Maastricht magazine >
fashiontips

Hoe kies ik de juiste bikini uit dat past bij mijn figuur?

Hoe kies ik de juiste bikini uit dat past bij mijn figuur?
Artikel begint onder de advertentie

Het is heerlijk weer, de zomer is al bijna in volle gang en dat betekent nieuwe bikini’s inslaan! Of je nu lekker op vakantie gaat naar een tropisch land of dat je gewoon lekker in Nederland blijft. Niets is fijner dan te stralen in een bikini waar je je goed in voelt. Niet voor niets is mix & match daarom de nieuwe trend van 2020. Hierbij combineer je de leukste kleuren en modellen met elkaar om zo jouw droom bikini te creëren. Maar hoe kies je nu een bikini die het beste past bij jouw figuur?

Tips om de leukste bikini samen te stellen

Laten we beginnen met een aantal tips.

Begin bij het kiezen van soort bikinitop

Bepaal eerst welke bikinitop het mooiste bij jou zal staan. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit een prachtige bandeautop of gewoon een haltertop. Weet je niet welke top het beste bij jou past? Lees dan vooral verder.

Het bikinbroekje

Bepaal daarna welke bikinibroek je het leukste vindt. Ga jij voor een bikinibroek met leuke strikjes aan de zijkant of kies jij voor een basic, die werkelijk waar overal mooi bij zal staan?

Bikini figuur voor peerfiguur zomer van 2020 en 2021

Kies een kleur die mooi bij je uiterlijk past

Niet elke kleur zal iedereen even mooi staan helaas en daarom is het belangrijk om te kijken welke kleur goed bij jou staat. Misschien weet je dit al van jezelf, maar anders is het handig om te letten op je huidtype. Word je super snel bruin? Dan kan je het beste kiezen voor een prachtige rode bikini, die je nog bruiner zal doen lijken. Verkleur je helaas minder snel? Dan zal een rode bikini er juist voor zorgen dat je er nog witter uit ziet, omdat het kleurencontrast zo groter is. Natuurlijk moet je ook vooral kiezen voor een kleur die je tof vindt en waar jij je goed bij voelt.

Kies een toffe kleurencombinatie uit

Doordat je met mix & match de mogelijkheid hebt om eindeloos kleuren te combineren, heb je ontzettend veel keuze. Wat vind jij zelf nou een echte leuke kleurencombinatie? Ga je voor knalgeel samen met babyroze of kies jij voor felrood samen met zwart? Het kan allemaal! Door te mixen & matchen weet je zeker dat jij deze zomer in een unieke combinatie op het strand zal paraderen.

zoek een bikini die bij jouw figuur past zodat je de zomer goed doorkomt

Welke bikini past het beste bij jouw figuur?

Peerfiguur

Een peerfiguur heeft smalle schouders, slanke taille, bredere heupen en vollere boven benen. Je kunt dan het beste de nadruk leggen op je bovenlichaam. Ga bijvoorbeeld voor een bandeau top zodat je schouders iets breder lijken. Daarnaast kun je hierbij kiezen voor een broekje die net iets hoger uitgesneden is, zodat je benen een stuk langer lijken.

Appelfiguur

Een appelfiguur heeft dunne benen en een korter bovenlichaam. Ook hierbij kun je het beste kiezen voor een hoog uitgesneden broekje om je benen te verlengen. Daarnaast werken bikini topjes met ruches ook erg goed!

Omgekeerde driehoek

Bij een omgekeerde driehoek heb je bredere schouders en smallere heupen. Je kunt hierbij vooral de nadruk leggen op een felle kleur in je bikini broekje. Dit zorgt ervoor dat de aandacht meer naar beneden wordt getrokken, wat je figuur meer in balans brengt.

Meer over de verschillende soorten lichaamsfiguren lees je hier.

bikini figuur die bij je lichaam past blog met een stijlgids

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen unieke, prachtige bikini figuur en moet je vooral aantrekken wat jezelf fijn vindt. Bovenstaande tips kunnen echter handig zijn als je wat onzekerder bent over welke bikini het beste bij je past. Maar onthou: Je bent mooi zoals je bent!

Lees ook…

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *