Maastricht magazine >
fashion

Men in skirt

Men in skirt

Designer Marc Jacobs, al jaren fervent rokkendrager met als favoriet de Schotse kilt, is al jaren voorstander van ‘de man in rok’. Ook andere modeontwerpers blijven proberen de man aan de rok (of beter: in de rok) te krijgen).

Op de catwalk zagen we bij Thom Browne een ultra korte versie, op de show van Jean Paul Gaultier (een van de eerste ontwerpers met rokken voor mannen) lange rokken. Rick Owens‘ modellen droegen meerdere lagen, de rok als een van die lagen. Andere labels die rokken in hun collectie hadden, waren John Galliano, Francisco van Benthum en Kris van Assche.

Artikel begint onder de advertentie

Of deze trend het echt gaat maken, zal de toekomst uit wijzen. Of wij willen dat deze trend het gaat maken? Daarover zijn de meningen nogal verdeeld. Het is niet de eerste keer dat de modewereld de man in rok wil zien. Vele merken en grote modehuizen hebben het al geprobeerd, maar tot nu toe hebben wij, met uitzondering van één enkele durfal, nog geen man in rok gezien. Niet op straat, maar zelfs niet bij de modeshows waar het publiek – en zeker het mannelijke deel bij de presentatie van de herencollecties – toch altijd erg vooruitstrevend is.

Maar hoe leuk en cool is het, in het verlengde van de eerste gedachte van de man bij mooi, warm zomerweer: een man in rok op de fiets langs de terrasjes.

Items uit de dames- en herencollectie van Rick Owens, waaronder ook prachtige leren jasjes, zijn verkrijgbaar bij Ennu en SPRMRKT.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *