Maastricht magazine >
beautyhair

De 7 ultieme tips voor feestelijke krullen

De 7 ultieme tips voor feestelijke krullen
Artikel begint onder de advertentie

Jullie hebben al kunnen lezen over hoe je je haar super steil kan maken, maar misschien wil jij met de feestdagen juist wel prachtige krullen. Het lijkt mij daarom ook super om jullie de ultieme tips te geven voor feestelijke krullen. In mijn omgeving hoor ik mensen namelijk vaak klagen dat ze hun krullen niet goed erin krijgen of de vraag hoe je nou die perfecte krul creëert. Wil jij weten hoe? Lees dan snel verder!

Tip 1. Bereid je haar voor met de juiste stylingsproducten

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat als je mooi verzorgd haar hebt, je krullen ook mooier zijn. Zorg er dus voor dat je je haren wast met de juiste shampoo & conditioner. Verzorg je punten met een serum en gebruik eventueel een middel tegen anti-pluis. Gebruik regelmatig een verzorgend masker en bescherm je haren tegen schadelijke stoffen van buitenaf.

Het is wel van belang dat je je haren NIET wast op de dag zelf, want dan word je haar zwaar en zakken de krullen sneller uit. Was het dus een dag van tevoren, zodat het er wel fris en verzorgd uit ziet. Gebruik op de dag van het krullen altijd een hittebestendige spray om je haar te beschermen tegen de hitte.

Tip 2. Krullen met een stijltang

Je zou misschien zeggen dat je je haren juist niet in de buurt van een stijltang wilt hebben, maar niets is minder waar. De gemakkelijkste manier om je haar te krullen is eigenlijk door een stijltang te gebruiken.

Hoe krul je je haren met een stijltang?

 • Spray je haar in met hittebeschermende spray
 • Gebruik een stijltang om een klein deel van het haar bij de wortel te klemmen, draai de stijltang vervolgens 360 graden en trek hem langzaam naar beneden. Zorg ervoor dat je je haren niet te strak klemt, anders glijdt de stijltang niet door je haar en maak je geen vloeiende krul.
 • Herhaal deze stappen voor de rest van je haar
 • Gebruik je vingers om je krullen los te maken

Tip 3. Zet elke krul vast met een schuifspeldje en spray het met haarlak

Hoe vaak hoor jij om je heen dat krullen zo snel uitzakken? Ik erg vaak. Gelukkig is daar een oplossing voor. Als je je haren aan het krullen bent moet je ervoor zorgen dat je elke pluk die je gekruld hebt, weer omhoog draait en vastzet met een schuifspeldje. Vervolgens spray je er haarlak in.

Als je helemaal klaar bent haal je alles speldjes eruit en heb je een prachtige coup met krullen.

Vroeger werd deze techniek ook al gebruikt en werd het de ”retro haarkrul methode” genoemd. Het was vooral erg populair in het begin van de 20e eeuw, voordat krultangen de norm werden. Hun gebruikte deze techniek namelijk zonder warmte en op nat haar. Wil je dus snel krullen? Laat je haar dan nat, wikkel een 2 cm pluk om je vinger en zet het omhoog met een schuifspeldje.

Tip 4. Gebruik de juiste temperatuur en diameter van je krultang

Het is erg belangrijk dat de temperatuur juist is ingesteld. Zoals ik al eerder heb uitgelegd in het artikel 7 tips voor steil haar, is het erg afhankelijk van welk type haar je hebt. Je kunt over het algemeen aannemen hoe dikker je haar, hoe hoger de temperatuur. Daarnaast hoe groter de diameter hoe grover je krullen worden.

Voor losse golvende krullen kun je het best voor een brede krultang gaan van 2 centimeter doorsnee. Wil je kleine smalle krullen dan kun je het beste voor een smalle krultang van 1 centimeter doorsnee gaan.

In Nederland zijn krultangen meestal verkrijgbaar tot een maximale temperatuur van 200-220 graden. Dit is prima, want je wilt natuurlijk niet je haar verbranden. Kijk altijd even goed naar je haren als je begint met krullen, hoe het reageert op de hitte. Hoe dunner het haar, hoe lager de temperatuur moet staan.

Tip 5: Ken het materiaal van je tang

Krultangen en steiltangen zijn er in verschillende materiaalsoorten. Zo heb je de keramische tangen, maar ook conische en titanium tangen. Om te bepalen welke platen het beste bij jouw haar passen, is het belangrijk om te weten hoe vaak je je haar gaat krullen.

Als je de tang vaak wilt gaan gebruiken is het belangrijk om een tang te kiezen met keramische of titanium platen. Dit is belangrijk omdat het een egale verspreiding van warmte geeft op je haar en het ook een anti-frizz (pluizig) effect heeft. Elke haar krijgt evenveel warmte. Daarnaast bevatten dergelijke platen negatieve ionen, wat ervoor zorgt dat je haar minder statisch wordt.

Keramische platen zijn wat zachter, goedkoper en prima voor fijn tot normaal haar. Titanium platen zijn steviger, wat duurder en ook geschikt voor dik, stugger en kroeshaar. Professionele tangen bestaan vaak uit titanium platen, omdat deze geschikt zijn voor elk haartype.

Als je jouw tang af en toe wilt gebruiken, dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een tang te nemen met keramische coating. Deze coating geeft hetzelfde effect als een keramische plaat, alleen is de kans groter dat de coating na verloop van tijd gaat slijten. Hierna wordt je haar blootgesteld aan de onderlaag, wat bijvoorbeeld aluminium kan zijn. Je hebt dan geen profijt meer van de voordelen zoals het anti-frizz effect.

De conische krultang is een tang waarmee je in een handomdraai een weelderige bos krullen creëert. Het is vaak in een spiraalvorm en je draait gemakkelijk de haarlokken om de staaf. Het bevat veel negatieve ionen wat zorgt voor glanzend pluisvrij haar. Ook wordt het haar gelijkmatig warm.

Tip 6: Je haar stug maken

Het is belangrijk om je haar stug te maken, zodat het niet te glad is en de tang makkelijk je lokken kan pakken. Je kunt je haar stugger maken door bijvoorbeeld van te voren een verstevigende mousse te gebruiken. Nadat je de mousse in je haar aanbrengt, droog je het met de föhn. Ook kun je droogshampoo gebruiken om je haar meer volume te geven en het stugger te maken.

Je kunt deze producten zowel voor als na het krullen gebruiken om een langdurig effect van je krullen te behouden.

Tip 7: Krul dunne plukken haar per keer

Als je je haar gaat krullen is het van belang om dunne plukken te pakken, anders zul je merken dat je meer slag krijgt dan echt stevige krullen. Je kunt dit gemakkelijk doen door je haar te verdelen. Eerst pak je de bovenlaag van je haren en zet je dit vast. Daarna kun je je haar in strengen verdelen door bijvoorbeeld staartjes te maken of door het omhoog te zetten met klippen.

Photo of Woman's Hairstyle

Heb jij ook nog tips voor de ultieme krul? Laat het snel weten in de reacties hieronder!

Gerelateerde blogs

  Reacties (2)

  1. Dit ga ik zeker eens proberen tijdens de feestdagen. Mijn krullen zijn nooit zo mooi en blijven niet lang zitten, so let’s try! ☺️

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *