Maastricht magazine >

 
fashion

Het perfecte witte t-shirt

Het perfecte witte t-shirt

Waarom is het zo lastig het perfecte witte t-shirt te vinden? Gewoon een basic. Niets meer, niets minder. Een shirt van zacht, stevig katoen. Niet doorschijnend. De juiste hals en mooi afgewerkt. Ga maar eens opzoek. Grote kans dat je bij de H&M uitkomt, want daar hebben ze vaak nog de beste basic shirts. Mits de pasvorm blijft. Heb ik het nog niet over de lengte gehad. Hoe charmant als je de hele dag aan je shirt loopt te trekken om je navel te bedekken. En dat terwijl je shirt gewoon maar een simpele basic is. Zo ingewikkeld kan het toch niet zijn? En dat bewijst Yummie Tummie!

Mijn oog viel op een wit shirt met lange mouwen. De eenvoud spreekt mij aan, zoals een goede basic bekoort. Even twijfel ik. Want Yummie Tummie is gespecialiseerd in ‘shapewear’, oftewel corrigerend ondergoed. En dan besluit ik in navolging van mijn vriendinnen die zweren bij de corrigerende hemdjes van de Hema om het shirt te proberen. Niet vanwege het corrigerende effect, wel vanwege de eenvoud van het shirt.

Al bij het uitpakken constateer ik dat designer Heather Thomson het begrijpt. Stevig, zacht katoen. Nieuwsgierig ga ik opzoek naar het corrigerende element. Ik ontdek dat dit zich aan de binnenkant van het shirt bevindt. Keurig weggewerkt van iets onder de borstpartij tot onderaan het shirt, net iets boven de naad. Knappe vent die mij straks betrapt op het dragen van corrigerende kleding!

Wanneer ik het shirt aantrek, ontdek ik dat het met die corrigerende kracht wel meevalt. Ik ben niet opeens een size 0, maar heb dankzij de gevoerde binnenkant wel het idee dat ik een kledingstuk draag. Het shirt zit net even iets steviger dan een zacht stukje katoen, zonder aan aaibaarheidsgehalte in te boeten. Wanneer ik zit, constateer ik nog altijd dat een work-out geen slecht idee is. Maar blubberen, dat doe ik niet. En helemaal fijn, het t-shirt blijft zitten waar het hoort. Gewoon tot aan de rand van mijn broek zonder omhoog te kruipen.

Zegt Heather: ‘Every woman should be happy every day.’ She certainly made my day met haar stylish, easy to go wear!

Yummie Tummie t-shirt Yummie Tummie onderjurk

Yummie Tummie invisble stretch cotton shirt en black stretch slip

Ik kocht mijn Yummie Tummie invisible stretch cotton top bij Net à Porter. Natuurlijk kun je ook terecht op de website van het label zelf.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *