Maastricht magazine >
fashion

Hippie-achtige sportswear van Free City

Hippie-achtige sportswear van Free City

In zijn vrije tijd draagt Marc Jacobs items van het Amerikaanse label Free City. En als zelfs een ontwerper zijn goedkeuring aan een merk geeft, dan zegt dat toch wel wat. Is het hem te doen om de positieve boodschappen op de kleding of de fijne pasvorm? Of is hij gecharmeerd van het logo met vogeltje omdat hij zelf ook regelmatig vogelfiguren in zijn ontwerpen gebruikt? Wie zal het zeggen.

Artikel begint onder de advertentie

Nina Garduno kwam op het idee voor Free City na een bezoekje aan hippie-enclave Christiana in Kopenhagen. Dat gevoel van vrijheid en een alternatieve lifestyle wilde ze ook introduceren in Los Angeles, vandaar ook de naam van het label. De joggingbroeken en sweaters zijn uitstekend geschikt voor een regenachtig middagje op de bank of tripje naar de sportschool. De kleding is kleurrijk, teksten staan centraal. Niet alle items zijn even subtiel, maar met name de t-shirts vragen er om gekocht te worden.

Freecity_radical_sweater1 marc-jacobs_freecity freecity_shirt

Links een trui voor feministen, in het midden Marc Jacobs met zijn sweatpants van Free City, rechts een friend-shirt.

De kleding van Free City koop je onder andere bij Max in Maastricht. Scroll naar beneden voor winkels die de kleding van Marc Jacobs verkopen. Verkooppunten van Marc by Marc Jacobs vind je via de labelfinder rechtsboven.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *