Maastricht magazine >
fashiontips

M’s Thursday: Dolce & Gabbana strikken

M’s Thursday:  Dolce & Gabbana strikken

Een strik op je blouse truttig? Nee hoor, een strik geeft je blouse de it-status! Mijn strik gaat niet op een tuttig jurkje, maar met een wit hemd op een sportieve broek. Model en acrtrice, zeg maar gerust stijlicoon, Olivia Palermo combineert de strik met blouse op een spijkerbroek. Het tijdperk van de sportieve strik is aangebroken!

Artikel begint onder de advertentie

Miriam248

Take a bow

Het tijdperk dat de strik hand in hand ging een nette kokerrok op kantoor is officieel voorbij. De bow is niet langer enkel bestemd voor over the top ladylike. Dat vinden de modehuizen Chloé, Bottega Veneta en Emiio Pucci. Combineer je bloes (met strik) met flares voor het seventies gevoel of met een geplooide rok die over de knieën valt. Met de geplooide rok ga je dan voor de populaire ‘granny look’, ook top! Haal je lange sjaal/strik uit de kast en start het strikken. Creëer je eigen combinatie met je blouse met strik. Alle combinaties kunnen: zwart/wit, bont/uni, bont/bont, uni/uni, ruit/bont en ga maar door. Just take a bow and glow!

Strikdiploma?

Een veter strikken kunnen we allemaal. Die hebben we dus in the pocket. Maar heb jij ook het fashion-strikdiploma? Met elke lange, korte, smalle of brede sjaal kun je strikken. Heb je geen bow? Dan verdient deze een plekje op jouw wishlist. Elke blouse met kraag wint immers aan uitstraling met een strik. Twijfel je over de manier waarop je wilt strikken? Er zijn genoeg websites online te vinden die je op weg helpen! Zo laat je jouw shirt stralen, zoals ook mijn Patrizia Pepe hemd met strik straalt! De strik van Dolce & Gabbana is best lang. Daarom maak ik er een dubbele strik van. Yesss, het fashion-strikdiploma is mine! 

Miriam347

It-status met strik!

De it-status zoeken we elke dag, tenminste ik wel! Met mijn bow is het deze keer wel heel makkelijk. Mijn winterjas is vandaag niet nodig. Ik kies voor mijn leren jas van By Malene Birger. De broek van Hennes & Mauritz is sportief. De kleuren van de broek en de laarsjes (Zara) zorgen voor een zachte uitstraling. De witte bodyblouse van Patrzia Pepe en Prada tas geven de look ene frisse twist. Nu nog mijn zonnebril van Chloé erbij en ik ben klaar. Wil jij jezelf ook met een strik versieren? Let’s go and find your own pussy bow!

Take a bow and glow!

PS: De benaming pussy bow, ofwel pussycat bow, verwijst naar de manier waarop men vroeger een strik om de nek van een poes strikte. The Gibson Girls maakte het een geliefd item. Tevens kennen we de pussy bow van Coco Chanel en Margaret Tatcher. Die laatste wist het zelfs een geliefd item onder vrouwelijke politici te maken.

Wil je net zo’n strik als ik? Scroll naar beneden voor verkoopadressen van Dolce & Gabbana.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *