Maastricht magazine >
fashion-news

Training Maastricht zet in op buitensport!

Training Maastricht zet in op buitensport!
Artikel begint onder de advertentie

I love Training Maastricht. Dit lijkt op het eerste gezicht een van de vele plekken waar je een bootcamp training kunt volgen, maar er is zoveel meer. Training Maastricht propageert een gezonde levensstijl en maakt dit beschikbaar voor iedereen. Jong of oud, weinig budget, weinig tijd, werkende moeders, alle drempels worden weggehaald. Tunde en Rachelle Leidsman laten zien dat iedereen kan sporten en gezond eten. Bovendien hebben ze, naast hun commerciële activiteiten, ook een Foundation in het leven geroepen. Hiermee zetten zij zich in voor lokale goede doelen. Alles is in balans, net als de levensstijl waar zij aan werken.

IMG_6244

De passie van Tunde om buiten te sporten

Na diverse kantoorbanen wist Tunde dat het roer om moest. Hij wou niet opstaan met het idee ‘ik moet nu gaan werken’. Nee, zijn werk moest een natuurlijk onderdeel van zijn leven zijn. De passie van Tunde lag op de atletiekbaan, waar hij in 1999 voor het eerst Limburgs kampioen sprinten werd. Hierdoor ontstond het idee om trainingen in de buitenlucht te gaan geven, heel laagdrempelig. Hij startte in 2011 als personal trainer met 1 klant en trainde een groepje dames met overgewicht om ‘Maastrichts Mooiste’ te lopen. Dit was de bakermat voor de bootcamps, de krachttrainingen en de organisatie van sportieve evenementen.

IMG_6246

Ontlading door sporten in de buitenlucht

Iedereen zit al zoveel binnen, dus sporten in de buitenlucht zorgt voor een optimale ontlading. Even je hoofd leegmaken. Er wordt veel getraind in het Stadspark Maastricht, waarbij Tunde heel creatief gebruik maakt van de omgeving. De trappen van de Hoge Brug zijn vaak onderdeel van de training. En er worden zandzakken, touwen en tractorbanden gebruikt. Iedereen kan meedoen, ongeacht het trainingsniveau. Je kunt bij de les aansluiten met een strippenkaart, dus flexibel en altijd in te passen. Toch zijn de klanten heel trouw. Het sporten met Tunde wordt een way of life, die heel natuurlijk aanvoelt.

IMG_6252

Rachelle maakt Training Maastricht zichtbaar

Rachelle zorgt voor een goede aanvulling. Zij maakt Training Maastricht zichtbaar via Social Media, onderhoudt de website en coördineert de activiteiten. Met een dansverleden, is zij ook actief in het delen van oefeningen. Ze laat zien dat zelfs een werkende moeder van 3 kinderen de tijd kan vinden om te sporten. Onlangs is ze gestart met een serie video’s ‘Workout Motivation’, waarin ze oefeningen deelt die je binnen of buiten kunt doen. Soms doen haar kids mee of traint ze in de omgeving van hun woning, hartje centrum. Ze wil fit zijn voor zichzelf, maar ook om haar 3 jongens te kunnen bijbenen. Een tip van Rachelle: trek je sportkleding aan en dan komt de discipline vanzelf. Eenmaal in je sportkleding vind je op zijn minst een plek in huis om je oefeningen te doen.

Training Maastricht Foundation

Een van de mooiste initiatieven van Rachelle en Tunde is het regelen van sporttoestellen in het Stadspark Maastricht. Dit staat symbool voor hun gedrevenheid en doorzettingsvermogen. Zij stuurden het verzoek naar de Gemeente, spraken met de Wethouder en waren betrokken bij het hele proces van vergunning tot en met de keuze van de kleur van de toestellen. In 2016 deden zij wederom een aanvraag voor een donatie uit de opbrengsten van het Preuvenemint. Hun Foundation kreeg een groot bedrag van 40.000 euro en dit werd nog eens verdubbeld vanwege het lustrumjaar. Hierdoor komen er ook sporttoestellen in de buitenwijken van Maastricht, zoals straks op de Groene Loper boven de A2 tunnel! Daarnaast organiseren zij elk jaar in december de ludieke Night Light Run in samenwerking met sponsoren. Alle deelnemers rennen rond middernacht behangen met lichtjes door de stad. Een evenement dat mensen verbindt in de sport voor het goede doel.

Shake (LR)

Bij een gezonde levensstijl hoort gezonde voeding

Een gezonde voeding is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Het begint al met je ontbijt, daarom hebben zij zelf een Breakfast shake ontwikkeld. Deze is vooral gebaseerd op eiwitten, wat koolhydraten om de dag goed door te komen en een vitamine mix. Daarnaast hebben ze een trainingsshirt ontworpen met hun logo er op. Tunde draagt het shirt in de titelfoto. En last but not least: Rachelle deelt gratis haar gezonde recepten, die er altijd super smakelijk uitzien! Zelfs haar salade van restjes is nog een plaatje. De gerechten zijn gezond,  gevarieerd en met aandacht voor smaaksensaties. Je kunt alles vinden op hun website. Ook de strippenkaarten voor de trainingen zijn te koop in de webshop. Handig!

Training Maastricht is geen hype, maar een way of life.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *