Maastricht magazine >
fashion-news

Uitbreiding Noir imperium centrum Maastricht

Uitbreiding Noir imperium centrum Maastricht
Artikel begint onder de advertentie

Noir, met twee zaken in Wyck Maastricht, krijgt nu een derde locatie in het centrum. In dit pand hangen dezelfde vibes, als in de zaak waar het drieënhalf jaar geleden allemaal begon. Het is de derde locatie van Noir, maar de vierde zaak van Renée Reinders. Die is niet meer te stuiten, sinds ze toegaf aan haar ondernemersbloed. Het ondernemen doet ze overigens niet alleen, want haar partner Liesbeth Bertens vult haar perfect aan.

Noir

Meer Noir in Maastricht

Hoe bijzonder is het om in zo’n kort tijdsbestek steeds weer een nieuwe zaak neer te zetten. Zeker omdat niet elke zaak hetzelfde is. Renée is gestart met Noir, de intieme boetiek in Wyck met online shop. Daarna volgde Noir Shoes & Bags als logische aanvulling op de kleding. Liesbeth was inmiddels aan boord en samen hebben ze ook Soldes Boutique opgezet. Deze derde zaak in Wyck is een outlet, dus laagdrempelig en een minder uitgesproken kledingstijl. Hier is de gunstige prijs doorslaggevend. En nu is er aan de andere kant van de Maas ook een nieuwe Noir shop.

Noir

Wat vind je bij de nieuwste Noir?

Typisch Noir is de mix van Scandinavische, Franse en Nederlandse merken. De nieuwe zaak is wat strakker maar niet minder intiem. Je vindt hier alle kenmerken van Noir terug: de goede kwaliteit, betaalbare prijzen, de perfecte basics, jeans, maar ook leuke kleding om te stappen. Zoals een wijde plissé broek en kanten top van het nieuwe merk Things I Like Things I Love. Dit merk is hot in Amsterdam. Verder zijn er nieuwe merken als Moves by Minimum en Les Deux. De kracht van Noir zit vooral in de combinatie van vrouwelijke en stoere items. Een frivool vrouwelijk jurkje met een bomberjack en stoere boots of sneakers. Hierdoor wordt de look wat rebelser en minder gelikt. Dit is ook wat Renée uitstraalt, ze doet niets voor de mening van de buitenwereld. Ze gelooft in haar concepten en in haar collectie. En ik geloof haar ook.

Noir

Het Noir imperium: hoe doen ze dat toch?

Als je met Renée spreekt dan merk je het al snel. Ze gaat uit van haar eigen kracht, is down to earth en legt de lat niet te hoog. Met dat laatste bedoel ik dat ze geen grote investeringen doet en vaak gebruik maakt van de overname van een instapklaar pand. Met een zo laag mogelijk budget starten, maar alles moet wel kloppen. Er worden leuke details en eyecatchers toegevoegd, zoals de naam Noir in neon letters en de gymzaalvloer in de Noir shoe-shop. Alle zaken zijn verschillend, maar overal is er sprake van een goede styling. Creatief en realistisch zijn deze ondernemers, dit zijn blijkbaar de juiste elementen voor het neerzetten van het Noir imperium.

Het adres van de nieuwste Noir shop is Achter het Vleeshuis 9.

Behalve Noir centrum Maastricht ook de winkels in Wyck bezoeken? Scroll naar beneden voor de andere Noir shops.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *