Maastricht magazine >
fashion-news

De schaar erin: Kiki Niesten HACKED by …

De schaar erin: Kiki Niesten HACKED by …
Artikel begint onder de advertentie

Hoewel het woord duurzaam steeds minder lading bevat en lukraak wordt gebruikt als een fashion statement, is het toch dit woord dat ik in dit geval verkies. Al is het maar om het woord weer iets van de lading terug te geven. Lading zoals ontwerpers Francisco van Benthum en Alexander van Slobbe dat doen met hun nieuwe label én modestatement HACKED by … Een duurzaam label dat op donderdag 1 en vrijdag 2 februari bij Kiki Niesten wordt gepresenteerd.

Eeuwige liefde en blijvende stukken van Kiki Niesten

Ik ben dol op duurzame stukken. Ik hou niet van waste. Misschien is dat ook waarom ik Kiki Niesten zo bewonder. Afgelopen weekend nog droeg ik de Louboutin-rode Miu Miu laarsjes die ik 15 jaar geleden bij haar kocht. Ook mijn Marni’s van 10 jaar geleden zijn nog steeds een pronkstuk. En opeens bedenk ik dat ook dat Prada jasje van bijna twee decennia oud nog steeds complimenten vangt wanneer ik het draag. Ik zie de stukken als kunst. Kunst die eeuwig meegaat. Blijvende stukken die mijn eeuwige liefde hebben.

Kiki Niesten Hacked

Duurzame labels van Nederlandse bodem

Het kopen van een stuk dat voor de rest van je leven is, dat zie je ook terug bij Teym. Een heel ander label dan de items die je bij Kiki Niesten ziet. Maar in de basis niet anders. De Nederlandse ontwerper Maxime Cartens ontwerpt tijdloze klassiekers en staat daarmee voor mij voor duurzame fashion. Mijn parka van het merk draag ik ondertussen alweer vier jaar en gaat nog zeker drie keer zolang mee. Viktor & Rolf pakken het met de 17-delige damescollectie Re:Cycle anders aan. Waar hun couture stukken net als de items van Kiki Niesten voor eeuwig zijn, is de Re:Cycle collectie een antwoord op de vluchtigheid van de mode-industrie. Een collectie die bestaat uit overgebleven items uit het Zalando-assortiment. Stukken die zijn omgebouwd tot nieuwe artistieke kledingstukken, waardoor geen enkel item hetzelfde is. De collectie omvat een verscheidenheid aan items, van shirts tot jurken en rokken, allemaal met de kenmerkende, vooruitstrevende eigenheid van Viktor & Rolf. Ook de Nederlandse ontwerper Ronald van der Kemp werkt volgens het Re:Cycle principe en is ondertussen een fenomeen. Het zijn slechts enkele voorbeelden van duurzame fashion initiatieven van Nederlandse bodem.

Het modestatement van Francisco van Benthum en Alexander van Slobbe

HACKED by … is het nieuwe label en modestatement van Francisco van Benthum en Alexander van Slobbe. Een radicaal antwoord op de fast fashion-ketens die grondstoffen verspillen, ideeën stelen en zelfstandige ontwerpers uit de markt drukken. HACKED by … gebruikt overtollige kledingstukken van grote ketens als basis voor hun eigen ontwerpen. Afgeschreven items krijgen een nieuwe ontwerplaag.

Hacked by Kiki Niesten

Kiki Niesten HACKED by …

Kiki Niesten laat er de schaar inzetten. Nieuwsgierig naar wat HACKED by … met stukken van Céline, Prada en Marni zou doen, nodigde Kiki Niesten de twee Nederlandse ontwerpers uit om 50 van haar stukken een tweede leven te bieden. Een jurk van Dries van Noten, een iconische leopard van Dolce & Gabbana, geen label blijft gespaard. De presentatie van Kiki Niesten HACKED by … vindt op donderdag 1 en vrijdag 2 februari in het bijzijn van de ontwerpers plaats. Hoe laat? Op donderdag van 16 tot 21 uur en vrijdag van 10 tot 18 uur. Waar? Bij Kiki Niesten in de Stokstraat.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *