Maastricht magazine >
fashion-news

AIM Maastricht heeft dat ‘je ne sais quoi’

AIM Maastricht heeft dat ‘je ne sais quoi’
Artikel begint onder de advertentie

Ik ben in een supermooie modezaak met een internationale collectie en inrichting. Ook de locatie is mooi, dus ik moet oppassen niet alleen in superlatieven te gaan schrijven. Op de hoek van de Stokstraat (Het Bat 18a) ligt AIM Maastricht, een zaak waarin je internationale vibes voelt. Hier wordt de fashioncollectie van Aimée Maier tot grote hoogte gebracht in het interieur van partner Niels Maier.

IMG_9261

‘Tres cool’, maar stiekem perfect

Aimée is heel soepeltjes in het modevak gegleden. Als kind ging ze al met haar moeder op inkoop, zag ze modeshows en paste ze de hakken van mama. Na een pittige leerschool op de dansacademie maakte ze toch een bewuste keuze voor de fashionwereld, nu al zo’n 18 jaar. De paplepel deed goed z’n werk, maar ze heeft inmiddels wel degelijk haar eigen weg gezocht en gevonden. Aimée heeft ook een eigen, herkenbare stijl ontwikkeld, de Parijse ‘je ne sais quoi’ stijl. Dat is nonchalant, vrouwelijk op een grappige manier en stiekem perfect (met de nadruk op stiekem). Kort samengevat: ‘très cool’.

IMG_9274

Internationale, vooruitstrevende merken

Na jaren te zijn groot geworden met Patrizia Pepe, is AIM onlangs vernieuwd. Iets waar zowel Aimée als Niels heel goed in zijn. Vernieuwen en grenzen verleggen in de collectie en in het interieur. Eerst over de collectie, die is vernieuwd met vooruitstrevende merken. See by Chloé, een echt Parijs merk met dromerige, Boho jurkjes met een hoog hipheid gehalte. Marc Jacobs, de weird guy in town, die ervoor zorgt dat we ook op stap gaan in een Micky Mouse sweater en het relaxte T By Alexander Wang, een collectie in joggingstijl met veel soepele stoffen en streepjes. Onlangs werden Isabel Marant Étoile en het Italiaanse forte_forte toegevoegd. Marant, met haar bekende sweatshirts, frivole rokjes, jurkjes en mooie T-shirts van katoen en linnen, die meteen een coole uitstraling geven. En forte_forte is tijdloos, clean, vaak handgemaakt, want die mooie zwarte jas wordt gepast en niet meer uitgedaan.

IMG_9295

The fashion girl and the designer

Aimée heeft op modegebied altijd veel support gehad van haar familie. In het vernieuwde AIM heeft ze bijna alles samen met partner Niels gedaan. Samen op inkoop, samen praten over fashion en design, samen ‘aan staan’ voor alle vernieuwingen. Dat alles heeft er voor gezorgd dat ze een topteam zijn. Alles wat in hun zit aan talent en perfectie, komt samen in de nieuwe zaak. De internationale vibes zitten niet alleen in de fashion maar ook in het interieur. Het interieur is rustig met veel wit, zodat de kleding goed tot zijn recht komt. Toch is de zaak niet kil door de toevoeging van natuurlijke materialen en tinten. De toonbank is van Italiaans marmer en de kleur van de beton gegoten vloer is uniek voor AIM. Alles is heel ruimtelijk. De rekken, waar de kleding aan hangt, lopen door langs de ramen. De paskamers zijn groot en er staat een heerlijk zitje voor een kop koffie. De sfeer is modern en tegelijkertijd relaxed, net als de collectie.

IMG_9296

Bij AIM krijg je een vernieuwde versie van jezelf

Het is dus niet gek dat AIM voldoet aan de criteria van een merk als Isabel Marant. Maar het is vooral leuk om te horen dat dergelijke merken gecharmeerd zijn van Maastricht. Wat fijn dat we hier winkels hebben van dit internationaal niveau. De collectie verkoopt zichzelf, maar dat is niet het enige waar de hippe meisjes voor komen. Ze komen ook voor de styling van Aimée. Ze is heel sterk in het mixen en matchen van de items, die bij jouw eigen stijl passen. Door haar goede gevoel voor vernieuwing, krijg je dus een vernieuwde versie van jezelf. Een nieuwe look waar je blij van wordt en dat zorgt weer voor de mond-tot-mondreclame. De enige reclame waar ze op draaien, maar je vindt AIM ook op Facebook en Instagram. Laat je daar inspireren en laat je in de winkel aankleden door Aimée. Jezelf vernieuwen is altijd goed!

De laatste twee foto’s zijn van Studio Niels. Scroll naar beneden voor meer informatie over AIM.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *