verwijderen met lauwwarm water. Dep daarna je huid droog met een zachte handdoek.

Banaan honing gezichtsmaskers, kalmerend, ontstekingsremmend, hydraterend, verzorgend

Het voordeel van de combinatie van banaan en honing is dat het een sterke ontstekingsremmende werking heeft. Daarnaast is banaan een sterke antioxidant, wat betekent dat het je huid beschermt tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Daarnaast heeft honing een zeer hydraterende werking.

2. Havermout en honing

Wat heb je nodig?

 • 1 eetlepel fijngemalen havermout
 • 1 eetlepel honing
 • Eventueel 1 eetlepel natuurlijke olie

De havermout kun je fijnmalen in een blender of met een vijzel. Daarna mix je alles simpelweg met elkaar en is het van belang om een dikke laag op het gezicht aan te brengen. Na 15 minuten spoel je het met lauwwarm water af en dep je het droog met een zachte handdoek.

Havermout honing gezichtsmasker, kalmerend, beschermend, verzorgend

Havermout is een zeer multifunctioneel ingrediënt. Het werkt kalmerend, beschermend en verzorgend. Het is namelijk een sterke antioxidant en kan goed vocht vasthouden. In combinatie met de honing werkt dit zeer verzorgend en blijft je huid goed gehydrateerd. Ideaal voor op de zomeravonden, na alle zonnestralen die je overdag gevangen hebt.

3. Havermout en yoghurt

Wat heb je nodig?

 • 3 eetlepels gemalen havermout
 • 1 eetlepel yoghurt
 • 1 eetlepel geraspte komkommer

Vermaal de havermout in de blender of met de vijzel en meng het met de rest van de ingrediënten. Breng een dikke laag aan op je gezicht en laat het 15 minuten intrekken. Daarna spoel je het met lauwwarm water af en dep je je gezicht droog.

Havermout yoghurt DIY gezichtsmasker, kalmerend, acne, roodheden, verkoelend, ontstekingsremmend

Havermout heeft in combinatie met yoghurt vooral een kalmerende werking. Het kan werken bij een rode acne huid, omdat havermout roodheden kan verminderen. Daarnaast werkt de yoghurt ook kalmerend, verkoelend en ontstekingsremmend.

4. Aardbei en honing

Wat heb je nodig?

 • 5 aardbeien
 • 1 eetlepel yoghurt
 • 1 eetlepel honing

Prak de aardbeien fijn met een vork en meng het met de yoghurt en honing. Smeer het daarna op je gezicht en laat het 15 minuten intrekken. Spoel het af met lauwwarm water en dep je gezicht droog.

Aardbei yoghurt honing masker, vitamine C, antioxidant, verzachtend, hydraterend

Aardbeien bevatten ontzettend veel vitamine C, wat zorgt voor een beschermende werking. Het is een sterke antioxidant. Daarnaast werkt de yoghurt kalmerend en de honing voornamelijk verzachtend en hydraterend. Een ideale combinatie om de huid te verzorgen en te beschermen.

5. Appel en honing

Wat heb je nodig?

 • Een halve appel
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel melk

Rasp de appel en meng het met de honing en melk. Breng een dikke laag aan en laat het ongeveer 25 minuten intrekken. Spoel het daarna met lauwwarm water af en dep je gezicht met een zachte handdoek droog.

Appel honing DIY gezichtsmaskers, vermindert rimpels, hydraterend, sterke antioxidant, verwijdert dode huidcellen, exfoliërend

Appel is een zeer goed ingrediënt voor de huid. Het biedt vele voordelen, zoals:

 • Het vermindert rimpels
 • Het is een sterke antioxidant, wat betekent dat het je huid beschermt tegen schadelijke stoffen van buitenaf
 • Het helpt dode huidcellen te verwijderen, doordat appel wijnsteenzuur en appelzuur bevat

In combinatie met honing heeft het ook een hydraterende werking, wat ook voordelen biedt voor de verouderde huid.

Ik ben benieuwd welk DIY gezichtsmaskers jullie gaan uitproberen. Welke zou jij als eerste testen?

Lees ook…

Gerelateerde blogs

  Reacties (0)

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *