Maastricht magazine >
skincare

Aesop: de huid als uitgangspunt

Aesop: de huid als uitgangspunt

Onverwachte ontmoetingen zijn het leukste. Iets of iemand waar je niet naar zoekt. Iets of iemand waar je het bestaan niet eens van wist. Aesop is zo’n onverwachte ontmoeting. Opgedoken uit een Londense goodiebag. Een te hebben goodiebag met een te hebben Fabulous Face Cleaner. Een cleaner die daadwerkelijk fabulous is en mij nieuwsgierig maakt naar de rest van de collectie van Aesop. Een merk dat in 1987 in Melbourne werd opgericht en met rasse schreden de wereld verovert. Al is het maar omdat ze niet stug vasthouden aan een filosofie op plantenbasis of juist lab gebaseerd. Aesop combineert het beste uit twee werelden en neemt superlatief resultaat als uitgangspunt. Daarbij lijkt het merk ook nog leuk: ‘We advocate the use of our products as part of a balanced life that includes a healthy diet, sensible exercise, a moderate intake of red wine, and a regular dose of stimulating literature.’

Artikel begint onder de advertentie

Mijn gezicht schoonmaken is niet mijn favo bezigheid. Toch probeer ik me er netjes aan te houden, probeer… Dat proberen doe ik dan weer met kant-en-klaar doekjes, dan weer met de cleansing producten van Clarins of met de olie van Shu Uemura. Ben dol op olie-achtige producten, zoals de Huile Absolue van Patyka en de Moroccanoil, en nu lijk ik een flesje met nog een extra dimensie in mijn bezit te hebben. Een product dat tot mijn verbazing helemaal niet oily blijkt te zijn als ik het opzoek op de site van Aesop. De Fabulous Face Cleanser blijkt in een lichte foaming gel te zijn. Dat had ik niet geschoten bij het gebruik. Een gel voor de sensitive en normale huid.

Ben fan van Skins Cosmetics. Toch vraag ik me af waarom ze me de laatste keer niet op Aesop wezen toen ik aangaf een product te willen uit beiden werelden, een combinatie van de kracht van planten en de kennis uit labaratoria. Aesop geeft immers op de eigen site aan juist die twee te combineren, daarbij resultaat als vertrekpunt en liefde te koesteren voor anti-oxidanten.

Nu ik weet dat Aesop technisch vernuft combineert met plantenextracten, oog voor balans en respect voor het milieu, duik ik de volgede keer dat ik bij Skins Comsetics ben in de gehele Aesop range. Want nu ik de Fabulous Face Cleanser heb geproefd, kan ik niet wachten heel veel producten van Aesop in mijn badkamer uit te stallen. Ik maak alvast een plankje vrij!

Scroll naar beneden voor Skins Cosmetics vestigingen. De full range aan producten vind je op de website van Aesop.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *