Maastricht magazine >
beautyskincare

7 essentiële ingrediënten voor de droge huid

7 essentiële ingrediënten voor de droge huid
Artikel begint onder de advertentie

Een droge huid kan erg lastig zijn. Zo kan het jeuken, maar ook erg trekkerig aanvoelen. Het is belangrijk om de huid goed te hydrateren, niet te irriteren en vooral ook niet verder te laten uitdrogen. Daarom is het belangrijk om goed naar de ingrediënten te kijken. Aangezien het vaak veel moeilijke termen zijn kan dit lastig zijn, daarom neem ik je mee in mijn 7 essentiële ingrediënten voor de droge huid.

Zelf heb ik ook een erg droge huid. Ik heb nu mijn huidroutine gevonden waardoor ik mijn gehydrateerde huidje weer terug heb. Mocht je naast een droge huid ook last hebben van droge lippen, lees dan ook onze tips tegen droge lippen.

1. Glycerine

Glycerine is een ingrediënt wat je in vele dingen kunt tegenkomen zoals in cosmetica, voeding en zelfs in tandpasta! Het wordt gezien als het ingrediënt dat de huid kan hydrateren en verzachten. Het is een zogenaamde humectant: een vochtinbrengend ingrediënt die het vermogen heeft om water aan te trekken en het vocht vast te houden. Daarnaast heeft Glycerine een positief effect op de huidelasticiteit en de huidbarrière. Bij een droge huid zijn deze effecten essentieel, omdat een droge huid extra kwetsbaar is voor schade van buitenaf. Dit komt doordat een droge huid een dunnere huidlaag heeft dan een vette of normale huid. Met hydrateren, beschermen en het bevorderen van de elasticiteit wordt dit verbeterd.

Glycerine (Plantaardig) 500ml

2. Glycol(zuur)

Glycolzuur zie je vaak terug in exfolianten, of te wel in scrubproducten. Het functioneert bij het verwijderen van dode huidcellen, waardoor de huid gestimuleerd wordt om nieuwe cellen aan te maken. Dit zorgt er weer voor dat de huidbarrière versterkt wordt. Ook stimuleert glycolzuur de aanmaak van collageen, wat kan zorgen voor vermindering van de rimpels en fijne lijntjes. Wist je dat glycolzuur bij minimaal 8% ook kan helpen bij vermindering van pigmentvlekken?

Paula’s Choice Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant met Glycolzuur – 15 ml

3. Hyaluronzuur

Een ingrediënt zoals hyaluronzuur is een echte hype op dit moment. Het is gelukkig een goede hype, want het is een goed ingrediënt die ook erg geschikt is voor de oudere huid. Een oudere huid verliest namelijk veel vocht, elasticiteit en collageen. Hyaluronzuur is een echte hydratatiebooster en stimuleert de aanmaak van collageen. Daarnaast versterkt het de huidbarrière. Ook voor een vette huid kan dit een echte toevoeging zijn in je huidverzorging, omdat hydratatie voor iedere huid een stap is in de goede richting.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 30ml hyaluronzuur

4. Dimethicone

Dimethicone is gebaseerd op siliconen. Sommige mensen zijn echt vel tegen siliconen, maar dit is niet altijd terecht. Een silicone is namelijk niet altijd direct verstoppend zoals veel mensen denken. Het werkt juist als vochtinbrengend ingrediënt en is daarom heel goed voor de droge huid. Het is een silicone gebaseerd op olie, dus pas op als je een vette huid hebt want op den duur kan het poriën verstoppen, of je bent er misschien gevoelig voor. Dit is een kwestie van uitproberen.

5. Colloïdale haver

Nog zo’n wonderingrediënt is colloïdale haver. Sommige mensen beweren dat het echt overal goed voor is, zelfs voor je bloeddruk. Het is wel bewezen dat het goed werkt tegen eczeem en brandwonden. Het verlicht de jeuk, roodheid en branderigheid. Sinds kort is het zelfs officieel erkend door de FDA (Food and Drug Administration). Havermout beschermt de huid en verlicht irritatie, jeuk bij eczeem, insecten, huiduitslag, en giftige planten.

Colloïdale haver ontzettend geschikt voor de droge huid om de huid te beschermen, hydrateren en te verlichten van jeuk en irritaties.

Naast bovenstaande is het ook een goede vochtinbrenger, dit komt omdat haver veel koolhydraten en vezels bevat. Koolhydraten en vezels zorgen er voor dat de huid minder water verliest en gestimuleerd wordt om veel vocht in te trekken. Vetten in de haver verstevigen de huid. Ook bevat haver veel anti-oxidanten door het stofje Avenathramide.

6. Aloë Vera (aloe arborescens)

Aloë Vera is een ontzettend goed medicijn tegen huidaandoeningen, de droge huid, geïrriteerde huid en de gevoelige huid. Ook dit ingrediënt wordt gezien als het geneesmiddel van vele aandoeningen. Het werkt goed tegen eczeem, psoriasis en zonnebrand. Eerder schreef ik al een blog over Aloë Vera.

Cruydhof Aloe Pura Organic Aloe Vera Bodygel – 200 ml

Het is een ontzettend hydraterend ingrediënt, werkt kalmerend, vermindert roodheden en jeuk.

7. Shea butter (Butyrospermum parkii)

Een heerlijk, 100% natuurlijk product, wat gewonnen wordt uit de noten van de Shea Boom. Deze Shea boom wordt ook wel de Karité boom genoemd en vind je in de Afrikaanse Savanne. Deze boter bevat ontzettend veel vitamines, zoals A, E en F. Het is zeer geschikt om de huid te hydrateren, maar ook om de elasticiteit te bevorderen en de bloedsomloop te verbeteren.

Raw Shea Body Butter – 500 ml

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *