Maastricht magazine >
musthaves

3x het perfecte zwarte jasje (en betaalbaar)

3x het perfecte zwarte jasje (en betaalbaar)
Artikel begint onder de advertentie

In de categorie best basics hoort voor mij de zwarte blazer thuis. Een jasje om op 100-en-1 manieren te combineren. Met een wit shirt in business mood en met een jeans in rock ’n roll stand. Zo’n jasje dat je overal mee naartoe sleurt. De zwarte blazer is zoiets als je tweede huid. En die scoor voor onder de 300 euro. Wat zeg ik? Je bent al los vanaf 50 euro.

Een goed zwarte jasje is essentieel

Wat mij betreft mag je best wel wat geld in zo’n basic stoppen. Je nieuwe blazer heeft immers alles in zich om je nieuwe best vriend te worden. Toch zijn er genoeg varianten die je prijstechnisch toelachen. Daarmee kan jouw zwarte jasje de investering van het jaar. Nu alleen nog bedenken welk zwarte jasje jouw favoriet is. Een boyfriend blazer, female exemplaar of toch eindelijk die smoking variant?

De zwarte tuxedo van Karl

Een zwarte smoking, liefst met broek, is wat mij betreft niet alleen een essential om in je kast te hebben hangen, maar ook nog reuze handig. Met een complete tuxedo ben je immers altijd party proof. Maar ook zonder feestje is het smoking jasje een hit. Eigenlijk juist. Het smoking jasje kan namelijk ieder moment van de dag en iedere situatie aan en dat zomer en winter. De zwarte smoking van Karl Lagerfeld is er eentje om te hebben.

Het zwarte jasje van Amator

Ja, ik ben Amator fan. Zoveel was al duidelijk, volgens mij. En in hun nieuwe collectie zit een waanzinnig zwart jasje. Waarom ik van Amator hou? Om de pasvorm en de vrolijke twist. Daarbij klopt de prijs-kwaliteit. Kleding is net even met iets meer liefde gemaakt en dat showt.

Amator blazer zwart

Oversized van de Zara

Voor wie nog geen boyfriend blazer heeft, is dit een perfecte optie. Oversized zoals je van een boyfriend item mag verwachten. Geen ingewikkelde opsmuk. Precies goed dus. En dat dan voor nog geen 50 euro. Bij de Zara.

Zwarte blazer van Patrizia Pepe

De jasje van Patrizia Pepe zijn al tig jaar een hit. Wel net even iets boven de 300 euro, maar het geld waard. In zoverre dat ik mijn zwarte exemplaar van 10 jaar geleden nog steeds zo nu en dan draag. Het jasje hangt ondertussen in verschillende kleuren in mijn kast. In blauw, wit en die te hebben orange-rode kleur. Het standaardmodel verschijnt ieder jaar weer en dan ook met op het seizoen afgestemde, afgeleide varianten. Zoals onderstaande jasje AW 2016/2017 met gouden knoop en dubbele revers.

Blazer Patrizia Pepe

 

Weten welke basics niet in jouw kast mogen ontbreken? Zie blogje over basic essentials zoals een donker jasje à la de zwarte blazer.

Foto boven van links naar rechts: Zwart jasje van Amator, Zara en Karl Lagerfeld.

 

 

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *