Maastricht magazine >
fashion-news

Sketch; nieuwe wereldzaak in Maastricht

Sketch; nieuwe wereldzaak in Maastricht
Artikel begint onder de advertentie

Als je Sketch binnenstapt dan is het meteen WOW! Het prachtige pand en het aparte interieur zorgen voor dit wow-effect. Deze nieuwe modezaak zou niet misstaan in een wereldstad als Londen, Barcelona of Parijs. Maar gelukkig is deze aanwinst voor Maastricht. De opening valt samen met de start van de Tefaf, dus goed getimed. Dat is ook wel toevertrouwd aan Luc Jongen en Michelle Botterweck, twee slimme jonge ondernemers, die Sketch Maastricht hebben neergezet. Een wereldzaak met fashion kleding voor vrouwen én mannen, daar geloven ze allebei in.

IMG_6665

Klaargestoomd om zelf te ondernemen

Luc en Michelle komen beiden uit een ondernemersgezin. Het is hun bij wijze van spreken met de paplepel ingegoten. Nu ervaren zij vooral de hulp van hun ouders bij het tot stand komen van hun droom. Nadat ze jarenlang als collega’s in de modebranche hadden samengewerkt, bleek dat ze allebei met het plan rondliepen om een eigen zaak te starten. Hun pad liep ook vergelijkbaar, naast hun studie een bijbaan in de mode en inmiddels klaargestoomd om zelf te ondernemen.

IMG_6655

Sketch: alles begint met een schets

De naam Sketch omvat veel. De schets voor de droom van de eigen zaak, de schets voor een ontwerp van kleding en de schets voor de inrichting van de zaak. Ontwerpbureau Reiters heeft gezorgd voor dat laatste. De inrichting is ook nu weer onconventioneel en creatief, net als hun ontwerp van Hotel the Dutch in Maastricht. Ruwe, speelse ‘schetslijnen’, die langs alle wanden van de zaak lopen, vormen de kledingrekken. De hoge plafonds zijn extra benadrukt en de blauwe huiskleur is prominent aanwezig. Ook opvallend is de grote minimalistische kroonluchter, die de wereldse uitstraling versterkt. Kortom met een kop koffie erbij is het een bijzondere beleving om bij Sketch te shoppen.

IMG_6658

Een uitgebalanceerde collectie voor vrouwen én mannen

Met hun ervaring hebben Luc en Michelle voor een uitgebalanceerde collectie gezorgd. Voor de vrouw: Joseph, Alice + Olivia, Theory, MSGM, Equipment en MM6 (de jonge lijn van Maison Margiela). Je vindt hier een selectie van zowel mooie basics als cocktailjurkjes. Aangevuld met een goede jeans van J Brand. En voor de man: Patrizia Pepe, Theory, No. 21 (van Pucci) en het betaalbare, cleane Harmony uit Parijs. Qua jeans is hier gekozen voor Dondup, gemaakt én hot in Italië. Nog niet zo bekend en uniek voor Maastricht is het Franse luxe sneakermerk Zespà. Deze sneaker heeft hetzelfde leer aan de binnen- en buitenkant en is er voor zowel vrouwen als mannen.

IMG_6666

Het zit in de details

In het ondernemersplan van Sketch staan de 3 pijlers: service, kwaliteit en beleving. Michelle vertelt vol enthousiasme dat ze ook salonboeken, geurkaarsen en accessoires gaan verkopen. Alles om de beleving compleet te maken en een stukje mee naar huis te nemen. De klant moet zich op zijn gemak voelen om een rondje door de zaak te lopen, zegt Luc. En de dames kunnen rustig achterin passen. Ze hebben overal aan gedacht, maar belangrijker is dat het sympathieke ondernemers zijn met een eerlijk advies.

Scroll naar beneden voor aanvullende winkelinformatie over Sketch Maastricht.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *