Maastricht magazine >
skincare

Organische zonkracht: zelfbruinende olie

Organische zonkracht: zelfbruinende olie

Zelfbruinende olie die je benen een bruintje geven alsof je kopje onder bent gegaan in het frituurvet. En dat is dan dus positief bedoeld. Klinkt dat frituurvet niet zo lekker, vergelijk het dan met de bruine kleur van dagen bakken met zo’n tropical-achtig, kokosruikend olietje factor 0. Je weet wel, uit de tijd dat we echt geen flauw besef hadden van de waarde van een goede zonnenfactor. Toen die zon nog onbezonnen leek! Wat ik eigenlijk probeer te zeggen? Ik ben fan van Tanorganic. En het lijkt me dat jij die self tanning oil ook wil. Dat is als je ‘m niet allang hebt!

Daar zit een luchtje aan

Dat vreemde luchtje, de geur van bruin zonder zon, ruiken naar een zelfbruiner, dat doen de meeste zelfbruiners. Enkel al een reden dat ik niet zo van de zelfbruiners ben. Liever smeer ik met de tanning lotion van Dove. Is dan wel geen volwaardige zelfbruiner, maar heeft die geur ook niet. Of in ieder geval in mindere mate. Waar winkeljuffen de sales van de zelfbruiners proberen te boosten door te roepen dat die ene nieuwe zelfbruiner echt geen luchtje heeft, blijkt dat in werkelijkheid vaak anders uit te pakken. Nou ja, dat was. Want de zelfbruinende olie van Tanorganic ruikt dus niet. Nul, niks, noppes! En dat mag je geloven, alleen al omdat ik dus geen winkeljuf ben.

De bruine benen van een vriendin

Ik had ergens al een top recensie over de zelfbruinende, organische olie gelezen. Kwam het ding vervolgens in het shopmagazine in het vliegtuig (was het nu BA of KLM) tegen als best buy (en dat geloof ik dan altijd direct). Was het alweer vergeten, totdat ik een vriendin met te lekker gekleurde benen tegenkwam. Vroeg haar waar ze op vakantie was geweest. Niet dus. Die benen kwamen regelrecht haar bed uit. Ze had zich ’s avonds voor het slapengaan in de olie gedoopt. Ja, toen wilde ik dus voor het eerst in jaren ook weer aan de zelfbruiner. Of eigenlijk wilde ik die bruine benen van die vriendin.

TanOrganic-olie

De hele zut van Tanorganic. Zelf gebruik ik de scrub (exfoliator) handschoen, de zelfbruinende olie (flesje links op de foto) en de self-tan (application) handschoen.

Dol op olie, go Tanorganic

De mevrouw bij ICI Paris XL probeerde de Tanorganic, anti-aging unless tan, nog uit mijn hoofd te praten. Dat lukte haar niet. Alleen al omdat ik de prachtige, bruine benen van die vrienden dus moest en zou hebben. Maar ook omdat het alternatief me niet aansprak. Ik ben nu eenmaal dol op olietjes, voor wie het nog niet wist… (zie ook één van de vele olie-blogjes op LovestoHAVE). En hé, ook dat organische deel sprak me wel aan. Dus shopte ik bij de fles ook maar meteen de schuurhandschoen van veel te veel euro (te lui om naar de Hema te lopen voor een-zeker-zo-goed-maar-minder-duur-exemplaar) en de handschoen om de olie aan te brengen. Die laatste een mega succes. Dat je handen de volgende dag niet verraden dat je in de zelfbruiner bent gedoken.

Perfecte bruin zonder zon benen

Het resultaat? Precies de bruine benen van die vriendin! Zelfs mijn dochter, die niet van het tutten en de make-upjes is, nam het ritueel van scrubben en smeren, meteen over. Bij mij bleven de benen 2 tot 3 dagen bruin. Bij mijn dochter hield het zeker 10 dagen lang. Vandaag lunch met Margriet. Ook zij gebruikt de olie. Maar was, met als de ICI Paris XL vrouw, iets minder enthousiast. Zelf gaat ze nu ook voor de handschoen. Vermoedt dat de vlekkerigheid wellicht daardoor komt. De vrouw in de winkel, die dus niet zo enthousiast was, had de olie ook geprobeerd zonder gebruik van de handschoen. Of die trick het ‘m doet? Ik weet het niet. Ik weet alleen dat ik mega fan ben van mijn bruine organic oil stelten. Dat mijn dochter er net zo vrolijk van wordt. Als het mij dus vraagt? Ja, jij wil!

Ik kocht ‘m bij ICI Paris XL in Maastricht. Daar kun je jouw bruine benen dus shoppen!

Foto boven geleend van TFP.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *