Maastricht magazine >
skincare

Een lange termijn relatie met je dagcrème

Een lange termijn relatie met je dagcrème
Artikel begint onder de advertentie

Ik beken! Ik ben een soort van spring in ’t veld. Ik flirt overal een beetje. Een likje hier en een kwispel daar. Tot over mijn oren en dan fladder ik weer verder. Nou ja, dat was. Opeens realiseer ik me dat ik het ondertussen al best wel lang uit hou met één en dezelfde. Zein Obagi mijn man!

Een relatie? 1 + 1 = 3

Een relatie is zoveel als elkaar sterker maken. Dat je samen meer bent dan de som der delen. Dat hij jou groter maakt. Dat jij hem groter maakt. Vandaag besefte ik ondertussen alweer 3 of 4 keer mijn verbintenis met Zein Obagi te hebben verlengd. En dat dan in de vorm van een herhaalaankoop. Het ging bijna automatisch. En dat maakte dat ik me opeens realiseerde dat ik geen enkele dagcrème ooit zolang trouw ben geweest. Nou ja, op die hele rits Clinique producten die ik jarenlang gebruikte na dan. Maar dat is al decennia geleden en telt dus nu even niet. Toch?! En dat jaar aan La Mer? Laten we dat voor het gemak maar een bevlieging noemen.

Wat begon als flirt

Ik maakte kennis met de Daily Power Defense van ZO Skin Health als onderdeel van de medische peeling die ik heb gedaan (zie blogje met voor én na resultaat). Na afloop bleef ik, op advies en omdat het product nog niet op was, de dagcrème gebruiken. Leek me bovendien wel handig, omdat ik ondertussen vet fan was (en nog steeds ben) van de Smart Tone zonnebrand van ZO. En wel zo verstandig om me dan maar te storten op de hele lijn. Beetje de aard van het beestje. De hele weg of helemaal niet…

Wat maakt Zein Obagi een blijvertje?

Ik hou van de filosofie. Het idee dat je huid zelf het werk moet doen. (Nog even en het lijkt net een echte relatie. Zo eentje die hard werken is.) Wat Zein Obagi betreft betekent ‘werken’ vooral niet teveel smeren. Een dagcrème volstaat. ’s Avonds mag je na een fikse reiniging gewoon ‘naakt’ het bed in. ’s Ochtends gebruik je de Daily Power Defense. Geen goedkope crème, maar wel een hele effectieve. Een handy-man in de strijd de DNA schade te herstellen, een booster van de collageenproductie, vervaagt lijntjes en verbetert de structuur en stevigheid van de huid. Niet onbelangrijk? Voelt niet vadsig vettig aan. En dankzij de pompflacon ook hygiënisch en makkelijk in gebruik. Vooral dat hygiënische niet onbelangrijk als je bedenkt dat je een eeuwigheid met het goedje doet. En dus is het fijn dat je niet met je vingers een potje hoeft te roeren. Of te fröbelen met een spatel alsof je in de keuken een goedje aan het opwarmen bent.

Zein Obagi maakt mij groter

Ik wissel graag af. Op z’n hoogst koop ik twee keer achter elkaar een bepaald product. Dan doe ik het weer een tijdje met een ander. Soms om vervolgens weer terug te vallen op die oude vertrouwde. En zo doe ik het ook tussen Amsterdam en Maastricht. Een set shampoo van Moroccanoil op de ene plek, het duo van Rahua op de andere plaats. Maar met Zein Obagi is het anders. Ik heb mijn verbintenis ondertussen voor keer zoveel verlengd. Omdat dokter Obagi mij groter maakt (al is het maar in collageen volume).

Ook zin in een avontuurtje?

Ik zou zeker een flirtje wagen. Zelf shop ik de producten van Zein Obagi bij Kliniek aan de Maas. Je kunt de Ossential Daily Power Defense van ZO Skin Health, net als die magische Smart Tone SPF 50 die zich qua kleur aanpast aan jouw huid, echter ook online bestellen. Benieuwd of jij Zein ook een blijvertje vindt.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *