Maastricht magazine >
beautyhair

7 Tips voor steil haar

7 Tips voor steil haar
Artikel begint onder de advertentie

Om feestend het jaar af te sluiten, moet je haar natuurlijk wel goed zitten. Je kunt kiezen voor krullen, steil haar of misschien steek je het wel mooi op? Ik heb zelf een slag in mijn haar, waardoor ik vaak afwissel met echte krullen of mega steil haar. Om jullie te helpen een perfect kapsel te creëren, vertel ik jullie vandaag 7 tips voor steil haar. Het is namelijk soms nog erg lastig om goed steil haar te hebben.

Tip 1: Gebruik geen conditioner en shampoo

Om je haar goed steil te krijgen is het ontzettend belangrijk dat je geen conditioner en shampoo gebruikt op de dag dat je het haar steil wilt maken. Hierbij is vooral de conditioner de boosdoener. Je hebt dit vast wel eens gehoord bij het maken van krullen, maar ook bij het steil maken is dit ontzettend van belang.

Shampoo en conditioner zijn uit den boze als je je haar steil wilt maken met de stijltang. Het droog maken van het haar kan er namelijk voor zorgen dat je weer slag krijgt.

Was je normaal elke dag je haar en kun je echt niet zonder shampoo en/of conditioner? Zorg dan dat je voor producten kiest die je haar al glad maken. De boosdoener is soms ook niet per se het product, maar wel wat er na het proces van het wassen gebeurt. Vaak wikkel je het haar in een handdoek of wrijf je het droog, met als gevolg dat je slag of krul weer terug in je haren komt.

Tip 2: Gebruik de juiste temperatuur van je stijltang

De juiste temperatuur van de stijltang is erg belangrijk omdat elk mens een andere haardikte heeft. Zo kan dun haar super erg beschadigen als je het steil gaat maken met een hoge temperatuur, terwijl dik haar weer niet zal reageren op een lage temperatuur.

Welke temperatuur is het beste voor jouw haar dikte?

Als algemene regel geldt: hoe dikker je haar, hoe hoger de temperatuur. Hoe dunner, hoe lager. Als je dikker haar hebt dan heeft het apparaat namelijk langer nodig om tot alle haren te kunnen komen.

De beste manier om er achter te komen welke temperatuur bij jouw haren past is door te testen op welke temperatuur jouw haar het gewenste resultaat bereikt. Is dit al op 180 graden, zet hem dan ook niet hoger. Voor dun haar geldt dat het niet slim is om hem hoger te zetten dan 180 graden, normaal haar 200 graden en bij dik haar 220 graden.

Tip 3: Gebruik altijd een hittebeschermer

Het is natuurlijk allemaal leuk en aardig al die hitte op je haren, maar als je wilt dat je haren niet dood gaan dan is het echt van belang om een hittebeschermer te gebruiken. Een hittebeschermer zorgt er letterlijk voor dat het je haar beschermt tegen de hitte.

Je hebt verschillende soorten hittebeschermers, maar meestal is dit wel een spray. Een aantal goede voorbeelden van hittebeschermers zijn van BioSilky, Andrélon of L’oréal Paris.

Tip 4: Gebruik een goed merk stijltang

Het klinkt misschien als een fabeltje, maar bij een stijltang is het echt van belang dat je een goed merk hebt. Je moet in elk geval zelf de temperatuur kunnen regelen. Maar wat vaak ook bij een goede stijltang het geval is, is dat deze vaak keramische platen heeft die je haar meer beschermen. Dit betekent trouwens niet dat een duurdere stijltang dan direct beter is; een stijltang van Kruidvat kan bijvoorbeeld soms ook zo aan deze eisen voldoen.

Waar let je op als je een stijltang wilt kopen?

 • Temperatuurinstellingen
 • Oplaadtijd
 • Vergrendelbaar
 • Draad en snoer
 • Keramische platen
 • Automatisch uitschakelen

Tip 5: Gebruik een serum of verzorgingscrème na het steil maken

Hoe vaak hoor je mensen roepen dat hun haar zo pluizig is? Ik in ieder geval echt super vaak. Een belangrijk onderdeel om je haar weer mooi glanzend te maken is door gebruik te maken van een serum en/of verzorgingscrème speciaal voor het haar. Je kunt hier bijvoorbeeld een arganolie of kokosolie voor gebruiken of een ander speciaal product om je haar minder pluizig te maken.

Als je bang bent dat je haar er dan vet uit ziet breng het dan erg licht aan en anders alleen in de puntjes.

Tip 6: Geen zin in de stijltang? Maak gebruik van de föhn

Met een föhn kun je ook super veel haarlooks creëren. Veel mensen gebruiken een föhn al om veel volume te krijgen, maar vandaag zal ik je vertellen dat je er ook steil haar mee kunt maken.

Wat moet je doen?

 • Herhaal bovenstaande tips (hittebeschermer, anti-pluis serum, nu WEL wassen)
 • Zorg dat je in een kamer bent die weinig vocht bevat (dus geen badkamer)
 • Föhn je haar deels droog
 • Zet de bovenste lagen van je haar vast met een elastiekje
 • Gebruik een ronde borstel en rol hier een pluk omheen
 • Zet de föhn aan en hou hem 5 tot 8 cm van de borstel af
 • Richt de föhn naar beneden terwijl je de borstel naar beneden richting de haarpunten trekt
 • Herhaal dit totdat de pluk droog is
 • Eindig met koude lucht zodat het lang steil blijft
Je haar steil maken door het gebruik van een föhn

Tip 7: Of course, haarlak!

Ons favoriete goedje is natuurlijk haarlak! Niet te missen in je haarverzorgingsroutine. Door haarlak op je haar te spuiten blijft het namelijk beter in model zitten, maar ook voorkomt het dat je haar gaat pluizen.

Om te voorkomen dat je haar een onnatuurlijke stijve look krijgt, kun je het beste haarlak spuiten op je borstel en daarna het haar borstelen. Gebruik een haarlak met strong hold voor het beste resultaat. Persoonlijk vind ik die van Elnnet het beste werken.

Ga jij je haar steil maken met de feestdagen?

Lees ook…

Gerelateerde blogs

  Reacties (0)

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *