Maastricht magazine >
fashiontips

Met Mieke Kockelkorn bij Kinsjasa

Met Mieke Kockelkorn bij Kinsjasa

Mieke Kockelkorn is een van de ontwerpers die deelneemt aan het Ontwerper / Ondernemer project van de gemeente Maastricht. Misschien ken je haar wel van de opvallende naaktpakken die ze maakte voor de openingsavond van FASHIONCLASH in 2012. Onder de naam MIEK maakt ze babyspullen van stoffen met mooie prints. Van dekentjes en kleding tot mutsjes. Iets waar ze mee begon toen ze zelf kinderen kreeg.

Artikel begint onder de advertentie

Op de vraag waar de ontwerpster zelf het liefst winkelt, nam Mieke mij mee naar twee winkels in Maastricht waar zij een shopje waagt zodra ze bevallen is. De ontwerpster is op het moment namelijk in verwachting van haar derde kind.

First stop is Muchachas. Deze boetiek in de Heggenstraat verkoopt merken als Humanoid en Isabel Marant. Wat Mieke zo aantrekt is dat Muchachas altijd weet te verrassen. Je vindt er zowel romantische als klassieke ontwerpen. Kleur niet onbelangrijk, zo bewijst het knalrode zwangerschapsjurkje van Mieke. Ze wijst echter ook op de opvalwaarde van ingetogen kleuren, zoals het groen van het L’Autre Chose jasje dat meteen de aandacht van de ontwerpster trekt.

Vervolgens lopen we door naar het Sint Amorsplein voor de schoenen van Kinsjasa. Stapt Mieke de winkel binnen op platte, stoere laarzen die ze hier eerder kocht, wil ze straks weer aan de hak. De ontwerpster valt voor elegante suède pumps van Chie Mihara. Dankzij het brede bandje over de wreef en de paalhak voel je volgens haar niet eens dat ze zo hoog zijn. Ze lopen vooral heel erg lekker. Bovendien koop je bij Kinsjasa kwaliteit. Het aanbod niet hypertrendy maar klassiek met een hip randje. Voor mensen met persoonlijkheid.

_JOP0695LovestohaveWEB1 Mieke met haar Chie Mihara pumps bij Kinsjasa.

En als Mieke over een paar maanden de ideale high heels en een jurkje heeft gevonden gaat ze genieten van een glas rode wijn bij Villeneuve. Een ongecompliceerde combinatie van bar en restaurant aan de Obervantenweg in St. Pieter. Naast de ongewdongen sfeer en de wijn geniet je er ook van het goede eten. En nog een pré volgens Mieke: “Het is ook leuk voor de kids.”

_JOP0714LovestohaveWEB

Aan tafel bij Villeneuve

Foto boven: in de etalage bij Muchachas, met de groene jas van L’Autre Chose en in de hand een mini truitje van MIEK.

Nieuwsgierig naar de ontwerpen van Mieke? Je vindt ze in de FASHIONCLASH pop-up store aan de Maastrichter Smedenstraat.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *