Maastricht magazine >
skincare

Raw food skincare van Nederlandse bodem

Raw food skincare van Nederlandse bodem
Artikel begint onder de advertentie

Wie bij Skins komt om een dag- of nachtcrème te kopen, krijgt geheid de vraag of de voorkeur uitgaat naar een 100% natuurlijk product of naar synthetisch vernuft. Ik heb geen standaard antwoord. Hoewel ik een voorliefde heb voor natuurlijke producten, ben ik zeker niet wars om zo nu en dan een innovatie skincare oppepper uit één of ander slim laboratorium te smeren. Het maakt dan ook dat ik niet trouw ben aan mijn beautyproducten. Zo wissel ik onder de douche de natuurlijke regenwoud shampoo Rahua af met de haarproducten van Moroccanoil. En nu heb ik iets nieuws voor mijn huid. Na meer dan een jaar Obagi grootgebruiker, ben ik fan van de skincare producten van Abloom.

Een hapje holistische skincare om je tanden in te zetten

De postbode staat met een groot pakket aan de deur in Maastricht. Ik ontvang een overdosis huidverzorgingsproducten van een lief vriendinnetje. Al zolang ik haar ken is ze van het delen. Ze heeft volgens mij de helft van de tijd niet door hoe vrijgevig ze is. Ik hou van het mens! Ze is zo echt! Ik ontdek dat de producten die ik van haar krijg al net zo puur zijn als dat zij is. De producten van het Nederlandse (ja, ik hou van producten van eigen bodem) Abloom noemt het merk zelf Raw Skin Food. En dat is geen loze kreet. Je schijnt namelijk gerust je tanden in de crèmetjes te kunnen zetten. Alle ingrediënten zijn puur en biologisch geteeld of met de hand geplukt in de vrije natuur. Vanuit holistisch oogpunt worden enkel hele planten en kruiden gebruikt om zoveel mogelijk werkzame stoffen te behouden. Het resulteert in een complete lijn van natuurlijke, biologische en vegetarische skincare producten.

Waarom raw food voor je huid

Een gezonde balans van de huid is waar Abloom voor gaat! En daarmee bedoelt het Nederlandse merk zoveel als een mooie, natuurlijke gloed, terwijl je huid wordt gevoed met de nodige voeding, vitamines, mineralen, proteïnen en vetzuren. Natuurlijk vanuit de gedachte je huid er zo lang mogelijk stralend uit te laten zien. En dat merk ik na 3 dagen smeren al!

abloom-biologische-huidverzorging

Zoals altijd begint het met grondig zuiveren

Eerlijk is eerlijk. na mijn intensieve Obagi periode met als hoogtepunt de peeling, ben ik al snel het reinigen weer op mijn eigen manier gaan doen. En hoewel de Solution Micellaire van Bioderma het favoriete schoonmaakproduct is van heel wat modellen en make-up artiesten, gaat er niets op tegen de real thing. En daarmee bedoel ik reinigen met water en cleanser. De travel kit van Abloom met onder andere de Organic Purifying Cleanser en Hydrating Toner moedigen me aan om de kraan te laten lopen. Meteen ervaar ik weer hoe fijn een gezonde plens water is om je huid te reinigen. Een stralende huid begint daadwerkelijk bij een goede reiniging.

De magische olie van Abloom verdient een standbeeld

Na het reinigen en voor het naar bed gaan, smeer ik de Organic Miracle Treatment Oil. Ik voeg twee pompjes aan de nachtcrème toe voor een extra boost. Ik ben dol op olie. En hoewel ik de olie van Abloom pas enkele dagen gebruik, kan ik nu al stellen dat deze tot mijn favoriete skincare producten gaat behoren. Krijgt dan ook een eigen vaste plekje in mijn badkamer. De ervaring tot nu toe? De hele lijn is magisch! Ondertussen kijk ik er nu al naar uit om de Enzyme Peeling te proberen. Een peeling die je voor het beste resultaat mengt met biologische honing. Zoals het merk ook adviseert om yoghurt toe te voegen aan het masker. Doet me een beetje denken aan de maskers van yoghurt en komkommer uit mijn puberteit. En laat Abloom me daarmee nu net terugvoeren naar de tijd dat ik het vriendinnetje leerde kennen. Daarmee heeft ze me met de overdosis, biologische huidverzorgingsproducten een heerlijke herinnering terug tot leven gebracht. Dank je wel!

Ook een hapje Abloom raw food skincare? Je shopt de holistische, Nederlandse producten zo uit de webshop. Op de foto boven de travel kit van Abloom die een super doorkijk geeft naar het hele assortiment. Prima setje om te starten dus!

abloom-skincare-assortiment

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *